Adobe Reader 11.0.20 plakt 47 kritieke lekken dicht

Van pdf-lezer Adobe Reader is gisteren voor versie 11 (XI) de reguliere driemaandelijkse beveiligingsupdate verschenen. In deze april-uitgave worden 47 kritieke lekken gerepareerd, waaronder enkele die op de Pwn2Own hackerwedstrijd ontdekt zijn. De meeste kwetsbaarheden kunnen op afstand uitgebuit worden. Snel updaten naar versie 11.0.20 is dus aan te bevelen. Ook worden nog diverse fouten gerepareerd.

Adobe Reader X (10) voor Vista wordt niet meer ondersteund en krijgt geen updates meer! Van Adobe Acrobat Reader DC (Document Cloud) zijn ook nieuwe uitgaves verschenen voor de Continuous Track en Classic Track-uitgaven die de gevonden kwetsbaarheden repareren. De versienummers zijn 2017.009.20044 en 2015.006.30306.

Adobe Acrobat Reader DC is te verkrijgen voor Windows en macOS. De oude Adobe Reader XI is ook nog gewoon te downloaden voor Windows 7 en hoger. Updaten gaat het makkelijkst met de ingebouwde update-functie van Adobe onder Help. Er zijn ook versies voor Android, iOS en Windows Mobile.

Let er wel op dat bij de update van Adobe Reader stilletjes een Chrome-extensie om pdf'jes te openen in Adobe wordt meegeïnstalleerd. Als je Chrome opent wordt gevraagd of je deze extensie wilt inschakelen of wilt verwijderen. Als je niet pdf'jes op het web in Adobe Reader wilt openen dan kies je voor verwijderen hier.

Ga naar de download-pagina van Adobe (Acrobat) Reader

Deel dit artikel: 

Reacties

wie een normale pdf reader nodig heeft -een geen pakket zoals adobe dat bijna net zo groot is als je hele windows -raad ik Sumatra pdf aan ; klein, bloedsnel en leest ook bv epubs.. ander formaten..

250 mb? Hele oude windows zeker.

Geen updates beschikbaar. Geïnstalleerd: Adobe Acrobat Reader DC (17.009.20044)

Dat is de nieuwste versie inderdaad. (Versienummers voor DC nu toegevoegd in de tekst).

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
neder_and