CCleaner 5.42 lost fout op die verlies Chrome-profiel veroorzaakte

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

Update 16 mei
Producent Avast (dat CCleaner overnam) heeft eindelijk de fout gevonden waardoor Chrome-gebruikers hun profiel (en dus hun instellingen) kwijtraakten na een schoonmaakbeurt met CCleaner 5.42. Het heeft drie weken geduurd, maar met de tussentijdse uitgave van CCleaner 5.42.6499 (de initiële release had 5.42.6495 als versienummer) kunnen Google Chrome gebruikers weer zonder zorgen hun pc opschonen met CCleaner.
 
Update 3 mei
Producent Piriform/Avast werkt aan een hotfix voor dit probleem - dat niet alle Chrome-gebruikers treft. Deze update zal binnenkort worden uitgebracht.
 
Update 24 april
Enkele bezoekers melden dat CCleaner 5.42 de instellingen en/of het profiel van Google Chrome beschadigt.

CCleaner 5.42 is uitgebracht. Deze uitgave ruimt sporen van YouTube bezoek beter op in Internet Explorer en Edge. Verder wordt een fout bij het opschonen van tijdelijke bestanden in IE verholpen.

Verder wordt in de uitgaveopmerkingen vermeld dat 'Where appropriate, CCleaner Free may recommend improvements to your system’s antivirus protection'. Het lijkt er dus op dat nieuwe eigenaar Avast zijn anti-virus software sterker gaat promoten via CCleaner. In de reacties horen we graag of jij extra reclame voor Avast hebt opgemerkt in de interface van CCleaner of via mogelijke popups.

CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let op dat je tijdens de installatie extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig CCleaner kun je ook Avast als 'extraatje' krijgen. Een eerste zichtbare wijziging sinds de overname van CCleaner door Avast!

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Deel dit artikel: 

Reacties

Laaste versie van CCleaner geeft aan na het schoonmaken.
Uw profiel kan niet bijgewerkt worden,
Zowel in chroome moet alles opnieuw instellen., bladwijzerbalk opnieuw instellen en start pagina ook opnieuw instellen.
CCleener verwijderd

Na de installatie van deze versie problemen met de chrome browser.
De instellingen van chrome worden (gedeeltelijk) de vernieling in geholpen

Het is al vaker geschreven, dit soort programma´s doen meer kwaad dan goed.

Ik heb al vaker geschreven,dat over dit soort programma´s de meningen verschillen ;-)

Nu weer problemen met Chrome, in het verleden met Firefox. :-)

Is gewoon niet meer te vertrouwen!

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Een dergelijk totaal overbodig programma kan soms nog wel nuttig zijn, maar alleen als je precies weet waar je mee bezig bent en dan ook nog alleen als hulpje bij probleemoplossing. Voor de rest is elk programma een potentieel gevaar. Als een programma dan ook nog vrijwel nutteloos is en zich bezighoudt met niet ongevaarlijke schoonmaakwoede, dan is het middel erger dan de kwaal. Daarnaast is Windows 10 standaard al voorzien van steeds meer schoonmaakvoorzieningen, zie bij Instellingen: Systeem, Opslag.

Geen reclame gezien.
Misschien omdat ik avast al in gebruik heb.
Of omdat ik CCleaner.exe en CCupdtate.exe in de firewall heb geblokkeerd.
Wat doe je ook met de Chrome browser van (d)evil Google, dat is een probleem op zichzelf.

Tijdens het installeren werd aangeboden om Avast te installeren. Voor het overige heb ik geen popups of zo opgemerkt.

Niets van gemerkt. Ook geen problemen na update. Werkt als een tierelier.

Inderdaad, opnieuw problemen met CCleaner.
De CHROME-instellingen worden verstoord en de bladwijzerbalk verdwijnt en moet dus opnieuw worden ingesteld

Ik gebruik altijd firefox. Voor mijn vrouw staat chrome op de pc; deze gaf een melding dat er een profielfout was opgetreden en ging daarna in half scherm open. Dat liet zich makkelijk weer maximaliseren en de werkbalk favorieten was afgevinkt en moest even opnieuw aangezet. De instellingen blijven tot nu toe wel gewoon bewaard/actief, ook na opnieuw draaien van Ccleaner. Ik heb geen extra advertenties binnen Ccleaner waargenomen, zou voor mij een reden zijn er definitief mee te stoppen, het vernieuwde 'simpele' cleaning venster na de schoonmaak ergert me al, heb liever het oude wat nu tevoorschijn komt als je op advanced report klikt. Het geeft mij de indruk dat de producent mij kleineert door e.e.a. zo te benoemen.

Ik heb tijdens en na de installatie CCleaner geen problemen ondervonden met Avast en Chrome, echter bij de functie 'Cleaner' sluit CCleaner zichzelf, zonder dat er schoongemaakt wordt. Ik heb toen maar de vorige versie CCleaner erop gezet, deze die het wel gewoon.

Als 'pleister' alles in Toepassingen bij Google Chrome aangevink uitgezet en hopen dat CCleaner dit repareert want als blijkt dat deze update onder de categorie 'it's not a bug but a feature' valt dan gaat CCleaner bij mij definitief in de ban.

Ben teruggegaan naar versie 5.41 want die werkt nog wel goed,en wacht af naar herstelde update als die er komt???

Hier ok het probleem gehad met chrome, profiel beschadigd ! Heb Ccleaner verwijderd en zal maar verder doen met Wise disck Cleaner.

Bij mij gaat het alleen fout als ik in Chrome Zoom=90% en Lettergrootte=Groot instel en daarna CCleaner (met voor Chrome alles aangevinkt) draai. Laat ik die 2 instellingen op standaard staan, dan gaat het goed.

Ik heb zelf AVG en Kaspersky, maar ik veronderstel dat AVG van Avast is geworden, maar durf deze update niet zo te installeren. Blijkbaar is gratissoftware een interessante site om te zien hoe anderen de nodige software installeren, en hun ervaringen delen.

Dat Chrome bookmarks of aanmeldingen verdwijnen heb ik met CCleaner meegemaakt in Firefox toen Paswoorden verwijderen stond aangevinkt. Dat paswoord verwijderen optie, verwijdert dus ook de actieve aanmeldingen bij bookmark synchronisatie. Spreek uit ervaring. Zie dat andere mensen dat ook ervaren. Maar CCleaner heeft meestal wel een vinkje om paswoorden verwijderen niet door te voeren. Ironisch dat de software letterlijk inderdaad doet waar het op ingesteld staat.

Hoop dat iemand anders hier wat heeft. Voor het CCleanen, eerst de vinkjes om paswoorden te verwijderen weghalen bij software zoals Chrome bij de start van dit gratissoftware update item topic.

Probeer eventueel of het echt zo is, door Firefox te proberen, als je bij Firefox alle wachtwoorden wissen inschakeld. ( Helaas alles of niks. ) dan gebeurt precies hetzelfde. Bookmarksynchronisatie, dat is nu eenmaal afhankelijk van een paswoord. Het doet wat het zegt.

Kortom, eerst CCleaner goed instellen voor je het daadwerkelijk zijn gang laat gaan. Wil je synchronisatie verliezen, dan paswoorden verwijderen doen, anders en dat is vreemd, standaard staat dus paswoorden verwijderen ingeschakeld.

Dus CCleaner zou paswoorden verwijderen standaard niet kunnen activeren.

Heb het wel gehad met CCleaner, gaat van de pc af en komt er niet weer op.

PAS OP!!!!
Het probleem met Chrome is opgelost, maar tot mijn stomme verbazing wordt nu ook Avast anti virus software mee geinstalleerd, zonder dat hiervoor vinkjes gezet kunnen worden of je dit wel of niet wilt.

@Jan...Bedankt voor de Tip!

Ook met het installeren van de nieuwste versie maakt hij niets schoon.

CCleaner is het probleem niet bij mij, maar CCEnhancer. Als je te veel schoonmaakacties aanvinkt bij het gebruik van CCEnhancer ontstaat er daarna een synchronisatieprobleem met je Google-account.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
griekenla_d