Reageren

Macrium Reflect Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Macrium Reflect Free is een gratis programma om backups (images) te maken en je harde schijf te klonen. Macrium verifieert backups en verkleint ze door middel van compressie.

Macrium Reflect Free maakt images van partities of harde schijven. Klonen van een harde schijf - als je bijvoorbeeld data wilt overzetten naar een nieuwe SSD - is ook mogelijk.

Macrium Reflect kent behoorlijk wat opties in de gratis versie. Differentiële backups en incrementele backups (alleen de wijzigingen tussen de eerste volledige image en de huidige backup meenemen) blijven tegenwoordig helaas voorbehouden aan de betaalde versie. Ook kun je partities verkleinen of vergroten en opnieuw rangschikken.

De gratis versie kan images maken van schijven en partities en van een Windows-installatie. Afzonderlijke mappen backuppen is voorbehouden aan de betaalde versie, maar je kunt een dertig dagen proefperiode kiezen voor een eenmalige backup die je weer terug wilt zetten.

Met Macrium Reflect kun je je harde schijf herstellen (onder tabblad Restore) en ook een opstartbare reddings-cd/dvd of -usb maken. De interface is een beetje wennen, maar de uitgebreide mogelijkheden maken veel goed.

Macrium Reflect is sinds 2022 ook vertaald in het Nederlands.

De betaalde versie van Macrium Reflect heeft meer functies. Lees hier de verschillen.

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
eng_land