CCleaner 5.43 heeft niet werkend privacy-menu - update: nu wel

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.43 is uitgebracht. Deze uitgave van de schoonmaker heeft een nieuw privacy-menu onder Opties | Privacy. Je zou hier moeten kunnen beheren of je gegevens deelt met derde partijen en of je aanbiedingen voor andere producten van Piriform/Avast krijgt. Wij konden de twee genoemde items echter niet uitvinken! 'Control which data we collect and which offers we show' staat erboven, maar die controle over je privacy geeft CCleaner je blijkbaar niet!

Update 24 mei
Ghacks meldt dat volgens Piriform de gegevens van gratis gebruikers geanonimiseerd worden en dat ze daardoor de opties niet kunnen uitvinken. Tsja, dan is het wel een heel zinloos menu. De meeste gebruikers gebruiken CCleaner gratis.

Update 26 mei
CCleaner heeft een kleine update uitgebracht (van versie 5.43.6520 naar 5.43.6522) waardoor het privacy menu voor gratis gebruikers - deels - wel werkt. Je kunt nu wél het vinkje weghalen bij het delen van persoonsgegevens met derde partijen. Of producent Avast dit heeft gedaan vanwege de nieuwe Europese privacywetgeving of door protesten van gebruikers is onduidelijk. Aanbiedingen voor andere producten van Avast (voorheen Piriform) kun je niet weigeren in de gratis versie - en het menu-item is zelfs weggehaald (zie twee afbeeldingen hieronder). Ook is het privacy-menu inmiddels vertaald in het Nederlands.

CCleaner 5.43.6520 Free met niet werkend privacy-menu


CCleaner 5.43.6522 Free met aangepast en wel werkend privacy-menu

Verder kun je in CCleaner 5.43 onder Opties | Geavanceerd nog het 'Detail van resultatenlijst' aangeven. Je kunt kiezen uit een samenvatting, uitgebreid rapport of bestandenlijst met alle schoongemaakte items. Ten slotte is het opruimen van de lettertypen cache tijdelijk verwijderd omdat dit problemen opleverde met de april 2018 update voor Windows 10.

CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let op dat je tijdens de installatie extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast als 'extraatje' krijgen. Een eerste zichtbare wijziging sinds de overname van CCleaner door Avast!

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Deel dit artikel: 

Reacties

Portable en slim versies zijn weer te downloaden.

Bij mij (windows 10-1803 - X64) geeft de portable versie problemen!.
Privacy items zijn uit te vinken, maar als ik progr. laat scannen en wil laten cleanen geeft hij er totaal de brui aan en sluit het zich zelf af en ben ik weer terug in de desktop zonder dat er iets is schoongemaakt?.
32 of 64 bits maakt niet uit.

Nu weer terug bij versie 5.40 dat werkt tenmiste nog wel gewoon.

Klagen over privacy instellingen van Windows 10 en dan dit soort overtollige programma´s gebruiken waar sinds de overname door Avast meer problemen dan voordelen aan zitten.

Zit een kern van waarheid in je betoog. Ben het er zeker niet mee oneens :-)

Ccleaner is zeker geen overbodig programmaatje / erg handig vaak! .. en die draait ook op windows 7/ 8 hoor..

En idd in windows 10 is je privacy standaard weg.. maar daar zijn ook weer andere oplossingen voor -of voorlopig gewoon geen 10 draaien!

Idd nu in nwe free versie weer aangepast! nu kan je het dus wel uitvinken! direct officieel linkje naar de pagina waar ook de slim en portable versie meestal na paar dagen opstaan > https://www.ccleaner.com/...

Beste Bor ,

Bedankt voor deze link .
Ik had Ccleaner op mijn laptop staan , maar met geen mogelijkheid om de vinkjes weg te halen .
Ccleaner verwijderd , en opnieuw geïnstalleerd via uw link , en warempel kon het vinkje weg halen .
Dank u wel .

Gerepareerd:

v5.43.6522 (25 May 2018)
- Amended Privacy menu in CCleaner Free to include opt out of sharing usage data with third parties for analytics purposes

Een cleaner met spyware. Skippen dus.

1 vakje om uit te vinken met de tekst:toestaan dat gebruiksgegevens voor analytische doeleinden worden gedeeld met derden.Deze uitgevinkt.
W 10 64 bit versie 1709. Ccleaner v 5.43.6522

ER is een nieuwe versie 5.43.6522. Verder merkt ik dat er bij privacy d efunctie voor doorgeven van data aan derden aangevinkt stond, heb ik uitgevinkt.

Kan de vinkjes uitzetten. Ik heb de pro versie van CC.

Wat ik wel merk dat er sinds deze versie geen portable versie meer voorhanden is.
Het kan later misschien nog aangeboden worden maar als dit niet het geval is dan houd het hier binnenkort op voor mij en ga ik naar iets anders uitkijken.

Ik gebruik al een tijdje geen CCleaner meer. Ik gebruik Privazer en Bleachbit, ik heb CCleaner niet nodig. Sinds Avast CCleaner over heeft genomen vertrouw ik het niet meer zo. Avast staat bekend dat ze veel data over je verzamelen.

Privazer ook een tijdje gebruikt maar nogal gedonder mee gehad. Verwijderde bestanden die niet verwijderd mógen worden. Resultaat was dat het systeem op tilt sloeg. Voor het verwijderen van bestanden vertrouw ik helemaal op Geek en Revo, maar vooral op Geek. Nooit ellende mee gehad, integendeel.

Kan de vinkjes ook niet uitzetten.

Volgens Piriform : – Privacy settings are unavailable for Free users as we do not collect any personal identifiable information, so Free users are essentially anonymous –
https://www.ghacks.net/20...

Kan vinkjes ook niet verwijderen, hierop ccleaner verwijderd.

Veel gebruikt, nu ook klaar mee. Er wordt al genoeg verzameld. ccleaner dus ook verwijderd.

Ik heb deze versie nog niet geïnstalleerd. Van Norton Internet Security kreeg ik de waarschuwing dat de digitale handtekening niet in orde is.

vinkjes ook niet uit te zetten (win10-64bit)....

V5.43.6520 (windows 7 64-bit) kan niet worden uitgevinkt.

CCleaner64.exe probeerde na het analyseren en schoonmaken contact op te nemen met ams15s30-in-f142.1e100.net (= Google).
CCleaner en CCleaner emergency updater had ik al geblokkeerd in de firewall.
Met of zonder vinkjes wordt er niets verstuurd aan derden.

Idd, werkt voor geen mtr. CCl. heeft de laatste maanden (jaren?) wel meer strnt a/d knikker. Niet echt hoopgevend.

zopas deze nieuwe versie gedownload en ik kan die 2 vakjes wel uitvinken.

@louis
Heb je ook de gratis versie? En welke Windows draai je?

ik heb de pro versie en windows 10 versie 1803

Is al een nieuwe versie. Nog maar 1 vinkje die wel uit gevinkt kan worden
Waarschijnlijk wordt het nu gedaan zonder je toestemming?

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
noor_egen