Firefox 58 is nog wat sneller en verbetert screenshots

Firefox 58.0 is vanmiddag verschenen. Mozilla's browser maakt met deze uitgave een versiesprong, van 57 naar 58. In Firefox 58 zijn nog enkele snelheidsverbeteringen en wijzigingen aangebracht. Het grote vuurwerk is al geweest met Firefox 57, dat in november uitkwam en twee keer sneller was en een nieuw uiterlijk kreeg .

Firefox 58 gaat verder op de weg die Firefox 57 Quantum is ingeslagen en maakt Mozilla's browser weer wat sneller door optimalisaties aan onder andere het bufferen van JavaScript en de weergave van afbeeldingen. Door deze prestatieverbeteringen moeten webpagina's sneller geladen worden.

Verder wordt het automatisch invullen van credit card gegevens nu ondersteund, zodat je die niet steeds hoeft op te zoeken. Ook het maken van schermafbeeldingen in Firefox (met de knop met de schaar) is verbeterd. Je kunt een afbeelding nu direct kopiëren naar je klembord (en vervolgens ergens in plakken). Ook kun je schermafbeeldingen maken in de privémodus van Firefox.

In Firefox 58 worden ook diverse fouten gerepareerd en verbeteringen voor web-ontwikkelaars doorgevoerd. Ten slotte worden 32 beveiligingslekken dichtgeplakt. Drie daarvan zijn kritiek.
 
Vanaf Firefox 57 zijn verouderde add-ons uitgeschakeld. Lees hier hoe je vervangers voor verouderde add-ons kunt vinden.

Merk jij ook dat Firefox sneller is geworden sinds versie 57 en 58? Laat je ervaringen weten in de reacties!

Firefox is te downloaden voor Windows, macOS en Linux. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder de Firefox-knop | Help | Over Firefox.

Ga naar de downloadpagina van Firefox

Deel dit artikel: 

Reacties

Ok hij is sneller geworden en misschien wat veiliger onder de motorkap maar daar is dan ook, wat mij betreft, alles mee gezegd.

Qua uiterlijk blijft hij lelijk net of een soort van goedkope knockoff krijgt, neem bv de bookmarks alles grijs, lelijke hoekige tabbladen en wat het ergste is heel veel addons die (ook al na de vorige versie) niet meer werken, zoek een voorgesteld alternatief en je komt regelmatig terug naar hetzelfde lijstje met addons die niets te maken hebben met degene die je wilt vervangen.

Daarnaast moet je het internet afzoeken naar codes die je kan gebruiken om b.v. tabs te verbergen, tabs rond i.p.v. vierkant te krijgen of je bookmarkmappen weer geel te krijgen (uiteindelijk een soort vies transparant geel).

Kortom voor het proberen eerst de map met mijn profiel gekopieerd (sowieso handig om dat regelmatig te doen) en lekker terug naar 56.0.2.

Ik vind het helemaal niks. Facebook is ontzettend traag geworden als je iets wilt typen. Voorheen niet.

Wat is er mis met een screenshot via de knop PrtScn (PrintScreen).
Is dat de vernieuwing in Firefox waar iedereen op zat te wachten? Dacht het niet.
Bovendien gaat er een kopie van de met Firefox gemaakte schermafbeelding naar Mozilla.
Wil ik niet.

Gebruik je toch "Knipprogramma" van Windows zelf...
Werkt precies hetzelfde!

Alleen jammer dat nu.nl nu meldt dat ik een verouderde versie heb en dat alle schermen (na de eerste) zonder opmaak verschijnen. Het zal wel aan mij liggen, maar ik weet wat er fout is.....

Hoe kan ik t volgende instellen:
Dat wanneer je een tabblad opent gelijk bij de startpagina terecht komt ?

@ nameloss : Dat gaat -gek genoeg- niet in Firefox !
(ik vind dat ook een beetje grove fout/gemis)

Het kan wel..met een extra extensie..
ik gebruik zelf newtab home page ;

New Tab Homepage is a Firefox Add-on that does what it says on the tin. It loads your homepage when you open a new tab. Nothing more, nothing less. This functionality still doesn't exist as an option in Firefox and at least 180,000 people seem to agree with me that it's useful.

Succes!

bedankt, idd een goed alternatief werkt perfect.

Hoef je niets voor in te stellen; de CTRL-toets ingedrukt houden als je een nieuw tabblad opent.

hoezo sneller, opera is voor mij nog steeds sneller

Oprera is de snelste

Hebben ze al een oplossing gevonden voor 'Hide Tab Bar With One Tab' oftewel dat je dus geen tabs ziet als je maar één pagina open hebt (en hetzelfde dus als je zegt open link in een nieuw scherm i.p.v. een tab)?

FF wordt almaar beter en beter. Alle andere browsers lijken soms slappe aftreksels van deze gigant te zijn. Wederom chapeau!!

FF loopt lekker soepel. Heb het idee dat die toch veel sneller is geworden.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
griekenl_nd