CCleaner 5.36 levert noodupdater mee

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt.

CCleaner 5.36 is zojuist verschenen. In deze uitgave zit één opvallende wijziging: CCleaner levert nu een noodupdater mee. Deze emergency updater zal bedoeld zijn om situaties op te lossen zoals laatst, toen CCleaner 5.33 geïnfecteerd was met malware. Een snelle, automatische update zou in zo'n geval problemen kunnen voorkomen. Na het malware echec is nieuwe eigenaar Avast er natuurlijk alles aan gelegen om het vertrouwen in CCleaner te herstellen.

Verder is in CCleaner 5.36 het opschonen van de browsers Firefox, Chrome en Opera verbeterd. Ook zijn de standaardinstellingen bij het opschonen van de MRU's (lijsten met recent gebruikte bestanden) in Windows Verkenner, Windows Defender en Microsoft Office veranderd: de vinkjes zijn weggehaald dus ze worden niet meer standaard opgeruimd. Als je dit toch wilt zul je ze dus zelf moeten aanvinken. Hetzelfde geldt nu voor Edge, Chrome/Chromium, Firefox, Opera, Safari en Thunderbird: hierbij worden de sessie gegevens (open tabbladen enzovoort) niet standaard meer gewist bij het opschonen.Onder Options | Settings - Language kun je Nederlands als taal van CCleaner instellen, mocht dat al niet automatisch tijdens de installatie gebeurd zijn

CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let op dat je tijdens de installatie Google Chrome (of andere extra software) krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Deel dit artikel: 

Reacties

Prima update

Mijn persoonlijke mening: Totaal nutteloos product om op je PC te hebben, maar dat moet iedereen natuurlijk zelf weten. Ik begrijp de soms gevaarlijke schoonmaakwoede op computers niet en vraag me af wat de gebruikers bezielt, die allerlei tuning- en cleaning software op de computer laden.
Alleen in uiterste gevallen bij problemen kun je overwegen om het te installeren en de PC te cleanen. Wel meteen weer verwijderen.
De laatste Fall Creators update van Windows 10 deed dat op sommige PC's zelf. Ge gebruiker krijgt dan, na afloop van de update, in het meldingenvenster een bericht dat CCleaner tijdens de uitvoering van de update werd verwijderd.

Helemaal mee eens met CSM! Het schoonmaken van je PC met bijvoorbeeld CCleaner heeft bij mij nooit enig aantoonbaar effect gehad. De redactie zou moeten overwegen hier duidelijker voor te waarschuwen. Dus meer dan nu in de tekst bij de nieuwste versie van CCleaner. Ik ben een gemiddelde gebruiker en kenner van computers (en dat zijn misschien de meeste van ons), en ben soms door de cleaners belangrijke instellingen of (delen van) programma's kwijtgeraakt. Een Recovery Restore van je PC is dan soms een oplossing.

Ze weten gewoon niet wat ze aan het zijn.
Nu stop ik met ccleaner.
Ik gebruik alleen nog privazer werkt nog beter dan ccleaner.

wat is/doet de noodupdater?