Double Commander

Reacties

@Arend
Onder het kopje Download (naar onderen op de pagina) staan alle downloads. Maar bij wat jij source-bestanden noemt staan trouwens ook gewoon de installers voor Windows (exe en msi).

De eerste kennismaking valt mij tegen, tekst in vet en de icons 32x32, eerst maar teruggezet naar normaal en 16x16, dan ziet het er al een stuk beter uit op mijn relatief kleine scherm van 1280x800.
De link onderhoudsupdate springt naar de sourcebestanden, het blijkt in Lazarus te zijn geprogrammeerd! Niet aanwezig op GS.

Ik dacht dat na al die jaren Double Commander eindelijk uit Bèta versie zou zijn vanaf versie 1, maar dat is nog steeds niet het geval.
Geen probleem, het blijft goed werken.
Mijn voorkeur blijft nog steeds de Total Commander, alleen is die niet gratis en werkt niet met Linux wat de DC wel doet.

Prima bestand beheer programma, doet me veel op FreeCommanderXE lijken, deze is ook goed en vriendelijk in gebruik en gratis.

Gebruik de Total Commander al 25 jaar, daarvoor de Norton Commander voor DOS en even die voor Windows.
Aangezien ze bij mij op het werk nogal op hun geld zitten heb ik daar enkele jaren geleden de Double Commander opgezet die bijna dezelfde functies heeft als de TC, en het werkt daar zeer goed.
Het voordeel van de Double Commander is dat hij ook op Linux werkt wat helaas niet het geval is voor de Total Commander.

DC is een van de eerste tools die ik op een nieuwe/verse (Linux) OS zet. Naast kopiëren, verplaatsen van folders en bestanden is het vergelijken/synchroniseren van folders, inverteren van selecties en vooral ook de multi-rename mogelijkheid een genot om mee te werken. Checksums, flexibele favoriete folderlijst etc. Vele shortcuts. Kortom, een betrouwbaar Zwitsers zakmes, net als Total Commander. Aanrader!

Paul

Voor mij zijn al die programma's overbodig, kan prima werken met de standaard verkenner.

ik gebruikte ook heel lang deze prog .. totdat iemand zei 'je kan heel snel vensters naast elkaar zetten met je toetsenbord' ..sindsdien zie ik niet meer de meerwaarde van dergelijke progs

Prima filemanager vind ik, al een hele tijd in gebruik op mijn linuxsysteem en op mijn windowssyteem (die samen schijven delen). Ik heb er verscheidene geprobeerd (FreeCommander, Unreal Commander, Multi Commander) en ze deden allemaal hun werk prima, maar DoubleCMD is de enige die multiplatform is.