Automatische update naar Thunderbird 60 begint - meld problemen

Het lijkt erop dat de automatische update van Thunderbird 52 naar Thunderbird 60 eindelijk in gang is gezet. Versie 60 van Mozilla's mailprogramma was al sinds begin augustus te downloaden, maar pas drie maanden later durven de ontwikkelaars het klaarblijkelijk aan om bestaande gebruikers automatisch te updaten.

Bezoekers van GratisSoftware.nl meldden dat zij gisteren de automatische update ontvingen (één bezoekers geheel automatisch en een andere door te kijken bij het Over Thunderbird-menu). Dit betekent dat alle Thunderbird 52-gebruikers de nieuwe versie binnenkort kunnen verwachten.

De update is niet bij iedereen naar volle tevredenheid verlopen, onder andere omdat vanwege veiligheidsredenen in Thunderbird 60 verouderde add-ons niet meer werken (net als vorig jaar bij Firefox 57). Alleen nieuwe webextensies doen het nog - en lang niet alle extensie-ontwikkelaars (meestal derde partijen) werken hun add-ons bij.

Wij horen in de reacties graag je ervaringen met de update naar Thunderbird 60! Positieve ervaringen, maar vooral ook problemen die je tegenkomt. En als bepaalde extensies niet meer werken of er andere problemen zijn kunnen wij en onze bezoekers misschien helpen door vervangende add-ons en oplossingen voor te stellen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Geeft fout melding na openen.Na herstart geen probleem.Maar dit gebeurt nu 2dagen..

@Frans
Wat is de foutmelding precies?

Als er berichten in het postvak in zitten gaat thunderbird uit en krijg ik een crash scherm die ik naar thunderbird moet sturen , daarna start thunderbird weer en is alles oké.Maar dit herhaalt zich dus constant.

Maar wat is de melding, wat staat er?

Als ik thunderbird opende en er waren berichten had ik daar een audio geluid aangekoppeld,nu blijkt dat dat de crash veroorzaakte.Vinkje weggehaald en nu werkt tie perfect.

Mooi dat het opgelost is!

Draai inmiddels Thunderbird 60.3.0. Dit naar volle tevredenheid. Heb geen bijzondere add-ons geïnstalleerd. Lightning is standaard en werkt zoals altijd perfect. Gebruik 3 verschillende email adressen, en twee verschillende agenda's. Feilloos en probleemloos!

Thunderbird heeft bij mij een paar dagen geleden de update naar de laatste versie (60.3.0) gehad. Update is zonder problemen geïnstalleerd, ik heb geen extensies geïnstalleerd maar het thema functioneert in de nieuwe versie nog steeds.

Draai al een paar dagen versie 60.3.0 zonder problemen, nog nooit problemen gehad met Thunderbird.

Na de updatepoging naar Thunderbird 60 was heel het programma verdwenen inclusief de snelkoppelingen. Ik heb het programma opnieuw gedownload en geïnstalleerd en dat ging zonder problemen. Alles werkt nu weer als vanouds.

Update naar versie 60.3.0 is bij mij geheel automatisch uitgevoerd. Zonder problemen.
Alleen: wel de 32 bits versie.

Alles werkt uitstekend, afgezien van 1 ding: verwijderde email is nergens meer te vinden, dus ook niet in de prullenbak/trash! Echt heel vreemd.

Onder Accountinstellingen | Serverinstellingen van het betreffende mailaccount in Thunderbird kun je onder kopje Serverinstellingen - Als ik een bericht verwijder kiezen voor Het naar deze map verplaatsen en dan een map kiezen en OK klikken.

Heel goed redactie! Heb voor een andere map dan prullenbak gekozen en de verwijderde mails komen daar netjes in terecht. Echt heel goed. Niet in het minst omdat ik graag gebruik maak van Thunderbird.

Heb al een tijdje Thunderbird 60.3.0. Werkt als vanouds.

vandaag update gehad en niets dan miserie op windows 7 64 bit

verzonden email is slechts gedeeltelijk ,sommige tekst gewoon weg

verschillende andere crashes zonder oplossing
terug versie 52 geinstalleerd en automatische updates uitgeschakeld

Update ( 60.3.0 ) al op 1 november handmatig binnengehaald en geïnstalleerd.
Geen problemen ervaren

In Linux Mint 19.0 versie 60.2.1 (64bit) en in Windows 7 Ultimate 60.3.0 (32bit) al een aantal dagen goed draaiend.

Ik werk met thunderbird onder linux, helaas doet lightning het niet meer na de update.

Misschien even de add-ons controleren op updates onder Add-ons | Extensies - tandwieltje - Controleren op updates.

Heeft niet geholpen.

Deze oplossing vond ik elders op internet:

- remove the lightning add-on in Thunderbird;
- exit from Thunderbird;
- install xul-ext-lightning package with
- sudo apt install xul-ext-lightning
(it will pull more packages in).
-restart Thunderbird.

Geen problemen met de nieuwe update van Thunderbird. Herstart goed, software werkt goed.

Ik kon nog niet automatisch updaten. Ik bezit een 32bit versie. Is 64bit vlugger, stabieler of??? Kan ik overschakelen naar een 64bit zonder gegevens te verliezen?
Downloaden via de site?
Dank voor de hulp!

Als je besturingssysteem 32bit is, dan kun je alleen 32bit gebruiken. Is je besturingssysteem 64bit, dan kun je het handigst 64bit gebruiken, terwijl 32bit dan meestal ook kan.

Voor Windows is er nog geen 64-bit versie,alleen als testversie:
https://support.mozilla.o...

AddOn als GOOGLE TAKS SYNC werken niet onder de nieuwe 60 versie. Echt jammer!

De update op zich is goed verlopen, toch één kleinigheidje geconstateerd na de update. Direkt na het opstarten krijg ik niet meteen meer mijn inbox scherm te zien zoals voorheen maar zie je eerst even zeer kort het scherm waarmee je accountgegevens,etc. van je email adres staan en gaat daarna vanzelf over naar de inbox. Niet echt storend natuurlijk maar ik zie dit toch wel als een foutje na de update.

Ik zie dat ook af en toe, dus het gaat nog niet helemaal lekker, maar er is mee te leven.

Alberto, precies hetzelfde. Na update ergens eind november. Verder werkt alles prima.

Ik gebruik (onder Linux) de add-on "ColorFolders" en dat werkt wel/nog in TB (v52.91) en zou -in en -vanaf "60" niet meer werken (bron weet ik niet meer). TB gebruik ik al ruim tien jaar en het is helaas steeds slechter gesteld met de "add-ons". Overigens ooit was deze "add-on" ook bruikbaar in Firefox, maar ook daar al ettelijke versies niet meer (na v49 meen ik). Blijft onverlet een zeer goede mailclient.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
griekenlan_