Adobe Reader 11.0.21 plakt maar liefst 67 kritieke lekken dicht

Van pdf-lezer Adobe Reader is vorige week voor versie 11 (XI) de reguliere kwartaalupdate verschenen. In deze augustus-uitgave worden maar liefst 67 kritieke lekken gerepareerd. De meeste kwetsbaarheden kunnen op afstand uitgebuit worden. Snel updaten naar versie 11.0.21 is dus aan te bevelen. Ook worden nog diverse fouten gerepareerd.

Adobe Reader X (10) voor Vista wordt niet meer ondersteund en krijgt geen updates meer! Van Adobe Acrobat Reader DC (Document Cloud) zijn ook nieuwe uitgaves verschenen voor de Continuous Track en Classic Track-uitgaven die de gevonden kwetsbaarheden repareren. De versienummers zijn 2017.012.20093 en 2015.006.30352. Vorige week vrijdag kwamen voor Adobe Acrobat Reader DC nog twee optionele updates uit die enkele fouten oplosten: versie 2017.012.20095 (continuous track) en 2015.006.30354 (classic track).

Adobe Acrobat Reader DC is te verkrijgen voor Windows en macOS. De oude Adobe Reader XI is ook nog gewoon te downloaden voor Windows 7 en hoger. Updaten gaat het makkelijkst met de ingebouwde update-functie van Adobe onder Help. Er zijn ook versies voor Android, iOS en Windows Mobile.

Let er wel op dat bij de update van Adobe Reader stilletjes een Chrome-extensie om pdf'jes te openen in Adobe wordt meegeïnstalleerd. Als je Chrome opent wordt gevraagd of je deze extensie wilt inschakelen of wilt verwijderen. Als je niet pdf'jes op het web in Adobe Reader wilt openen dan kies je voor verwijderen hier.

Ga naar de download-pagina van Adobe (Acrobat) Reader

Deel dit artikel: 

Reacties

Hoeveel fouten zaten er cumulatief eigenlijk in ?
Lijkt mij toch een bagger stuk software dan.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
_ederland