CCleaner 5.48 fixt fouten met Edge en Firefox

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.48 is uitgebracht. Deze kleine uitgave lost enkele problemen op. Zo moet je Edge onder Windows 10 1809 weer kunnen opschonen. Ook werkt het opruimen van Edge cookies weer, zo stelt producent Piriform/Avast. Ten slotte is een fout verholpen waardoor CCleaner je Firefox-profiel kon beschadigen (met alle gevolgen vandien).

Als extraatje belooft CCleaner een nieuwe functie genaamd 'feature previews'. Hierdoor moet je in de toekomst nieuwe functionaliteit van CCleaner kunnen uitproberen.

Deze update voor CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Hoe vind jij deze uitgave van CCleaner? Meld problemen of loftuitingen in de reacties!

Let op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast als 'extraatje' krijgen. Een eerste zichtbare wijziging sinds de overname van CCleaner door Avast! CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Deel dit artikel: 

Reacties

Let op bij het installeren van CC krijg je een melding van Windows Defender dat het niet is toegestaan om dit programma te instaleren.

Ik had zelfs een abo op ccleaner genomen, maar heb nu ccleaner erafgegooid. Ik maak alleen nog schoon met de mogelijkheden die windows 10 biedt, gaat prima.

Een simpele methode is om gewoon ff de slim versie te downloaden heb je ook nooit gezeur met extra toegevoegde software enzo > https://www.ccleaner.com/...

Na installeren kan je uit de programma map van ccleaner eventueel nog CCUpdate.exe verwijderen( das dat stukkie die voor nood updates is en bij een vorige versie ongevraagd geforceerd oude versies naar 5.46 ging updaten...)

Deze update is onveilig volgens Norton internet Security. Daarom heeft Norton deze setup verwijderd van mijn PC. Het is niet voor het eerst dat Norton waarschuwt bij Ccleaner. Ik hou het voorlopig bij versie 547.

Bij het downloaden kreeg ik weer virusscanner van avast er bij,waar je niet om gevraagd heb.

Goed opletten en uitvinken tijdens de installatie.

@Redactie...Hoe kan je voorkomen dat de versie automatisch geupgrade/geupdate?
Iets instellen in de firewall? Een bepaalde poort blokkeren?

Alle internet toegang van CCleaner zelf blokkeren lijkt me.

@Redactie...Hier om de hoek zit een slager...!

ik ben eerst offline gegaan en toen deze versie verwijderd (via geek.exe)
vervolgens opnieuw 5.42 geïnstalleerd en onder program files de update file van ccleaner weggegooid. ook in de opstart alle ccleaner functies uitgeschakeld (via ccleaner). daarna ccleaner gedraaid en tenslotte weer online gegaan.
tot nu toe werkt 5.42 zonder update naar 5.46/7/8.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gri_kenland