Firefox krijgt in oktober - eindelijk - nieuwe Australis interface

Al begin 2012 kondigde Mozilla aan dat Firefox een nieuwe interface zou krijgen. Het nieuwe thema, Australis geheten, was minimalistisch en had afgeronde hoeken voor tabbladen. Eind 2012 zou Firefox uitgerust worden met Australis. We leven inmiddels halverwege 2013 - zonder dat Firefox een nieuwe interface heeft - maar nu is dan eindelijk officieel bekend geworden dat Australis zal debuteren in Firefox 25.

Firefox 25, gepland voor oktober 2013, krijgt dus de langverwachte nieuwe interface, die gestroomlijnder en overzichtelijker is, maar volgens criticasters wel erg lijkt op het uiterlijk van Google Chrome. Behalve de afgeronde tabbladen is ook de Firefox-knop vervangen door een menu-knop a la Chrome (de drie streepjes).

Verder zijn er discussies gaande of wellicht de aparte werkbalk voor add-ons zal verdwijnen. Ook is onduidelijk of het aparte zoekvenster zal blijven of dat dit net als bij Chrome geïntegreerd zal worden in de adresbalk.


Nieuwe Australis thema van proefversie Firefox Nightly UX

Er zijn al proefversies van Firefox met het nieuwe thema uit te proberen: Firefox Nightly UX (alleen voor gevorderden!).

Wat vind je van het nieuwe thema dat Firefox krijgt? Laat je mening weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

is dit eigenlijk nog een browser of een groot virus of malwaregedoe. fierefox is hopeloos voorbijgestreeft voor niks te gebuiken

'Ook is onduidelijk of het aparte zoekvenster zal blijven of dat dit net als bij Chrome geïntegreerd zal worden in de adresbalk'
En dan zeker alleen Google als zoekmachine. Dan krijgt ook Firefox een rotschop, net als Opera.

Mozilla kennende zullen ze wel de keuze blijven bieden denk ik. Als je privacy belangrijk vindt denk ik dat je bij Firefox het beste zal zitten (geen groot bedrijf erachter dat winst moet maken, maar een stichting: de Mozilla Foundation).

erg jammer van ff, maar alles wat naar google en / of windows lonkt maakt me al misselijk

Op het eerste gezicht kan ik er geen warme voeten van krijgen.
Eerst maar even af wachten wanneer het definitief verschijnt dan kun je pas een goed oordeel vormen.

Firefox Australis interface
Een nieuwe stap op weg naar de nieuwe FoxChromeExplorer browser waar straks niemand meer voor naar de opera gaat. Want werd de browser niet steed meer overbodig? Belangrijk wordt daarom ook voor welk(e) platform(s) FF25 ontwikkeld gaat worden. Komt er een Android versie van? En een Linux versie?

Firefox 25 is voor Windows/Mac/Linux en er is ook een Android-versie. Verder voor het eigen Firefox OS ook (mobiele telefoons).

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ooste_rijk