Double Commander

Reacties

Prima bestand beheer programma, doet me veel op FreeCommanderXE lijken, deze is ook goed en vriendelijk in gebruik en gratis.

Gebruik de Total Commander al 25 jaar, daarvoor de Norton Commander voor DOS en even die voor Windows.
Aangezien ze bij mij op het werk nogal op hun geld zitten heb ik daar enkele jaren geleden de Double Commander opgezet die bijna dezelfde functies heeft als de TC, en het werkt daar zeer goed.
Het voordeel van de Double Commander is dat hij ook op Linux werkt wat helaas niet het geval is voor de Total Commander.

DC is een van de eerste tools die ik op een nieuwe/verse (Linux) OS zet. Naast kopiëren, verplaatsen van folders en bestanden is het vergelijken/synchroniseren van folders, inverteren van selecties en vooral ook de multi-rename mogelijkheid een genot om mee te werken. Checksums, flexibele favoriete folderlijst etc. Vele shortcuts. Kortom, een betrouwbaar Zwitsers zakmes, net als Total Commander. Aanrader!

Paul

Voor mij zijn al die programma's overbodig, kan prima werken met de standaard verkenner.

ik gebruikte ook heel lang deze prog .. totdat iemand zei 'je kan heel snel vensters naast elkaar zetten met je toetsenbord' ..sindsdien zie ik niet meer de meerwaarde van dergelijke progs

Prima filemanager vind ik, al een hele tijd in gebruik op mijn linuxsysteem en op mijn windowssyteem (die samen schijven delen). Ik heb er verscheidene geprobeerd (FreeCommander, Unreal Commander, Multi Commander) en ze deden allemaal hun werk prima, maar DoubleCMD is de enige die multiplatform is.