Easeus Partition Master Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Easeus Partition Master Free is een gratis partitiemanager. Met Easeus Partition Master kun je partities maken, vergroten, verkleinen, verwijderen, formatteren enzovoort. Ook om verloren bestanden van verwijderde partities te herstellen en partities te kopiëren.

Easeus Partition Master Free is een uitgebreide partiebeheerder. De software kan vanzelfsprekend partities (delen van harde schijven) maken en formatteren. Easeus is ook geschikt om bestaande partities te vergroten of verkleinen - als je de ruimte op je pc anders wilt indelen - en samen te voegen of te splitsen. Herstel van de Master Boot Record (MBR) en het omzetten van FAT naar NTFS behoren tot de mogelijkheden.

Verder kan Easeus Partition Master eveneens schijven defragmenteren en kopiëren. Ten slotte beschikt Easeus over een tool om partities onherstelbaar te overschrijven (wipe/erase), zodat gegevens niet meer teruggevonden kunnen worden. Handig als je een pc verkoopt en niet wilt dat je privé-documenten of -foto's door een handige computeraar van een geformatteerde partitie afgehaald worden. De betaalde versie heeft meer functies.

Easeus Partition Master Free werkt met FAT en NTFS partities in Windows. Zowel met de 32-bits als de 64-bits varianten. Ook de Linux bestandsystemen EXT2 en 3 en UEFI/EFI boot voor Windows 8 en hoger worden ondersteund.

Partities maken en bewerken is voor gevorderden, je kunt gegevens verliezen!

Voor bepaalde functies, zoals het herstel van partities en migratie van een besturingssysteem naar een SSD, dien je de betaalde versie aan te schaffen. Zie hier de verschillen in functionaliteit tussen de gratis en betaalde versie.

Inst

Reacties

Met DiskGenius kun je wel een (gratis) OS-migratie uitvoeren en heeft verder ook weinig beperkingen.
zie: https://www.diskgeni...

Oa;

Migrate Windows from one disk to another without reinstalling Windows, apps.Improved
• Clone one disk to another and makes the data on 2 disks are exactly the same.Improved
• Clone a partition to another location without losing any data.Improved
• Easily adjust the size and location of the destination partition.
• Convert MBR to GPT or convert GPT to MBR by cloning.
• Creation of Windows PE emergency disk.Improved
• Extremely fast cloning speed and multi-language support.
• Supported OS: Windows Vista/Server 2008 or later, fully compatible with GPT and UEFI.

En Gratiz! :-)

dit kan ook wat bijdragen; https://www.gratisso...

Minitool Partition Wizard is heel gebruiksvriendelijk en er is een (goede) freewareversie van. Aanbevolen!

@redactie: "Op de website van Easeus moet je een mailadres invullen voordat je Partition Master kunt downloaden" inderdaad als je op de knop op het midden van de pagina drukt, maar als je op free download bovenaan klinkt, dan staat binnen een seconde de "free installer" in je download map....

@Anoniem
Hier kun je de verschillen in functionaliteit tussen de gratis en betaalde versie zien:
https://www.easeus.c...

Helemaal niet gratis! Ieder deel van de software laat alleen de mogelijkheden zien maar wordt niet uitgevoerd. Daarvoor moet je upgraden naar de betaalde versie.

NIUBI Partition Editor is een heel goed, misschien wel beter alternatief en zonder onnodige software van derde partijen. Jammer dat deze site geen aandacht heeft voor deze software.

En voor de liefhebbers de 15 pro versie is nu met de kerst tijdelijk gratis te verkrijgen!|

Heel veel Duitse pc bladen hebben een zgn advent kalender waarmee rond de kerst elke dag allerlei programmas gratis worden aangeboden!

Easeus partitition master pro 15 > https://www.easeus.d...

wel handige site voor die software advent kalenders > https://www.promo2da...

1 jaars licentie..maar ja dan is de vlgde versie ook weer rond de kerst te verkrijgen ! HI!

Pagina's