Download gratis Windows 8 Consumer Preview

Update 26 oktober 2012: Windows 8 RTM is nu gratis 90 dagen uit te proberen - de consumer preview werkt niet meer

De Consumer Preview van Windows 8 is sinds 29 februari 15.33u gratis te downloaden voor iedereen.

Je kunt gratis deze preview van Windows 8 (soort publieke beta-versie) op je pc of laptop installeren en een aantal maanden uitproberen. Eind 2012 wordt de definitieve versie van Windows 8 verwacht, die je zal moeten kopen. De gratis Consumer Preview werkt dan niet meer.

Nieuw in Windows 8 zijn de Metro-interface met de kenmerkende tegels of blokken en de Windows Store voor apps. Heel belangrijk is voor Microsoft dat Windows 8 behalve op gewone pc's en laptops ook draait op tablets. De achterstand op de iPad en Android-tablets moet hierdoor goed gemaakt worden. Zie hier een video van Windows 8 Consumer Preview in actie.

Let op!
Het installeren van Windows 8 Consumer Preview wordt alleen aangeraden voor gevorderde pc gebruikers. Dit is een Engelstalige testversie, die fouten bevat en bovendien na een aantal maanden niet meer werkt! Het handigst is om Windows 8 Consumer Preview als virtuele machine in bijvoorbeeld VirtualBox te installeren. De Consumer Preview is NIET bedoeld als upgrade voor Windows 7.

Download gratis Windows 8 Consumer Preview ISO
(dit is een iso-bestand om op dvd te branden of om te gebruiken in virtuele machines)

Download gratis Windows 8 Consumer Preview Setup
(dit is een setup-bestand met downloadmanager dat eerst controleert of je pc aan de minimum-vereisten voldoet)

Tijdens de installatie moet je deze product key invullen:
DNJXJ-7XBW8-2378T-X22TX-BKG7J

Deel dit artikel: 

Reacties

windows8 is een van de betere systemen tot nu toe werk ermee en proficiat aan microsoft.zeker nu windows8.1 uit is werkt hij nog beter, hop naar windows9 hopelijk is hij in het begin goedkoop dan koop ik hem ook direckt zonder twijfelen.Voor diegene die deze niet kunnen betalen neem dan de gratisse versie Linux of ubuntu

Ben eerdaags aan een nieuwe laptop toe; vond/vind windows 7 nog steeds verschrikkelijk met die onoverzichtelijk bibliotheken (vista was voor mij top, XP vond ik maar zo-zo) en zie er nu al tegenop op een laptop een besturingsprogramma te hebben wat voor ipad en al die zooi is gemaakt! Waardeloos dat je bij het kopen van een windows pc aan het nieuwste besturing systeem vast zit. En destijds zei iedereen; kwestie van wennen (windows 7), nou ik ben NOOIT aan windows 7 gewend! De shit wordt steeds erger en op een apple kan ik m'n favoriete spellen niet spelen, het is allemaal achtergang en dat in deze tijd dat men nog blij mag zijn als er een nieuwe pc wordt aangeschaft tijdens de crisis. Ik heb geen tablet, wat moet ik met zo'n mini dingetje, maar zorg dat er ook voor gewone pc gebruikers een fatsoenlijk systeem komt svp!

Win8 is goed hoor en heel cool trouwens.

zou dat gaan als ik Windows 8 Consumer Preview op windows 7 doawnload en dan het weer uitzetten?

ik snap er geen shit van, ik probeer steeds te gaan naar zulke dingen, elke keer kom k op microsoft.com uit, daar moet k geen code invullen :(

dus k moet alsnog betalen, help

De consumer preview werkt niet meer, je kunt nog wel deze 90-dagen testversie proberen (maar lees goed de tekst!):
http://www.gratissoftware...

Heb het geluk om dit te mogen testen op mijn werk, samen met windows 2012 server beta.
Windows 8 vind ik toch een meerwaarde , zeker de samenwerking met windows server 2012.
De metro interface vind ik heel mooi en werkt ook heel snel zonder touch screen.
Office 2013 werkt ook heel snel op windows 8 en daarin zitten leuke nieuwigheden.
Gelukkig is er group policy en daarmee zal ik zeker bepaalde apps laten verdwijnen/tegenhouden als een windows 8 pc/tablet/notebook/phone op mijn domein komt.
Weinig mensen weten wat voor een goede server software microsoft heeft.

Windows pc voor 40 dollar te upgraden naar Windows 8
03.7.2012 - 10:04
Elmar Rekers - Pc's met Windows XP, Vista of 7 kunnen voor veertig dollar worden geüpgraded naar Windows 8 Pro. Dat maakt Microsoft dinsdag bekend. De upgrade wordt in 131 landen aangeboden.

De upgrade maakt volgens Microsoft deel uit van een promotionele actie voor hun nieuwe besturingssysteem, en zal doorlopen tot en met 31 januari 2013. Wat een upgrade naar Windows 8 na die tijd gaat kosten in onduidelijk. Microsoft heeft ook nog niet bekend gemaakt welke 131 landen voor de upgrade in aanmerking komen.

Windows 8 Upgrade Assistant
Vanaf de lancering van Windows 8 later dit jaar, zal de upgrade worden aangeboden via Windows.com. De Upgrade Assistant zal hierbij het updateproces begeleiden en controleren of er compatibiliteitsproblemen zijn met het systeem of de geïnstalleerde software.

De manier waarop de upgrade plaatsvindt, verschilt per Windows-versie. Zo zullen gebruikers van Windows 7 alle instellingen, bestanden en geïnstalleerde applicaties kunnen meenemen naar Windows 8, en kunnen Vista-gebruikers alleen hun instellingen en bestanden overzetten. Vanuit Windows XP kunnen enkel documenten worden overgeheveld.

Schone Windows 8-installatie
Naast het uitvoeren van een upgrade, is het via de Upgrade Assistant ook mogelijk om een schone Windows 8-installatie uit te voeren. Met de upgrade naar Windows 8 Pro krijgen gebruikers ook de beschikking over het Media Center. Voor pc-bouwers zal er een zogenoemde System Builder (OEM)-versie beschikbaar komen.

http://www.upc.nl/upclive...

http://windowsteamblog.co...

moet geen windows op mijn pc :) heb ubuntu 12 met Cinnamon Desktop.. cool hoor :)

instaleer deze versie niet
als je terug wil naar u eigen windows geeft dit vele problemen.
heb mijn windows 7 helemaal terug moeten installeren

Met alle traagheid van Updates enz. :( Moe wordt je er van.
Bij Ubuntu duurt de installatie, plus Updates, incl. Updates van alle programma's nog geen uur. Je bent dan in principe gewoon klaar.
Voor windows in het algemeen mag je daarvoor wel een dag uittrekken :(

Waardeloos en erg omslachtig. Ik ga en ik hoop maar dat alles niet opgevolgd wordt, naar Apple en voorlopig naar Linux. Ik wil echt niks meer met windows te maken hebben.

Als je met Apple ''Mac'' bedoelt, is dat niet zo'n goede keuze tenzij je graag wilt designen.

ik heb de versie gedownload. start goed op tot ik mijn aanmeldscherm krijg. moet ik in eens mij gebruikersnaam en wactwoord ingeven en geeft. is internetverbindig vereist... kan er iemand mij helpen?...

Gisteravond Win8 geïnstalleerd.
Installatie ging vrij snel.
Alle componenten werkten gelijk (zelfs de netwerkprinter werd gelijk herkend)
Ziet er leuk uit, maar kan, afgezien van de grafische toeters en bellen, niet veel verschil ontdekken met Win7. Waarschijnlijk wat meer functionaliteiten. Sommige functies zijn weer ergens anders verstopt, maar na enig zoeken die ook weer gevonden.
Het enige waar ik nog niet achter ben: waar zit het knopje om de pc af te sluiten of te herstarten. Iemand een idee?

kijk maar eens op computeridee daar staat de oplossing wel.

Dit is de laatste versie van Windows. Hierna gaan ze failliet. Wie wil deze zooi nou op zijn PC hebben?

Inderdaad, te walgelijk voor woorden.

Verkeerd begrepen.
"If you decide to go back to your previous operating system, you'll need to reinstall it from the recovery or installation media that came with your PC".

Is wel gelukt, maar je moet gevorderd Pc gebruiker zijn...

Voegt niets toe, geef liever de oplossing voor degenen die er in zijn getrapt.
Ik herhaal het nog maar eens, trap niet in die rommel, blijf bij Win7 tot 2020.

Heb preview8 gedownload op een windows7 laptop met voorgeinstalleerde software. Ik vind Windows8 niks en wil terug naar Windows7, maar kan niet meer terug. Wat kan ik nog doen? Ik zie absoluut geen downgrade mogelijkheid.

Hmmm...Dat is niet zo slim, je had het moeten installeren in een virtuele machine, zoals Virtual Box of VMware. Dat is handig om andere OS'en (besturingssystemen) te testen. Deze versie van Windows 8 is ook maar een consumer preview. Je moet sowieso geen nieuw OS op je computer installeren als je er geen verstand van hebt.

Precies dezelfde ervaring. Verschil W8 veel te groot met W7 en ook ik kan niet meer terug naar W7. Van alles geprobeerd maar ik zit aardig in de problemen. Wie geeft raad. Had een Windows upgrade 7 over een OEM Vista.

Hallo,
Daarom mijn vraag hier (is verdwenen) of deze in dual boot kon geïnstalleerd worden.
Met vriendelijke groeten.

Vandaag gedownload en in Virtual Box geinstalleerd. Ziet er soepel en fraai uit. De startpagina lijkt erg op windows phone zoals je die in de Nokia Lumia vindt. Wel erg wennen, maar zeker het uitproberen waard!

Yes hij is beschikbaar. Ga hem gelijk downloaden :D

Enkele screenshots gezien, o.a. system "No Pen or Touch input is available for this Display" Dit geeft al wel aan dat het een touchscreen OS is. Volstrekt oninteressant voor desktop PC's. Wat moet je met alleen die lelijke interface? En na drie maanden zeker weer Win7 herinstalleren. Nee, dank u MS, niet aan beginnen, Win7 tot 2020 lijkt mij een betere keuze.

Sorry @Win7: wellicht is het de moeite waard om het ISO image te downloaden en (eventueel in een virtuele machine) te installeren, alvorens er een oordeel over te vellen. In eerste instantie ben ik ook niet erg gecharmeerd van Metro, maar wie weet, misschien valt het wel heel erg mee en is het zelfs fantastisch. Ik ben al meer dan 10 jaar een fervente GNU/Linux gebruiker en sta in Nederland bekend als een fanatieke "Microsoft Hater", toch kijk ik reikhalzend uit naar de Windows 8 Public Preview. Wie weet is het wel zo cool, dat ik Windows weer als basis OS ga gebruiken. Altijd jammer die vooroordelen :-(

sudo asjemenou iets -w -a -t ~/IetsmetLetters_en_streepjes.punt
Noch Win8 noch Linux, beide niet voor mij, doe mij maar Win7 tot 2020.

ja sws man tot 2020 kan ik er mee leven :P

"Ja sws man"?
Silly window syndrome?
Sleeping with Sirens?
ṣall Allāhu ʿalay-hi wa-sallam?
Stichting Woningbouw Slochteren?
Sowieso?
Ik vermoed dat laatste.
Maar wat wil je dan tot uitdrukking brengen met de formulering "Ja sowieso man"?
En waarom kort je sowieso af tot sws?

wat ik begrijp is dat het in dual boot kan.

Verkeerd begrepen.
"If you decide to go back to your previous operating system, you'll need to reinstall it from the recovery or installation media that came with your PC".

Wat moet ik er mee: m.i. voegt Windows 8 weinig toe in vergelijking met Windows 7, op wat modieuze toeters en bellen na. Een touchscreen vind ik volstrekt oninteressant

Wacht maar af,het schijnt een hele mooi en snelle versie te zijn,ik ga hem zeker proberen,altijd leuk zo nieuwe Windows.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nederl_nd