Windows 8.1: KB4025336 plakt lekken dicht

Windows 8.1 krijgt sinds oktober 2016 maandelijkse cumulatieve updates die in één bundel met één KB-nummer geleverd worden. Dinsdag, op de maandelijkse pleisterdag van Microsoft, is KB4025336 verschenen: een update die lekken dichtplakt en enkele fouten oplost.

Met de maandelijkse beveiligingsupdate van juli wordt een vrachtlading aan kritieke kwetsbaarheden verholpen in browser Internet Explorer 11 en de Windows componenten Windows kernel, ASP.NET, Windows Search, Windows Storage and Files Systems, Datacenter Networking, Windows Virtualization, Windows Server, Windows shell, Microsoft NTFS, Microsoft PowerShell, Windows kernel-mode drivers en Microsoft Graphics Component.

In Adobes Flash voor Internet Explorer 11, dat standaard wordt bijgewerkt via Windows Update in Windows  8.1 en 10 (voor Windows 7 en andere browsers onder Windows 8.1 en 10 moet je dat zelf doen), worden drie lekken dichtgeplakt. Deze lekken stellen aanvallers in staat om de pc van een slachtoffer over te nemen. De Flash-plugin heeft trouwens een eigen update-nummer: KB4025376.

Ook worden nog enkele fouten opgelost die de betrouwbaarheid en stabiliteit van Windows 8.1 vergroten. Zo zijn een crash van Internet Explorer 11 en problemen met de weergave van afbeeldingen in pdf'jes opgelost.
 
Ten slotte gaat zoals elke maand het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows horen we dat graag in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zu_d-korea