CCleaner 5.35 heeft nieuwe digitale ondertekening

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. Ook op GratisSoftware.nl is CCleaner al jaren het meestgebruikt en hoogstgewaardeerd.

CCleaner 5.35 is gisteravond uitgebracht. Enige verandering ten opzichte van de voorgaande versie is dat CCleaner nu een nieuwe digitale ondertekening heeft. Waarschijnlijk omdat de oude handtekening misbruikt is door de malware die in CCleaner 5.33 gestopt was.

Software wordt digitaal ondertekend door vertrouwde producenten, zoals Piriform ook is/was, om de echtheid en veiligheid van het pakket te waarborgen. Niet ondertekende software - van kleine producenten of hobbyisten die geen geld hebben voor zo'n certificering - wordt vaak als verdacht aangemerkt door virusscanners en andere beveiligingssoftware.

Een digitale ondertekening is dus bedoeld als een garantie voor de authenticiteit van een programma - en geeft normaal gesproken aan dat het geen malware bevat. Totdat - zoals bij CCleaner het geval was - kwaadwillenden de ontwikkelomgeving hacken/binnendringen, ongemerkt schadelijke componenten in legitieme software stoppen en deze gewoon digitaal ondertekend wordt door de vertrouwde uitgever.

Nieuwe eigenaar Avast heeft de ontwikkelomgeving van CCleaner inmiddels in zijn eigen infrastructuur opgenomen, dus deze zou beter beveiligd moeten zijn. Ook worden medewerkers van Piriform (maker van CCleaner) overgezet naar het beter beveiligde netwerk van Avast.

Na het malware echec is Avast er natuurlijk alles aan gelegen om het vertrouwen in CCleaner te herstellen.Onder Options | Settings - Language kun je Nederlands als taal van CCleaner instellen, mocht dat al niet automatisch tijdens de installatie gebeurd zijn

CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let op dat je tijdens de installatie Google Chrome (of andere extra software) krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Deel dit artikel: 

Reacties

Quote: "Let op dat je tijdens de installatie Google Chrome (of andere extra software) krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent."

Beter voor de 'CCleaner -slim' te kiezen, want ondanks de vinkjes weg te halen krijg je Google in de setup toch (onzichtbaar) meegeleverd wat in het verleden al vaker tot problemen geleid.

CCleaner - Download Builds:
https://www.piriform.com/...

Ik heb CCleaner gelijk van mijn PC gehaald. Eerst maar eens kijken wat AVAST allemaal gaat doen met de over name van. Als alles na verloop van tijd tocht goed gaat. Wel ik wel weer gaan overdenken of ik de CCleaner ga gebruiken. Nu maar even met Schijfopruiming van Windows gebruiken

Welke bewaking bedoel je? Alvast dank voor het antwoord.

Hallo, ´´Tobber´´.

Ik bedoel de bewaking in Ccleaner. Je kunt Ccleaner je systeem (mede) laten bewaken, voor extra geclaimde veiligheid. Echter; de keerzijde is, dat je processor wat trager gaat reageren. Een andere schrijver, enige blokjes terug, kwam ook al tot die conclusie.

Je kunt beter je goede vaste antiviruspakket het beveiligingswerk laten doen, aangevuld met beveiliging update´s van Microsoft. De systeembewaking van Ccleaner zou ik altijd uit vinken. Kijk maar even bij, ´´opties´´, dan bewaking en kun je bovenin ´´bewaking inschakelen´´ uit vinken. Is ´n beetje dubbel op en kan wellicht je eigen pakket storen?

Dank Anoniem, heb het zojuist uitgeschakeld (wat laat misschien ;-)) Ben benieuwd.

Lieve help zeg! Ding gaat wel even een stuk sneller! Geen verbeelding maar pure realiteit ;-) Heel goed!

Nog 1 ding Anoniem: tijdens het scrollen is dat vervelende gehaper ook opgehouden! Is bijna niet te geloven, maar het is echt zo. Voor mij hoeft CCleaner niet meer zo nodig ;-)

Da´s mooi! Klein puntje nog. Dat haperen met scrollen wat je schreef, wijst, volgens mij, toch op een ander probleem. (Of liever gezegd; wees!) Ik vermoed dat dat kwam, doordat Ccleaner en je antivirusprogramma, wellicht, niet goed samenwerkten. Het ´´beet´´ elkaar, zogezegd. Want; de bewaking had je actief en dat conflicteerde, denk ik, met je antiviruspakket. Het accepteerde elkaar wellicht niet en dan krijg je problemen.

In mijn geval geen problemen. (Heb het weleens getest.) Bitdefender internet Security 2018 en Ccleaner werken goed samen en accepteerden elkaar, met of zonder bewaking. Maar volgens mij kun je, zolang je de bewaking uit laat, Ccleaner gewoon af en toe gebruiken. Maar dat besluit is sowieso aan jou. Heb je er geen vertrouwen in, gewoon deinstalleren.

Dank voor de uitleg over die conflicterende werking. Net als jij zal ik Ccleaner zo nu en dan gebruiken (regedit).

Wat is de waarde van deze digitale handtekening ten opzichte van de de vorige ?
Ik heb het altijd een leuk programma gevonden, maar door de overname van Avast vertrouwde ik het niet meer en had de updates (gelukkig) al stil gezet. Deze toestand maakt voor de mij de terugkeer naar Ccleaner zeer klein.

Die keuze is, uiteraard, altijd aan de gebruiker. Een financiële strop hebben we niet, want gelukkig zijn (en hopelijk blijven) programma´s als ccleaner gratis. Dus je kunt ze er niet op aanspreken. Ik ben de dans ontsprongen, dankzij het 64 bits versie gebruik.

Verder werkt het, vind ik, heel simpel en gebruik alleen af en toe de register cleaner. Dat zorgt voor een opgeruimd register en heeft mij nog nooit in problemen gebracht. Het is een licht programmaatje en werkt voor mij dus heel erg prettig in dagelijks gebruik. Overnames zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Hoeft niet slecht uit te pakken.

(Zie de prachtige browser Opera. Nu in handen van de Chinezen en alleen maar verbeterd, sindsdien!) Maar goed; ieder moet zijn of haar eigen afwegingen maken. Dus wel of niet doorgaan met Ccleaner, of eens wat anders proberen. Keuze zat op gratis softwaresite. Goeie tip bij Ccleaner gebruik. Gooi de bewaking eraf. Daar heb je je antivirus al voor en scheelt snelheid, want die bewaking zet wel een rem op de snelheid van je processor.

Bij mij is er nog nooit iets stukgegaan door Ccleaner. Bent het dan ook niet eens met die conclusie. Overigens; goed dat er nu een nieuwe versie is uitgebracht, dat virusvrij is. Zal ´m toch even gaan scannen met virus total scan. Maar fijn dat er actie ondernomen is.

Jammer dit heb ik gisteren al gemeld maar niemand heeft hier op ge antwoord.Dat er een nieuwe versie is. Nu zouden de problemen op gelost moeten zijn.Kijk het zelf nog even aan als ik dit nog langer op mijn computer wil hebben. Ik lees ook vaak dat CCLEANER ook dingen stuk maakt maar wat hier van waar is weet ik niet zelf heb ik dit niet onder vonden.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ne_erland