Internet Explorer 11 nu voor Windows 7 te downloaden

Gisteren heeft Microsoft Internet Explorer 11 (IE11) voor Windows 7 uitgebracht. De browser was al enige weken beschikbaar voor het net verschenen Windows 8.1 en Windows 8. XP- en Vista-gebruikers kunnen niet meer upgraden naar de nieuwe versie.

Internet Explorer 11 is het resultaat van een jarenlange inhaalslag die Microsoft aan het maken is op concurrerende browsers als Google Chrome en Firefox. Sinds Internet Explorer 7 is elke nieuwe uitgave veiliger en sneller geworden. En bovendien voldoet IE veel en veel beter aan de webstandaarden dan vroeger. Dit laatste betekent dat websites ook weergegeven worden zoals ze bedoeld zijn en dat alle functionaliteit naar behoren werkt (iets waar website ontwerpers heel blij mee zijn).

Behalve prestatieverbeteringen - IE11 is tot wel 30% sneller claimt Microsoft - is er eindelijk ook ondersteuning voor WebGL toegevoegd, een open standaard waarmee browsers zonder extra plugin gebruik kunnen maken van de hardware versnelling die grafische kaarten bieden. Dit resulteert in veel betere 3D graphics.

Verder kan IE11 beter dan eerdere versies overweg met diverse HTML5 standaarden (hoewel de concurrentie nog wel voorloopt op dit gebied). Je kunt dan ook gerust zeggen dat Microsoft na de duistere jaren met IE6 nu goed op weg is om van Internet Explorer gewoon weer een goede browser te maken. En bovendien komt er tegenwoordig elk jaar een grote nieuwe versie uit met veel nieuwe functionaliteit. Voor de concurrentie op de browsermarkt is dit alleen maar goed.

Internet Explorer 11 is gratis te verkrijgen voor Windows 7 (en 8 en 8.1)

Bron: Microsoft

Deel dit artikel: 

Reacties

lol

Op internet expleror 11 kan geen van de gebruikers meer filmpjes bekijken. Help me met het oplossen van dit probleem!!!!!!

Computer geüpgraded van XP naar Windows 7, kon ik niet meer inloggen bij ING en Rabo. Er werd me aangeraden de instellingen terug te zetten ( Extra - internetopties - tab geavanceerd - Opnieuw instellen.) Daarna verliep alles zoals vanouds.

Gadgets doen het alleen nog indien het lettertype op standaard 100% staat. bij een vergroting van de desktop 125 of 150% zijn ze niet of maar gedeeltelijk, soms in tekstmode te zien. Opgelost door de IE11 NL module en IE 11 te verwijderen en te blokkeren in de updates.

Wat een ellende gehad bij downloaden bankafschrif Rabobank. In Utrecht werd mij geadviseerd een andere browser te installeren. Uireindelijk gedownload. Idem bijl van emails niet te printen. Mijn Lexmark weigerde te printen.Lexmark heeft opgelost. Zulke rommel hoef ik voortaan niet meer.Kiezen voor een appel?

Bij mij werken de gadgets ook niet meer naar behoren. Had overigens alleen de weer-gadget aan staan. Nu is het echter zo dat hij het de ene keer wel doet en de andere keer niet. Met rechtermuisklik op bureaublad kan ik ook niet naar het gadgetmenu en via configuratiescherm kan ik ook niks. Dus ook niet "herstellen". Hoop dat hier snel een oplossing voor komt.

na 2 keer overnieuw opstarten zijn ze er weer...raar...

al mijn gadgets zijn verdwenen van de desktop! en niet meer te installeren...wanneer wordt dit opgelost?????

na installatie ie11 zijn bepaalde gadgets in negatief e zien..b.v. coretemp, buitentemperatuur.....4 x opnieuw geinstalleerd en geen verbetering.
Dan maar geen ie11.....dat ze het heen en weer krijgen bij microsoft.
Mijn MSI is te duur om deze bagger dat niet werkt te optimaliseren.
Ik vraag me de laatste tijd vaak af of ze wel lekker zijn bij microsoft.
Ja, inderdaad, ik raak daar gefrustreerd van......iets wat een verbetering zou moeten zijn werkt weer niet bij mij en nee, geen nieuwe installatie, dat vertik ik. Hetzelfde probleem bij microsoft met w8, niet nagedacht als iets goed werkt waarom het dan veranderen, koop je een nieuwe computer moet er weer een tool gedownload worden om je normale bureaublad weer terug te krijgen, krijg er koppijn van met dat heen en weer geslinger van die bladzijdes. Ben het helemaal mee eens dat klanten iets anders gaan zoeken als ze iets niet meer kunnen doen wat al jaren (goed) werkt...

Kan na installatie geen video's meer openen, bv bij De telegraaf. Vraagt telkens om de laatste update van adobe flash player te installeren. Na het installeren hiervan is het probleem niet opgelost. Overgestapt naar Firefox.

farmville 2 op famville en op facboek werkt niet op goegel mesingger gimail en ga zo maar door kan ook geen adobbe fleac plyaier niet instaleren hoopeloos windous 11 plaier

Na de installatie IE11 kan ik niet alle gadgets meer plaatsen op mijn bureaublad

Ik houd het liever op IE9. Na al die slechte reacties op versie 10 van het Explorertje blijf ik voorlopig met IE9, doet 't prima hier!

Mijn startpagina is "KPNVANDAAG". Ga naar > meer nieuws.
Probeer nu aan de linker kant bij "alle categorieën" een rubriek te kiezen bijv.economie. Dit lukte niet in IE10 en lukt ook niet in IE11.
Via systeemherstel weer terugegaan naar IE9 en probleem is opgelost.
Weet iemand de oorzaak van dit verschijnsel ??

Ik houd het gewoon op google chrome met de ghostery`s findings add on en firefox met de lightbeam add on. Lekker snel en ik word niet meer gevolgd.

Iedere verandering, is nog lang geen verbetering.
Kut browser,waar nog heel veel aan gesleuteld moet worden

helemaal mee eens

Bij veel vorige schrijvers aansluitend: Beter bij Windows 7 - Explorer 10/ snel genoeg en geen problemen, voor zover je van 'geen problemen' kan spreken bij dat Microsoft. Ik gebruik Explorer alleen indien nodig...

IE11 is tot wel 30% sneller claimt Microsoft.
Bij mij zo traaaaaag als dikke .....
Maar ik gebruikte deze slome browser sowieso al zeer zelden.

Doe eens een herinstallatie van windows 7. Alles zal dan goed komen.

dat heb ik laatst ook al gedaan maar de browser van microsoft is gewoon k.t ik gebruik al jaren chrome

IE 11 kan niet geinstalleerd worden als je Windows Home Premium hebt. Blijkbaar is dat niet gelijk aan Windows 7 SP1 of hoger. Overigens geldt/gold dit ook al voor IE 10.

Hier geen problemen om te installeren op een Win 7 home premium x64

Met Comodo Internet Security Premium is IE11 alleen te installeren wanneer Comodo eerst (tijdelijk) is uitgeschakeld.

Werkt hier prima en lekker snel!

U moet deze IE 11 naar uw computer niet installeren. Anders uw computer waarschijnlijk probleem oplossing Windows Gadiges. En Gadiges is raar icons

Hu... is dit een reactie van Google Translate???

Nee hoor.
You should not install IE 11 on your computer. Otherwise you will probably encounter difficulties with Windows gadgets. Gadgets with strange icons.
Google Translate:
U moet IE 11 niet op uw computer installeren. Anders zal je waarschijnlijk problemen ondervinden met Windows gadgets. Gadgets met vreemde symbolen.
Conclusie: Evert spreekt tot ons in Klingon.

Ja. hoor.
Ik gebruik niet Internet Explorer, deze Internet Explorer 11 hoeft niet installeren. Internet Explorer geen vertaling. Google Croma wel vertaling.
Ik gebruik vaak Google Croma en ook sneller surfen.
Zonder probleem.

Klopt helemaal: mijn gadgets in Windows 7 HP worden ook raar weergegeven: (deels) in negatief... Wanneer gaat Microsoft dit oplossen!?! Lekker dan...

Verschillende sites (bv www .youtube.com) zijn niet meer te openen met Explorer 11

Nou, hier alles te openen, ook Youtube.com

Ik heb er bij verschillende sites last van.
Help?

Jawel hoor, geen probleem Youtube te openen met IE 11.

als je bedoeld in windows 10, dan ligt het probleem aan de updates van defender, als je de laatste update verwijderd werkt heb bij mij weer gewoon... (via start-instellingen) Ik hoop dat microsoft dit update probleem snel verhelpt, wand zo ben je ofwel niet up to date met defender, of je kunt geen youtube filmpjes bekijken.....

Alle toepassingen van internet pagina´s werken goed dit integenstelling met explorer 10. Goede verbetering, vooral wat de snelheid betreft, daar is niets op aan te merken.

heb wel problemen met spellen op facebook,ben je bezig dan krijg je ineens bericht dat ie11 niet meer werk,fout op de webpagina en dat krijg ik telkens in ie 10 geen last van

Oei, een stuk trager dan de vorige versie. Ik houd me toch maar bij Google en Opera!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duitsla_d