CCleaner 5.57 heeft easy clean en tab voor services

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.57 is gisteren verschenen. Deze versie van de schoonmaker heeft 'Eenvoudig opschonen' als nieuwe eenvoudige schoonmaak-optie die je gelijk ziet als je het programma opent. Als je kiest voor Aangepast opschonen in de zijbalk kun je als vanouds zelf items kiezen die je wilt opruimen (je kunt in Opties | Instellingen trouwens weer Aangepast opschonen instellen als startpagina van CCleaner).

Ook is er onder Extra | Opstarten een nieuw tabblad om opstartende Windows services te bekijken. En als je bij dit tabblad een vinkje zet bij Geavanceerde modus dan zie je ook alle Microsoft services die opstarten en niet alleen die van derde partijen.

Gebruikers van het betaalde CCleaner Professional hebben een nieuwe tool tot hun beschikking: een software updater.

Deze uitgave van CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let goed op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hiervan niet gediend bent. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast als 'extraatje' krijgen. CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reacties

De functie Easyclean verdwijnt bij mij steeds. Er valt dus helemaal niets aan te klikken in de balk links.

Kan bij optie instellingen staat geen eenvoudig opschonen of aangepast opschonen alleen de eerste openen van Cleaner en daarna niet meer ik dan gewoon opschonen.Ik weet niet waar dat aan ligt

Linksboven in het menu gewoon aanklikken.

Nergens voor nodig, gewoon de schoonmaak opties in windows 10 gebruiken. Verder gebruik ik firefox en heb deze ingesteld om de geschiedenis (behalve cookies, die doe ik een keer per jaar) na afsluiten te wissen.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
honga_ije