Adobe Acrobat Reader DC 2019.010.20091 fixt 71 lekken

Adobe Acrobat Reader DC 2019.010.20091 is gisteren uitgebracht. Deze reguliere driemaandelijkse beveiligingsupdate plakt 71 lekken dicht, waarvan er maar liefst 43 kritiek zijn. Deze kunnen door kwaadwillenden op afstand uitgevoerd worden om schade aan je pc aan te brengen. Snel updaten is dus aan te raden!

Adobe Reader 11 (XI) wordt niet meer ondersteund en krijgt geen beveiligingsupdates meer! Overstappen op Adobe Acrobat Reader DC of een alternatieve gratis pdf-lezer wordt dringend aangeraden.

Adobe Acrobat Reader DC is te verkrijgen voor Windows en macOS. Updaten gaat het makkelijkst met de ingebouwde update-functie van Adobe onder Help. Er zijn ook versies voor Android, iOS en Windows Mobile.

Let er wel op dat bij de update van Adobe Reader stilletjes een Chrome-extensie om pdf'jes te openen in Adobe wordt meegeïnstalleerd. Als je Chrome opent wordt gevraagd of je deze extensie wilt inschakelen of wilt verwijderen. Als je niet pdf'jes op het web in Adobe Reader wilt openen dan kies je voor verwijderen hier.

Ga naar de download-pagina van Adobe (Acrobat) Reader

Reacties

Ik zou zeggen, in de ban ermee. Er zijn genoeg goede, veilige alternatieven.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
n_derland