1 op de 7 computers in Nederland draait Windows 10

Windows 10 maakt een onstuimige groei door in Nederland: al bijna een op de zeven pc's heeft Microsofts nieuwste besturingssysteem geïnstalleerd, volgens statistiekboer StatCounter. In amper vijf weken is Windows 10 van 0,37% marktaandeel naar 13,45% gegaan. Daarmee is het al derde achter Windows 7 (44%) en Windows 8.1 (18,5%) en nipt voor Mac OS X (12,5%).

Windows 7 en 8.1 hebben duidelijk te lijden onder Windows 10: beide besturingssystemen verliezen flink marktaandeel sinds eind juli. Windows 7 ging van 50% naar 44% en Windows 8.1 van 25% naar 18% - en dat is samen precies de 13% die Windows 10 nu heeft. De gratis upgrade naar Windows 10 heeft dus zijn werk gedaan.

Wereldwijd heeft Windows 10 een iets bescheidener marktaandeel van 6,69% volgens StatCounter. En de andere statistiekboer NetApplications houdt het op 5,21%.

Deel dit artikel: 

Reacties

ze zijn ook al op het computer gebruik van kinderen uit. lees hier meer: https://bgr.com/2015/08/2...

Laptop Acer, Windows 10 er op. Lijkt te werken. Maar na een gewone opstart, gaat Windows 10 zelf een tijdelijk Profiel aan maken.? GEEN toegang meer tot mijn data. Afgesloten, op gestart met oude Windows 7. Wacht wel af. Even Geen 10 er op.

6 van de 7 Nederlanders zijn dus debiel.

Ik neem aan dat u bedoelt 1 op de 7 en dat u zelf ook onderdeel bent van die categorie. Graag opbouwende kritiek spuien en zeker niet gaan beledigen. Overigens zal het best zo zijn dat 1 op de 7 Win10 binnenhaalt en installeert, maar ik zou zo graag weten hoeveel mensen na de eerste kennismaking het systeem weer terugzet naar Win7 of Win8.

Nou mormeltje, het is juist bedoeld als opbouwende kritiek.

Het is noodzakelijk dat iedereen zo snel mogelijk Windows 10 installeert! Microsoft is een goudeerlijk bedrijf en werkt daarom samen met de NSA! We willen aanslagen zoals op 11 september 2001 toch niet nog eens meemaken? Wie dus Windows 10 niet installeert is feitelijk een landverrader!!!

Dan had u uw opmerking beter met een ? afgesloten. Dat zou de intentie duidelijk hebben gemaakt. Maar laten we eerlijk zijn, Microsoft, Google, Ubuntu enz. zijn immers allemaal leveranciers van Spyware.

Ik ga géén opbouwende of afbouwende kritiek spuien, maar ik zou wél graag willen zien dat al dat commentaar over Windows 10 eens een keer stopt. Ik kan verdraaid nog an toe sinds 29 juli jl. niet één keer deze site openen, of de kreet 'Windows 10' wordt al naar mijn hoofd geslingerd. Ik heb al eens eerder gezegd: Ik blijf bij Windows 7! Windows 8 hoef ik niet en Windows 10 al helemáál niet!

Ik dacht toch dat ik duidelijk was geweest hoe levensgevaarlijk het is om niet Windows 10 te installeren of niet? Ben je dan soms geen verrader als je dergelijk commentaar levert?

Ben na 2 dagen windows 10 weer terug naar de vertrouwde 7
Teveel conflicten inderdaad, o.a. WLM en progs die nog niet door W10 ondersteunt worden.
Hopelijk over een half jaartje beter!

Na windows 10 zijn ook 8/8.1 & 7 aan de beurt... blijf zo lang als het kan bij mijn xp-tje :-)

zie; http://www.nu.nl/internet...

Jammer dat mijn computer van 4 jaar oud niet helemaal goed werkt op Windows 10.
Te veel Hardware conflicten.
Het blijkt dat mijn moederbord nog niet goed wordt ondersteunt door Windows 10, anders was ik al overgestapt van Windows 7 sp 1 naar Windows 10.

Ik heb een computer staan van 7 jaar oud en Windows 10 draait daar bij mij perfect op.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_panje