26 lekken in Internet Explorer dichtgeplakt bij maandelijkse updateronde (augustus 2014)

Gisteravond zijn de maandelijkse beveiligingsupdates van Microsoft uitgebracht. Deze keer betreft het negen pleisters voor 37 lekken in Internet Explorer en diverse Windows-onderdelen. Twee updates zijn voor kritieke lekken en zeven worden als 'belangrijk' betiteld. Internet Explorer is het zwaarst getroffen met 26 kritieke kwetsbaarheden.

In Microsofts browser worden zoals gewoonlijk de meeste lekken dichtgeplakt. 26 gaten in Internet Explorer 6 (alleen voor de server-edities, niet meer voor XP), 7 (alleen voor Vista) 8 en 9 (alleen voor Vista en Windows 7), 10 en 11 worden gerepareerd.

Een van de lekken in Internet Explorer wordt al actief misbruikt door internet criminelen en een andere kwetsbaarheid is openbaar gemaakt, en zal dus waarschijnlijk op korte termijn ook uitgebuit worden. Snel updaten is dus wenselijk.

Een andere kritieke kwetsbaarheid die deze maand gerepareerd wordt zit in het Windows Media Center. Dit lek kan misbruikt worden door het openen van Office-bestanden met schadelijke media-inhoud.

'Belangrijke' lekken worden deze maand gerepareerd in OneNote en de Windows-onderdelen SQL Server, Kernel Mode Drivers, Windows Installer Service, .NET Framework, Sharepoint Server en LRPC.

Ten slotte gaat, zoals elke maand, een nieuwe versie van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' je computer controleren op enkele van de ergste bedreigingen (dit is overigens geen vervanging van een virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Windows XP wordt niet meer ondersteund en krijgt geen updates meer: snel overstappen op een ander besturingssysteem wordt dus ten zeerste aangeraden.

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reacties

KB2982791, KB2981580, KB2976627 en KB2957503 voor XP geïnstalleerd en geen problemen geconstateerd.

Inderdaad R.K. mijn XP draait als een speer, en ik krijg ook nog steeds de updates voor XP zonder enig probleem.

.

Ilse heeft wel gelijk want de bedoelde updates zijn ALLEEN voor W7 en W8, sterker nog de updates die jullie toch binnen hebben zijn zinloos voor XP :
KB2982791 is flash update voor IE 11 (de 11 is niet eens mogelijk op XP, wel op W 7 en 8)
KB2981580 update voor W 8.1 64 systemen
KB2976627 update voor W 8.1 64 systemen
KB2957503 beveiligingsupdate voor Windows 7 Service Pack 1

De info die je geeft is niet correct. D.m.v. de registerhack voor XP worden alleen XP embedded updates aangeboden en niet die van W7, W8 of Vista.
KB2981580 is bijvoorbeeld een cumulatieve tijdzone update voor Windows besturingssystemen en KB2976627 een cumulatieve beveiligingsupdate voor Internet Explorer.

Slaap rustig verder......

.

LET OP : MS heeft verschillende onderdelen van deze patchpleister INGETROKKEN, zie http://webwereld.nl/bevei...

Ben zo blij dat ik niet meer van Windows afhankelijk ben. Als ik dit hierboven lees........ Leve Linux (Lubuntu)

MS heeft niks ingetrokken wat XP betreft! De link die jij geeft gaat over Windows 8.1 !!!!!

Windows krijgt nog updates tot 2019 !!!
Getest en het werkt !!

http://www.tech365.nl/reg...

...

Bedoel dus Windows XP.

...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
griekenla_d