Automatische update naar Thunderbird 60 begint - meld problemen

Het lijkt erop dat de automatische update van Thunderbird 52 naar Thunderbird 60 eindelijk in gang is gezet. Versie 60 van Mozilla's mailprogramma was al sinds begin augustus te downloaden, maar pas drie maanden later durven de ontwikkelaars het klaarblijkelijk aan om bestaande gebruikers automatisch te updaten.

Bezoekers van GratisSoftware.nl meldden dat zij gisteren de automatische update ontvingen (één bezoekers geheel automatisch en een andere door te kijken bij het Over Thunderbird-menu). Dit betekent dat alle Thunderbird 52-gebruikers de nieuwe versie binnenkort kunnen verwachten.

De update is niet bij iedereen naar volle tevredenheid verlopen, onder andere omdat vanwege veiligheidsredenen in Thunderbird 60 verouderde add-ons niet meer werken (net als vorig jaar bij Firefox 57). Alleen nieuwe webextensies doen het nog - en lang niet alle extensie-ontwikkelaars (meestal derde partijen) werken hun add-ons bij.

Wij horen in de reacties graag je ervaringen met de update naar Thunderbird 60! Positieve ervaringen, maar vooral ook problemen die je tegenkomt. En als bepaalde extensies niet meer werken of er andere problemen zijn kunnen wij en onze bezoekers misschien helpen door vervangende add-ons en oplossingen voor te stellen.

Reacties

Ik heb sinds kort dat Thunderbird blijft melden dat er een nieuwe versie is maar ik heb de nieuwste versie geinstalleerd. Ook na het opnieuwe installeren blijft die melding komen. Op drie van van de vier pc's, heeft vermoedelijk iets met W7 te maken maar wat???

Er is een probleem met de add-on "Provider for Google agenda" voor de Lightning agenda in Thunderbird 68.
Deze "Provider for Google agenda" add-on kan sinds Thunderbird 68 ineens niet meer inloggen bij Google. Aanvankelijk werkte dit bij mij vreemd genoeg nog wel.

De oplossing is vrij eenvoudig:
Zorg dat de menubalk van Thunderbird boven in het venster aan is.
Klik in het menu Extra, op de menubalk van Thunderbird 68, op Opties.
In de linker kolom klikken op Geavanceerd.
Klik rechts onder op de knop Configuratie-editor...
Accepteer de waarschuwing.
Zoek naar de volgende regel:

general.useragent.compatMode.firefox

Dubbelklik deze regel om "false" te veranderen in "true".
Sluit het venster en het tabblad voor de Opties.

Start Thunderbird opnieuw op en voer het Google account (E-mailadres + wachtwoord) in.
Van Google ontvang je nu een e-mailbericht waarop je bevestigend moet reageren, dat je het zelf was die met de "Provider for Google agenda" probeerde in te loggen.

Hierna werkt de add-on weer net zo goed als voorheen.

Na update kan ik inhoud van mail niet lezen. Krijg mededeling deze koppeling moet worden geopend met een toepassing. Maar ik kan niets doen.

Balen heb ik ook en weet ook niet wat te doen, kan iemand hierop reageren.

Ik heb 6.3.3 loopt perfect

AddOn als GOOGLE TAKS SYNC werken niet onder de nieuwe 60 versie. Echt jammer!

De Google agenda word ook niet meer weergegeven, opnieuw geïnstalleerd en toegevoegd maar hij word niet gezien door thunderbird. Iemand daar een oplossing voor?

De Thunderbird (Lightning) agenda werkt hier nog steeds prima samen met de Google agenda met de Add-on "Provider voor Google Agenda".
Zie: https://support.mozilla.o...

Bedankt voor je reactie, al deze stappen heb ik uitgevoerd maar hij laat de agenda niet zien. Wel in het lijst van Add ons maar daar houdt het op, ook niet na herstart.

Vanaf vandaag kan de Provider voor Google agenda in Thunderbird 68.2.1 niet meer inloggen bij Google.

Wij hebben wel problemen, de agenda word niet meer goed weergegeven net als de mail. Het ziet verouderd uit (scherpe hoeken, niet meer afgerond) Hij geeft aan dat 60.3 niet compatible. We weten niet wat we kunnen doen om dit op te lossen.

afbeelding van redactie

Waarschijnlijk een verouderd thema. Ga eens naar driestreepjes-menu | Add-ons | Thema' s en kies het Default (Standaard) thema (Inschakelen).

Daar staat hij op.... heb je nog een optie? want zoals het nu is, is er niet mee te werken.

afbeelding van redactie

En als je de meegeleverde lichte of donkere thema's daar inschakelt? En een keer opnieuw pc en Thunderbird opstarten misschien.

Helaas dat maakt geen enkel verschil.
Kan de update ongedaan gemaakt worden?

Dat is ook mijn vraag, vanaf de update 60 kan ik de add-on "stationery" niet meer gebruiken of installeren. Vind dit erg jammer omdat ik hier dagelijks gebruik van maak.
Hartelijk dank voor uw antwoord.

Gebruik maar even Frans II.
Onder Extra>Opties>Geavanceerd kun je je Update voorkeur instellen, of zeg ik nu iets wat iedereen al wist.

Verouderde add-ons werken niet meer, akkoord voor de beveiliging..., maar andere thema's, webextensies e.d. kunnen na het opzoeken bij de add-ons gewoon niet meer toegevoegd worden.

afbeelding van redactie

Lees hier hoe je extensies kunt installeren vanuit Thunderbird:
https://www.gratissoftwar...

Ik gebruik (onder Linux) de add-on "ColorFolders" en dat werkt wel/nog in TB (v52.91) en zou -in en -vanaf "60" niet meer werken (bron weet ik niet meer). TB gebruik ik al ruim tien jaar en het is helaas steeds slechter gesteld met de "add-ons". Overigens ooit was deze "add-on" ook bruikbaar in Firefox, maar ook daar al ettelijke versies niet meer (na v49 meen ik). Blijft onverlet een zeer goede mailclient.

De update op zich is goed verlopen, toch één kleinigheidje geconstateerd na de update. Direkt na het opstarten krijg ik niet meteen meer mijn inbox scherm te zien zoals voorheen maar zie je eerst even zeer kort het scherm waarmee je accountgegevens,etc. van je email adres staan en gaat daarna vanzelf over naar de inbox. Niet echt storend natuurlijk maar ik zie dit toch wel als een foutje na de update.

Ik zie dat ook af en toe, dus het gaat nog niet helemaal lekker, maar er is mee te leven.

Alberto, precies hetzelfde. Na update ergens eind november. Verder werkt alles prima.

Ik kon nog niet automatisch updaten. Ik bezit een 32bit versie. Is 64bit vlugger, stabieler of??? Kan ik overschakelen naar een 64bit zonder gegevens te verliezen?
Downloaden via de site?
Dank voor de hulp!

Als je besturingssysteem 32bit is, dan kun je alleen 32bit gebruiken. Is je besturingssysteem 64bit, dan kun je het handigst 64bit gebruiken, terwijl 32bit dan meestal ook kan.

Voor Windows is er nog geen 64-bit versie,alleen als testversie:
https://support.mozilla.o...

AddOn als GOOGLE TAKS SYNC werken niet onder de nieuwe 60 versie. Echt jammer!

Geen problemen met de nieuwe update van Thunderbird. Herstart goed, software werkt goed.

Ik werk met thunderbird onder linux, helaas doet lightning het niet meer na de update.

afbeelding van redactie

Misschien even de add-ons controleren op updates onder Add-ons | Extensies - tandwieltje - Controleren op updates.

Heeft niet geholpen.

Deze oplossing vond ik elders op internet:

- remove the lightning add-on in Thunderbird;
- exit from Thunderbird;
- install xul-ext-lightning package with
- sudo apt install xul-ext-lightning
(it will pull more packages in).
-restart Thunderbird.

In Linux Mint 19.0 versie 60.2.1 (64bit) en in Windows 7 Ultimate 60.3.0 (32bit) al een aantal dagen goed draaiend.

Update ( 60.3.0 ) al op 1 november handmatig binnengehaald en geïnstalleerd.
Geen problemen ervaren

vandaag update gehad en niets dan miserie op windows 7 64 bit

verzonden email is slechts gedeeltelijk ,sommige tekst gewoon weg

verschillende andere crashes zonder oplossing
terug versie 52 geinstalleerd en automatische updates uitgeschakeld

Heb al een tijdje Thunderbird 60.3.0. Werkt als vanouds.

Alles werkt uitstekend, afgezien van 1 ding: verwijderde email is nergens meer te vinden, dus ook niet in de prullenbak/trash! Echt heel vreemd.

afbeelding van redactie

Onder Accountinstellingen | Serverinstellingen van het betreffende mailaccount in Thunderbird kun je onder kopje Serverinstellingen - Als ik een bericht verwijder kiezen voor Het naar deze map verplaatsen en dan een map kiezen en OK klikken.

Heel goed redactie! Heb voor een andere map dan prullenbak gekozen en de verwijderde mails komen daar netjes in terecht. Echt heel goed. Niet in het minst omdat ik graag gebruik maak van Thunderbird.

Update naar versie 60.3.0 is bij mij geheel automatisch uitgevoerd. Zonder problemen.
Alleen: wel de 32 bits versie.

Na de updatepoging naar Thunderbird 60 was heel het programma verdwenen inclusief de snelkoppelingen. Ik heb het programma opnieuw gedownload en geïnstalleerd en dat ging zonder problemen. Alles werkt nu weer als vanouds.

Draai al een paar dagen versie 60.3.0 zonder problemen, nog nooit problemen gehad met Thunderbird.

Thunderbird heeft bij mij een paar dagen geleden de update naar de laatste versie (60.3.0) gehad. Update is zonder problemen geïnstalleerd, ik heb geen extensies geïnstalleerd maar het thema functioneert in de nieuwe versie nog steeds.

Draai inmiddels Thunderbird 60.3.0. Dit naar volle tevredenheid. Heb geen bijzondere add-ons geïnstalleerd. Lightning is standaard en werkt zoals altijd perfect. Gebruik 3 verschillende email adressen, en twee verschillende agenda's. Feilloos en probleemloos!

Geeft fout melding na openen.Na herstart geen probleem.Maar dit gebeurt nu 2dagen..

afbeelding van redactie

@Frans
Wat is de foutmelding precies?

Als er berichten in het postvak in zitten gaat thunderbird uit en krijg ik een crash scherm die ik naar thunderbird moet sturen , daarna start thunderbird weer en is alles oké.Maar dit herhaalt zich dus constant.

afbeelding van redactie

Maar wat is de melding, wat staat er?

Als ik thunderbird opende en er waren berichten had ik daar een audio geluid aangekoppeld,nu blijkt dat dat de crash veroorzaakte.Vinkje weggehaald en nu werkt tie perfect.

afbeelding van redactie

Mooi dat het opgelost is!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ooste_rijk