Reageren

Apple Kaarten

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Navigatie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Apple Kaarten is de navigatie-app van Apple die op alle iPhones, iPads en Macs standaard staat geïnstalleerd. Apple Kaarten biedt routebeschrijvingen, OV dienstregelingen, verkeersinformatie en kan je geparkeerde auto terugvinden.

Je kunt met Apple Kaarten eenvoudig je bestemming vinden door een adres in het zoekvak in te vullen en dan op de blauwe Route-knop te tikken. Je krijgt dan de route te zien en als je op Start tikt krijg je gesproken navigatie-aanwijzingen.

De standaard-aanwijzingen zijn voor auto maar je kunt ook kiezen voor wandelen, openbaar vervoer en taxi. Je kunt dus ook je OV-reis plannen in Apple Kaarten met alle benodigde trein- en bustijden (sinds eind 2018 ook in België).

Je kunt verder in de buurt tikken op de categorieën Eten en drinken (café's en restaurants), Winkelen (winkels, supermarkten), Vrije tijd (bioscopen, recreatie, uitgaan) en Reizen (hotels, tankstations en bezienswaardigheden) om snel te vinden waar je naar op zoek bent (en eventueel te reserveren).

Apple Kaarten had in 2012 een wat moeilijke start, maar is inmiddels uitgegroeid tot een waardige concurrent voor Google Maps. Bezitters van een iPhone of iPad hoeven dus niet meer apart Google Maps te downloaden, ze kunnen gewoon het voorgeïnstalleerde Apple Kaarten gebruiken.

Privacy zoekmachine DuckDuckGo maakt sinds 2019 gebruik van Apple Kaarten in zijn zoekresultaten

inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denema_ken