Zo kun je op vakantie wel mail versturen met je mailprogramma op je laptop via Ziggo

Als je op vakantie je laptop meeneemt dan heb je vaak het probleem dat je mail wel binnenkomt, maar dat je geen mail kunt versturen met je mailprogramma. Je kunt natuurlijk wel naar de webmail van je ISP gaan, maar gewoon mailen vanuit je mailprogramma is natuurlijk prettiger.

Als voorbeeld nemen we Ziggo. Standaardmailinstellingen voor SMTP (uitgaande mail) zijn smtp.ziggo.nl en poortnummer is 25. Dit is een onbeveiligde verbinding en als je laptop contact met internet heeft via een andere provider dan Ziggo (wat in het buitenland natuurlijk altijd zo is) dan doet je uitgaande mail het niet en kun je geen mail versturen.

De oplossing is om te kiezen voor een versleutelde uitgaande verbinding. De instellingen in mailprogramma Thunderbird hiervoor zijn als volgt. Ga naar Extra | Accountinstellingen | Uitgaande server (SMTP). Selecteer de uitgaande server en klik op Bewerken. Nu moet je de volgende instellingen invoeren:

Servernaam: smtp.ziggo.nl
Poort: 587
Verbindingsbeveiliging: STARTTLS
Authenticatiemethode: Normaal wachtwoord
Gebruikersnaam: [je volledige mailadres]
Dus bijvoorbeeld gebruiker@ziggo.nl of gebruiker@home.nl


Uitgaande mail instellingen van Ziggo in Thunderbird (klik voor groter)

Als je dit hebt ingesteld en je gaat een mailtje versturen dan wordt om je wachtwoord gevraagd (dit is hetzelfde als voor inkomende mail). Dit vul je in en laat je onthouden. Nu moet je ook in het buitenland mail kunnen verzenden met Ziggo. En bovendien wordt je mail via een versleutelde, beveiligde verbinding verstuurd - wat wel zo prettig is met de vaak onbeveiligde wifi-netwerken in hotels en op campings.

Voor andere mailprogramma's geeft Ziggo hier tips voor de smtp serverinstellingen voor versleutelde uitgaande mail. Let op dat soms de termen SSL en TLS door elkaar gebruikt worden!

Bovenstaande instellingen kun je natuurlijk ook gebruiken om op je tablet of smartphone mail te versturen via Ziggo buiten het Ziggo-netwerk om.

Deel dit artikel: 

Reacties

Bedankt!
eerste keer wordt gevraagd om wachtwoord. geef dit en vraag om te onthouden. ik kreeg eerste keer time-out (blijkbaar tikte ik te langzaam). Daarna wekt het prima.

En welke gegevens moet ik invullen voor Solcon? Weet u dat?

Vreemde zaak
Ik heb geprobeerd in Duitsland via Wifi om met de Ziggo instellingen mail te versturen. Helaas dat lukte dus niet de Wifi provider was Telecom
Daarna heb ik op mijn IPad de instellingen van SMTP voor Gmail getest. En dit werkte !!!
Ik kon gewoon mail ontvangen via mijn verschillende e-mail accounts en bij een reply werd de uitgaande mail netjes via Gmail verzonden. Bijkomstig nadeel is hierbij wel dat de Ontvanger nu mail van het Gmail account ziet, ipv het normale eigen account, bv naam.nl
Maar NU
Ik heb getracht om ook de Gmail SMTP instellingen te gebruiken vanaf mijn Android Smartphone. En dat werkt dus vreemd genoeg niet ??
Dus, wel vanaf de IPad, maar niet vanaf de Smartphone !
Hoe los ik dit op ??

Nou ik moet zeggen , ik heb totaal geen problemen met Ziggo , ik heb een alles in één product en ben er zeer tevreden over . Snel internet dat er nooit uit ligt en digitale televisie met een hele goede beeldkwaliteit . Jij zal er wel veel pech mee gehad hebben denk ik . Maar ik respecteer jouw keuze .

Ziggo,
slecht voorbeeld, helpdesk van de hel. Ik heb jaren geleden opgezegd, maar ik word nog boos als ik de naam "ziggo" hoor. Of als ik weer ongevraagde aanbiedingen krijg. Ik heb ze nota bene doorgegeven dat ik GEEN post meer van ze wil ontvangen. Ik wil echt NOOIT meer met ze in zee.

Of gebruik gewoon Gmail en laat uw Ziggo-account de email die daar binnen komt doorsturen naar Gmail. Werkt overal en altijd.

Gmail werkt niet meer. Als je de Gmail smtp server gebruikt om emails te verzenden krijg je tegenwoordig een foutmelding in de trant van "een onbekende app probeert in te loggen op uw account."

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ne_erland