Adobe Reader 11.0.19 plakt 29 kritieke lekken dicht

Van pdf-lezer Adobe Reader is gisteren voor versie 11 (XI) de reguliere driemaandelijkse beveiligingsupdate verschenen. In deze januari-uitgave worden 29 kritieke lekken gerepareerd. De meeste kwetsbaarheden kunnen op afstand uitgebuit worden. Snel updaten naar versie 11.0.19 is dus aan te bevelen. Ook worden nog diverse fouten gerepareerd.

Adobe Reader X (10) voor Vista wordt niet meer ondersteund en krijgt geen updates meer! Van Adobe Acrobat Reader DC (Document Cloud) zijn ook nieuwe versies verschenen voor de Continuous Track en Classic Track-uitgaven die de 29 gevonden kwetsbaarheden repareren.

Adobe Acrobat Reader DC is te verkrijgen voor Windows en macOS. De oude Adobe Reader XI is ook nog gewoon te downloaden voor Windows 7 en hoger. Updaten gaat het makkelijkst met de ingebouwde update-functie van Adobe onder Help. Er zijn ook versies voor Android, iOS en Windows Mobile.

Update 11 januari
Let er wel op dat bij de update van Adobe Reader stilletjes een Chrome-extensie om pdf'jes te openen in Adobe wordt meegeïnstalleerd. Als je Chrome opent wordt gevraagd of je deze extensie wilt inschakelen of wilt verwijderen. Als je niet pdf'jes op het web in Adobe Reader wilt openen dan kies je voor verwijderen hier.

Ga naar de download-pagina van Adobe (Acrobat) Reader

Deel dit artikel: 

Reacties

Dank, is toegevoegd aan de tekst.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
n_euw-zeeland