KB5001567 fixt toch nog niet alle print problemen - update

Update 19 maart: KB5001649 moet problemen nu echt oplossen

Microsoft heeft met KB5001649 opnieuw een tussentijdse update uitgebracht die de aanhoudende print problemen nu definitief moet verhelpen

Update 18 maart: toch niet alle print problemen gefixt

Ondanks de tussentijdse update KB5001567 van 15 maart die blauwe schermen bij printen moest oplossen (zie originele artikel hieronder) zijn er toch nog gebruikers die problemen blijven houden. Tech blogger Günther Born noemt er vele:

  • nog altijd blauwe schermen bij printen
  • printer of label printer drukt alleen blanco papieren of lege labels af
  • bij het afdrukken van grafische elementen (zoals afbeeldingen, logo's, QR codes en bar codes) ontbreken er onderdelen of worden die niet goed weergegeven (als zwarte blokken)
  • lijnen in afgedrukte tabellen ontbreken en andere opmaakproblemen

Ook Microsoft erkent inmiddels deze aanhoudende problemen en belooft in de komende dagen met een nieuwe oplossing te komen.

Originele bericht 16 maart:

Microsoft heeft gisteravond een tussentijdse (out of band) update uitgebracht voor Windows 10 versies 20H2, 2004 en 1909. In update KB5001567 (20H2 en 2004) en KB5001566 (1909) is het probleem opgelost waardoor gebruikers een blauw scherm (BSOD) met een foutmelding kregen nadat ze wilden printen met bepaalde merken printers, zoals Kyocera, Ricoh, Zebra en Dymo.

De update kun je handmatig binnenhalen via Windows Update (Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update) onder het kopje Optionele kwaliteitsupdate beschikbaar. Klik daar op Downloaden en installeren.

Als je geen last hebt van deze print-problemen of blauwe schermen (sommigen melden dit zelfs bij het openen van tekstbestanden) dan hoef je deze update niet binnen te halen.

De problemen ontstonden na de maandelijkse updates van 9 maart voor Windows 10.

Had jij last van de genoemde print-problemen in Windows 10? En zijn ze opgelost met deze nieuwe update? Laat het weten in de reacties!

Reacties

Mijn Kyocera netwerk Laserprinter werkt ook niet, maar geeft geen 'Blue Screen' meer. Zet het te printen document in de wachtrij en doet er niets mee.

kb5001566 krijg ik niet geïnstalleerd- windows versie 1909 voor *64 - blouw scherm blijft als ik wil printen (op een Kyocera)

Ik kan de update niet installeren, heb ook geen probleem met printen. Echter sinds ik geprobeerd heb deze update te installeren sluit mijn pc niet meer af. Moet hard met de knop afsluiten. De update kan niet worden voltooid.

Heb juist hetzelfde voor heb geen printer gebruikt en toch bij afsluiten blauw scherm heb de pc nu een herstel laten uitvoeren hopelijk krijgen ze het terug goed

Probleem is niet opgelost met de KB5001649 update van 19 maart.

Ik krijg KB5001649 niet geinstalleerd

Eigenlijk was Windows 7 zo gek nog niet.
Of mag ik dat niet zeggen?
Ik bedoel het goed, Windows 7 draaide perfect bij mijn.
Alleen nu zit je met de beveiligingen.

Daarom werk ik nog steeds met Windows 8.1, met classic shell natuurlijk. Combineert alle sterke punten van Windows 7 en Windows 10, maar zonder de nadelen van Windows 10 (fouten, traagheid, verplichte updates etc.)

Mijn PC crashte al bij openen van ieder Wordpad (.txt)- bestand, ook zonder aangesloten printer. Wel stonden\staan er Kyocera drivers op mijn 2 PC's. Update KB5001567 heeft dit BSOD inderdaad opgelost. Op mijn andere PC (ook windows 10 Home, 20H2 maar andere built)waren geen problemen. Toch ook daar deze update geinstalleerd; tot nu werkt alles goed....

Wanneer verdwijnt die optionele update weer van je apparaat? Ik heb geen problemen dus ik hoef hem niet.

tja, hoeveel updates worden geïnstalleerd zonder dat het echt nodig is? Ik denk heel veel ..maar wat je vraagt vraag ik me ook af

Zinloze updates zijn er niet. Betreft altijd verbeteringen van het besturingssysteem of beveiligingsupdates. Je hoeft je auto ook niet te onderhouden om te kunnen blijven rijden.... totdat hij het niet meer doet.

afbeelding van redactie

Ik denk dat deze optionele update verdwijnt uit Windows Update bij de standaard maandelijkse optionele updates in de derde of vierde week van maart of uiterlijk in april bij de volgende maandelijkse beveiligingsupdates.

Als je genoemd probleem niet hebt kan het dan kwaad de update wel te installeren?

Ja, overweeg eens een schone installatie zonder internetverbinding. Hiermee voorkom je dat Windows zelf drivers installeert. Wel zorgen dat je van al je hardware de laatste (werkende) driver paraat hebt om na installatie van Windows te installeren.
En uiteraard: eerst je belangrijke gegevens en bestanden back-uppen. Succes! Kost je een dag afhankelijk van al je voorkeursinstellingen en software...

Niet normaal...
Niet eens kunt printen.
Gaat weer nergens over.
Mijn laptop wordt ook sloom.
Windows is lekker snel als hij nieuw is.
Maar na tijdje gebruiken, traag.
En geheugengebruik niet normaal.
Heeft iemand een oplossing voor dit euvel?

Zie hierboven...

probeer je windows eens schoon te maken met bv privazer

https://www.gratissoftwar...

@ Anoniem
Dit is een update Microsoft probleem, dat is niet op te lossen met Privazer.

stap 1: open raam...

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nie_w-zeeland