Easeus Partition Master Free Edition

Actueel: 

17 december 2017
Easeus Partition Master Free Edition 12.8 is verschenen. In deze versie worden fouten opgelost en verbeteringen doorgevoerd. Zo werkt het verkleinen/vergroten van partities beter.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (224 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

Easeus Partition Master Free Edition is een gratis partitiemanager die niet onderdoet voor veel betaalde software. Met Easeus Partition Master kunt u partities maken, vergroten, verkleinen, verwijderen, formatteren enzovoort. Ook om verloren bestanden van verwijderde partities te herstellen en partities te kopiëren.

Easeus Partition Master Free Edition is een uitgebreide partiebeheerder. De software kan vanzelfsprekend partities (delen van harde schijven) maken en formatteren. Easeus is ook geschikt om bestaande partities te vergroten of verkleinen - als u de ruimte op uw pc anders wilt indelen - en samen te voegen of te splitsen. Herstel van de Master Boot Record (MBR) en het omzetten van FAT naar NTFS behoren tot de mogelijkheden.

Verder kan Easeus Partition Master eveneens schijven defragmenteren, kopiëren en verloren gewaande bestanden terugvinden (tot 1 GB aan gegevens in de gratis versie). Ten slotte beschikt Easeus over een tool om partities onherstelbaar te overschrijven (wipe/erase), zodat gegevens niet meer teruggevonden kunnen worden. Handig als u een pc verkoopt en niet wilt dat uw privé-documenten of -foto's door een handige computeraar van een geformatteerde partitie afgehaald worden.

Easeus Partition Master Free Edition werkt met FAT en NTFS partities in Windows. Zowel met de 32-bits als de 64-bits varianten. Ook de Linux bestandsystemen EXT2 en 3 en UEFI/EFI boot voor Windows 8 en hoger worden ondersteund.

Partities maken en bewerken is voor gevorderden, u kunt gegevens verliezen!

Categorie: 
Partitiebeheer
Versienummer: 
12.8
Laatst gewijzigd: 
7 december 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft meer functies
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Easeus Partition Master Free Edition via Major Geeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Tijdens de installatie wordt aangeboden om andere freeware van Easus te installeren, zoals Easus To Do Backup en Data Recovery. Ook bij het opstarten van een 'start loader' van Easus Partition Manager krijgt u de mogelijkheid om deze andere twee programma's te installeren. Als u daar geen behoefte aan heeft dan hoeft dat natuurlijk niet en kiest u gewoon Launch Application.

Ook wordt onnodige software van derde partijen aangeboden tijdens de installatie. Haal zonodig de vinkjes weg.

In de interface wordt reclame gemaakt voor de betaalde versie. Sommige functies zijn alleen beschikbaar als u de betaalde upgrade doet. Dit wordt dan gemeld.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Hier kan je het direct downloaden.
http://download.ease...

hier staat wat allemaal kan met de gratis versie; http://www.partition...

Nix mis met dit proggie maar MiniTool Partition Wizard Home Edition kan ook ext4 partities aanmaken/verwijderen (nog niet resizen!) handig als je Linux wil als bv dualboot

Eindelijk ook in het Nederlands, nu te hopen dat binnenkort ook eens EaseUS Todo Backup Free in het Nederlands verschijnt.

Beetje jammer. Ik kan hier niet over oordelen. Na het vergroten van de schijven moet ik een sleutel invoeren en heb het programma dus niet kunnen testen. ik weet dus ook niet of het voor mij goed is of niet.

Resizing van schijven kan gratis met Easeus Partition Master Free. Is geen sleutel voor nodig. Wel goede versie/goede programma gedownload?

Door dit programma te gebruiken werd het op mijn laptop onmogelijk te upgraden naar Windows 10. Dit had te maken met het hernoemen van de Recovery partitie, zoals ook vermeld in de tweede post. Het heeft me behoorlijk wat moeite gekost om hier achter te komen en te fixen...Ik ga het programma dus niet meer gebruiken.

Kijk uit als je een recovery partitie op je PC hebt staan. Deze is na gebruik van Easeus Partition Master Home Edition niet meer te benaderen of te gebruiken ! Is je dit overkomen, dan vindt je hier info hoe je het kunt fixen:
https://forums.lenov...

Formidabel programma, reeds twee maal gebruikt in moeilijke omstandigheden; een externe harde schijf van 2 TB die geformatteerd is in NTFS en waarvan reeds 350 GB gebruikt is, in twee gedeeld en de tweede partitie geformatteerd in FAT. Voor alle zekerheid had ik van alle gegevens op deze schijf een kopie gemaakt wat naderhand niet nodig bleek te zijn. Ik koop vandaag nog het volledige programma want voor die prijs kan je niet sukkelen.

alls werkt ok

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
de_emarken