Zo gaat Firefox er uitzien in 2012 met een geheel nieuwe interface

Mozilla heeft voor 2012 gepland om browser Firefox een nieuw, moderner uiterlijk te geven. De interface moet er zo gaan uitzien:


Nieuwe interface die Firefox krijgt (klik voor groter)

Wat vooral opvalt is dat het uiterlijk meer op Google Chrome lijkt met de vorm van de tabbladen en het icoontje voor de instellingen rechtsboven. Verder is de downloadmanager geïntegreerd in de menubalk (ook rechtsboven naast de instellingen).

Interessant is dat de oranje 'Firefox-knop' die tegenwoordig linksboven in de browser zit het veld lijkt te moeten ruimen.
Het thema is Australis genaamd en moet in de tweede helft van 2012 zijn debuut maken in Firefox. Verdere aanpassingen zijn in de tussentijd natuurlijk nog mogelijk.

Lees hier meer over de ambitieuze plannen die Firefox heeft voor 2012

Deel dit artikel: 

Reacties

Als het zo doorgaat met mozilla dat ze als een schaap achter google aan gaan lopen naar de slachtbank, zal ik toch weer moeten uitwijken naar opera denk ik om op die manier niet met google chorme geconfronteerd te worden.

Dit vooral omdat het uiterlijk van Firefox steeds meer gaat lijken op dat can Crome

Bah!

dank u

Firefox= google! Dus als je voor 'meer' privacy gaat. Ga dan voor een andere browser.

Hoe kom je daar nou bij? Firefox is van Mozilla en als je een andere zoekmachine in Firefox wilt dan stel je die in en heb je niks meer met Google te maken. Firefox is juist de enige grote browser die nog rekening houdt met je privacy...

god zij dank ( als dienen brave al zo nodig zou bestaan) is er een browser ( mozilla) die minimale privacy in acht neemt, google en al zijn producten zijn (wie ben ik) privacy zwaar en ernstig schendende privacy produkten , waarbij microsft een kabouterje is, met her en der gerechtelijke procedures tot gevolg, huiver bij de gedachte ooit chrome te moeten gebruiken, lijkt me t'eind van de cyberwereld. ( nogmaals wie ben ik ,is persoonlijke momentopname dus) maar wil toch oproepen chrome te boycotten, ben ervan overtuigd dat dezae tot nul komma nul zal herleid worden. Nog es dit is een persoonlijke mening steeds bespreekbaar.

Het ziet er wel een stuk beter uit, nu nog zien of ze ook aan de snelheid hebben gesleuteld.
Hoop wel dat die app tabs nu wel permanent zijn

Waar staan de bladwijzers en dergelijke

Ik denk dat die onder het pijltje naar beneden naast de ster staan.

Die tabbladen in het midden vind ik maar niets

Volgens mij zitten ze normaal ook niet in het midden, maar is dat op de afbeelding alleen zo omdat er nog een aantal 'app tabs' tussen zitten (o.a. Twitter). Normaal beginnen ze naast de Home-knop links. Het eerste tabblad is hier ook Firefox Start Page, met daarnaast het eerste actieve tabblad, dat als zodanig herkenbaar is (The Planetarium).

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
frankrij_