Windows 8.1: KB4088876 fixt lekken en fouten in maart

Windows 8.1 krijgt sinds oktober 2016 maandelijkse cumulatieve updates die in één bundel met één KB-nummer geleverd worden. Dinsdag 13 maart, op de maandelijkse pleisterdag van Microsoft, is KB4088876 uitgebracht: een update die lekken dichtplakt, fouten verhelpt en extra bescherming tegen Meltdown en Spectre brengt.

In de maandelijkse beveiligingsupdate voor maart worden lekken gerepareerd in browser Internet Explorer en de Windows onderdelen Microsoft Graphics component, Windows Kernel, Windows Shell, Windows MSXML, Windows Installer en Windows Hyper-V.

Ook worden nog enkele problemen opgelost met Internet Explorer. Ten slotte worden aanvullende beschermingsmaatregelen genomen tegen de in januari ontdekte Meltdown- en Spectre-lekken die kunnen worden uitgebuit via de Windows Kernel.

Ten slotte gaat zoals elke maand het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows horen we dat graag in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeel_nd