App-vrijdag: Handige apps voor op je telefoon en tablet - het weer

De zomer heeft eindelijk ons land aangedaan. We kunnen weer lekker buiten zitten! Dat betekent ook minder tijd achter de pc en - misschien - meer tijd op je smartphone of tablet. Wij bespreken vanaf nu elke vrijdag enkele handige, of zelfs onmisbare, apps voor op je smartphone en tablet. Vandaag beginnen we met de weer-apps.

Weer-apps

Het is mooi weer! Tijd om naar buiten te gaan. Maar kijk uit voor de onweersbuien. Altijd handig om onderweg even het weer te checken op je telefoon of tablet.

Je kunt de standaard weer-app van Apple op je iPhone of iPad gebruiken of de weer-app van Google. Maar die zijn soms wat minder nauwkeurig in hun voorspellingen - hebben wij de indruk - en minder uitgebreid.

Verder zijn er tientallen goeie weer-apps (hier ons overzichtje), maar veel hebben wel reclame of zijn betaald of gebruiken gebruikersgegevens voor marketing-doeleinden.

Zo verzamelt het bekende Buienradar veel gegevens voor eigenaar RTL. Natuurlijk een prima app, maar wat betreft privacy iets minder. En het Nederlandse alternatief Buienalarm heeft bijvoorbeeld reclame in de interface (die je kunt afkopen via een in-app aankoop).

KNMI app

Wij zijn wel gecharmeerd van de KNMI app van het gelijknamige weerinstituut van de overheid. KNMI (zie de afbeelding) biedt op je iPhone, iPad en Android telefoon of tablet het actuele weerbericht, voorspellingen, waarschuwingen en natuurlijk de weerkaart met langstrekkende regenbuien en verwachte hoeveelheid neerslag. En dat alles gratis en zonder reclame en tracking.

Heb jij nog tips voor goede weer-apps? Laat ze weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Naast een internetsnelkoppeling op het startscherm naar 'Buienradar' en de 'KNMI weersverwachting' draai ik verder de app 'Weer Nederland XL Pro' op mijn Android. Mooie, duidelijke app met vele mogelijkheden zoals verschillende soorten widgets en het instellen van een actuele live achtergrond (screensaver). Daarnaast behoorlijk accuraat. Ik kan hem iedereen van harte aanbevelen!

Weatherpro, maar dan wel de oude versie namelijk 4.8.8.4 en niet met de nieuwe lay-out. Werkt perfect en temperatuur klopt vrij vaak, i.t.t Weerplaza.

KNMI simpel en zeer goed, zonder toeters en bellen. Voor mij de beste. Daarnaast gebruik ik Windy ook, fraaie weer app met veel info.

weawow is een aanrader
https://play.google.com/s...

Transparant clock and weather is een mooie goedwerkende weer app en widget

Ik gebruik al jaren WeerNL, een samenvoeging van data van KNMI en Weerslag.nl, is snel, overzichtelijk, per provincie in te stellen en reclamevrij

WeerNL bekeken en vrijwel identiek aan KNMI; heeft geen meerwaarde t.o.v. KNMI.

De mooiste app vind ik YoWindow. Ook in te stellen als live-wallpaper. Zowel Android/Apple als Windows. (Android: https://play.google.com/s...)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_panje