Updates voor Windows 10 versie 1607: KB3200970 plakt lekken dicht en repareert problemen met wifi, vpn en taakplanner, plus update Flash (november 2016)

Cumulatieve update KB3200970 brengt Windows 10 versie 1607 naar buildnummer 14393.447. In deze november-update die gisteren op de maandelijkse pleister-dinsdag verscheen worden diverse beveiligingslekken dichtgeplakt en 'kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd' (ofwel: fouten opgelost) in Windows 10.
 

Beveiligingslekken

De meeste beveiligingslekken zitten deze maand in browser Edge, waar 17 kritieke kwetsbaarheden verholpen worden. Twee van deze lekken zijn ook al publiekelijk bekend, dus snel updaten is wenselijk - voordat criminelen er misbruik van gaan maken.
 
Andere kritieke lekken, die er vaak voor kunnen zorgen dat kwaadwillenden de controle over een pc overnemen, zitten in Windows, Microsoft Video Control, Microsoft Graphics Control (vier gaten waarvan een al actief uitgebuit wordt via schadelijke websites of documenten) en in de nog meegeleverde Internet Explorer in Windows 10 (zeven kwetsbaarheden).
 
Ook in de ingebouwde Flash-plugin in Edge en Internet Explorer worden negen lekken verholpen met de update naar versie 23.0.0.207. Deze is voor Edge en Internet Explorer in Windows 10 te krijgen via Windows Update als losse update met nummer KB3202790. Voor Chrome wordt deze automatisch bijgewerkt, voor andere browsers zoals Firefox en Opera moet je de Flash-update handmatig binnenhalen of zorgen dat Flash op automatisch updaten staat.
 
Belangrijke lekken, een graadje minder erg dan kritiek, zitten in november in Boot Manager, Windows Kernel, Common Log File System Driver, Windows Kernel-Mode Drivers, Windows authentication methods, SQL Server en Microsoft Virtual Hard Drive.
 
Een van de lekken in de Windows Kernel-Mode Drivers werd al door internet criminelen aangevallen in combinatie met het lek in Flash dat dichtgeplakt is. Google openbaarde vorige week al - tot woede van Microsoft - deze kwetsbaarheid in Windows Kernel-Mode Drivers.
 
Ten slotte voor mensen die Microsoft Office hebben: daarin worden deze maand twaalf lekken dichtgeplakt.

 

Fouten

Ook wordt weer een hele waslijst aan 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd in november. Zo worden  fouten opgelost in onder andere: multimedia, Windows kernel, authenticatie, Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Remote Desktop, Active Directory, draadloos netwerken, Windows shell en Microsoft HoloLens.

Belangrijk is verder dat problemen die ervoor zorgden dat gebruikers geen VPN-verbinding konden maken moeten zijn opgelost. Ook een fout waardoor taken in de taakplanner niet werden uitgevoerd is gerepareerd. Verder is een onvolkomenheid gefixt waardoor er geen wifi-icoon zichtbaar was in de systeembalk terwijl er wel een wifi-verbinding was.

Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Deel dit artikel: 

Reacties

Toch altijd prettig om wat achtergrond informatie te lezen op deze site..bedankt hiervoor! Update ging probleemloos.

De update is mislukt. Foutcode: (0x80073712)

Win10, kreeg dezelfde foutmelding, ik heb toen gekozen voor -opnieuw opstarten- en daarna -zoeken naar updates- en geen probleem meer de installatie

Ik ben er nog mee bezig. Ik heb drie keer de updates laten downloaden en drie keer niks.
Steeds dezelfde foutcode. Ook met het zelfstandig installatieprogramma.
Ik heb schoon genoeg van dat gammele Windows 10 met zijn eeuwige update problemen.
Windows 10 gaat hier offline. Ik heb nu een dual-boot met Linux Mint Cinnamon 18.
'Sarah' wordt mij nieuwe OS.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
du_tsland