Adobe Acrobat Reader DC 2018.011.20035 plakt 41 lekken dicht

Adobe Acrobat Reader DC 2018.011.20035 is de reguliere driemaandelijkse beveiligingsupdate van de pdf-lezer. Deze februari-uitgave plakt 41 lekken dicht. Veertig daarvan zijn kritiek en kunnen op afstand misbruikt worden. Ook worden nog diverse fouten gerepareerd.

Adobe Reader 11 (XI) wordt niet meer ondersteund en krijgt geen beveiligingsupdates meer! Overstappen op Adobe Acrobat Reader DC of een alternatieve gratis pdf-lezer wordt dringend aangeraden.

Adobe Acrobat Reader DC is te verkrijgen voor Windows en macOS. Updaten gaat het makkelijkst met de ingebouwde update-functie van Adobe onder Help. Er zijn ook versies voor Android, iOS en Windows Mobile.

Let er wel op dat bij de update van Adobe Reader stilletjes een Chrome-extensie om pdf'jes te openen in Adobe wordt meegeïnstalleerd. Als je Chrome opent wordt gevraagd of je deze extensie wilt inschakelen of wilt verwijderen. Als je niet pdf'jes op het web in Adobe Reader wilt openen dan kies je voor verwijderen hier.

Ga naar de download-pagina van Adobe (Acrobat) Reader

Deel dit artikel: 

Reacties

om van alle problemen geschoond te blijven hoef je in windows 10 helemaal geen pdf reader te gebruiken want de standaard browser Edge opent deze ook.
Andere browsers zoals Firefox of Chrome doen dit ook je moet een van deze browsers als standaard instellen voor het openen van pdf files.

Bij mij ook

Raar bij mij is al een hele tijd 2018.011.20036 geïnstaleerd.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
be_gie