Reageren

CloneZilla

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

CloneZilla is een open source programma om een kloon of image van je gehele harde schijf te maken. Deze image kan als backup dienen en de kloon om in een keer alle gegevens naar een nieuwe harde schijf of ssd te verhuizen. CloneZilla maakt een exacte kopie van je partitie of harde schijf. Wel voor gevorderden omdat je zelf een opstartbare cd/dvd of usb-stick moet maken.

CloneZilla is een gespecialiseerde Linux-distributie om harde schijven en partities te klonen. De volgende bestandssystemen worden ondersteund: FAT12, FAT16, FAT32 en NTFS van Windows, ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, btrfs en f2fs van Linux, HFS+ van macOS, UFS van FreeBSD, NetBSD en OpenBSD en VMFS5 van VMWare ESX. Hierdoor kun je Windows, Mac (Intel), Linux, BSD en Chrome OS/Chromium OS systemen klonen.

CloneZilla moet vanaf cd/dvd of usb-stick gestart worden als je je pc opnieuw opstart en heeft een nogal Spartaanse, niet zeer gebruikersvriendelijke interface. Maar functioneel is het programma wel.

Lees hier een handleiding voor CloneZilla

Inst

Uitleg: 

CloneZilla is geen programma dat onder Windows draait. Je moet het vanaf cd/dvd of usb gebruiken en daarmee de pc opstarten. Je maakt een opstartbare USB stick met CloneZilla erop met behulp van bijvoorbeeld Rufus of Etcher.
 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitse_land