Download gratis Windows 8 RTM 90 dagen evalutie-versie

Windows 8 is vanaf vrijdag 26 oktober te koop in de winkel. Maar er is - al sinds de zomer - ook een gratis evalutie-versie van Windows 8 RTM (release to manufacturing, ofwel de uiteindelijke uitgave) legaal te downloaden van de website van Microsoft.

Deze evaluatie-versie is maar negentig dagen werkzaam en is alleen om Windows 8 een tijdje uit te proberen. Na de negentig dagen sluit Windows 8 elk uur af, wordt het scherm zwart en zijn er meer narigheden om gebruik onmogelijk te maken.

Ook kun je vanuit deze versie NIET upgraden naar een betaalde variant. Het is een echte test-versie, die na de drie maanden vervangen moet worden door een gekochte Windows 8.

Wil je echter Windows 8 RTM gratis uitproberen dan kun je gewoon het iso-bestand downloaden (2,4 GB) en op een DVD branden of als virtuele machine in bijvoorbeeld VirtualBox uitproberen. Dual boot of virtuele machine is zeer sterk aan te raden.

Zet deze versie van Windows 8 niet op een pc voor dagelijks gebruik en doe ook geen upgrade van Windows 7 naar deze versie van Windows 8!!! Dit is alleen een evaluatie-versie, die maar 90 dagen werkt.

Je moet met je Live- of Hotmail-account inloggen en kunt dan de Windows 8 RTM evaluatie-versie gratis downloaden.

Download gratis Windows 8 Enterprise RTM evaluatie-versie
Scroll helemaal naar beneden en kies Get started now
(Alleen voor gevorderden, slechts 90 dagen werkzaam!)

Het handigst is om het iso-bestand met behulp van VirtualBox te installeren als virtuele machine.

Wat zijn je ervaringen met Windows 8 RTM? Laat ze hieronder in de reacties weten!

Tips om te werken met Windows 8 vind je hier

Deel dit artikel: 

Reacties

werkt niet

toppie

hopelijk werkt het op mijn laptop

wtf hij doet helemaal niks wtf zeggen jullie

Instaleer* sorry voor de fout.

Maar hoe istaleer je hem??????

Mooi man

bedankt

Ik heb Windows 8 RTM US 32-bit geïnstalleerd over Vista op C:, zodanig dat er een verse installatie gedaan werd en Vista opgeslagen werd in Windows.old.
Uiteraard heb ik wel eerst back-up images van de Vista partities gemaakt!

Tot mijn verbazing werkt nu nog steeds de WUBI 12.04 (UBUNTU), die vanuit een bestand (als virtuele harde schijf) op de Vista PC draaide.
Windows 8 start keurig op en komt, net voordat het inlogscherm verschijnt, met een keuze voor Windows 8 of Ubuntu.
Kies ik voor Ubuntu, dan start de PC opnieuw op en wordt Ubuntu geladen vanaf de virtuele harde schijf, die nog steeds onder Windows 8 in C:\ubuntu\disks\, als bestand root.disk en swap.disk te vinden is!

Vista is dus wel weggepoetst, maar WUBI 12.04 is ongemoeid gelaten!

goed

Goed

tja, wat moet ik er nu van zeggen? Ziet er mooi uit en vooral handig voor een apparaat met een aanraakscherm. Maar voor een gewone pc vind ik het nog niet echt een overtuigende vooruitgang. Maar dat moet misschien na langere tijd gebruik nog blijken. Die tegels en de menuletters zijn ook wel erg groot en strak. Anderzijds: die apps zijn ook voor een pc wel weer een erg leuke aanvulling. Windows8 is merkbaar sneller en in zekere mate gemakkelijk in gebruik. Kortom: als je er eenmaal aan gewend bent en ook nog een windows phone en/of een tablet hebt, dan zou dit wel eens een zeer handig OS kunnen blijken te zijn en zeker concurrerend met Apple. Uitproberen met VirtualBox is een aanrader!

Nieuwe Windows installaties draaien altijd sneller. Dus hoe snel Windows 8 echt is blijft nog afwachten. Windows 8 draait beter in de VMware Player, dan in VirtualBox. Val je voor de vele gratis apps, dan is Windows 8 een aanrader. De Windows 7 manier van werken is nog steeds grotendeels beschikbaar op het bureaublad, ook al is het Startmenu verdwenen.
Voor de rest schijnt Windows 8 vooral veiliger te zijn en is het standaard voorzien van MSE (Microsoft Security Essentials), maar verwarrend genoeg wel onder de naam Windows Defender.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
z_itserland