Gratis bellen met WhatsApp nu mogelijk voor Android-gebruikers

Chat-app WhatsApp heeft de langverwachte belfunctionaliteit gisteren voor alle Android-gebruikers uitgerold. Dit betekent dat je nu via je internetverbinding kunt bellen met je WhatsApp-contacten. Als je op wifi zit kun je dus voortaan gratis telefoneren. Onder het tabblad Oproepen vind je de belfunctie.

De VoIP (voice over IP) functionaliteit van WhatsApp was al lang geleden aangekondigd en tot nu toe alleen op uitnodiging uit te proberen. Gisteren werd de bel-functie vrijgegeven voor alle Android-gebruikers van WhatsApp. Gebruikers van iPhone, Windows Phone en andere mobiele besturingssystemen zullen nog moeten wachten voordat ze kunnen bellen of gebeld worden via WhatsApp. Maar iPhone-gebruikers zijn 'binnenkort' aan de beurt, aldus WhatsApp.

VoIP-bellen is natuurlijk al mogelijk met bijvoorbeeld Viber, Skype of Facetime (iOS). Maar al je berichten en gesprekken in één app kan misschien handig zijn. Onze vraag is:

Ga jij bellen met WhatsApp?

Deel dit artikel: 

Reacties

Ga het zeker proberen! Heb een zus in Amerika dus dat word hartstikke leuk!

Helaas niet voor mij, heb het uitgeprobeerd, hoor alles met een echo.

Het is niet om aan te horen echo piepen en krassen en een vertraging zo erg dat als ik de zin uitgesproken heb ik hem op de achtergrond het nog een keer hoor. Moet nog veel aan geschaafd worden.

Zeker weten dat ik het ga gebruiken, scheelt me teveel, heb de gsm toch al 24/7 aanstaan dus waarom niet.

Ga het zeker vaker gebruiken, bel vaak naar Brazil en Duitsland.
Dat scheelt veel in de kosten, dus ook als je in het buitenland bent en gebeld word via Whatsapp. Iedereen heeft het tegenwoordig. De kwaliteit mag wel worden verbeterd,
er zit een nare piep doorheen.

Net even geprobeerd. Geluidskwaliteit was goed maar er zat nogal een vertraging op. Zal nog wel een update volgen denk ik. :-)

nu nog effe Windows Mobile aansluiten .....

Ik gebruik geen whatsapp, facebook, twitter, ...
Als ik wil telefoneren gebruik ik gewoon mijn vast of mobiel toestel, naargelang.
De (abonnements)kosten lopen toch gewoon door. Anderzijds ben je niet afhankelijk van wifi.
Het gratis bellen (naar vast of mobiel) vanaf bepaalde uren (met mijn vast toestel) vereist ook niet dat mijn gesprekspartner de zelfde (nutteloze) app moet gebruiken.

Eerste gesprekken: de ander hoorde mij prima (kwaliteit leek veel beter dan gebruikelijk); voor mij als beller was de kwaliteit ronduit slecht.

ik gebruik whatsapp niet, en ga dit ook nu niet doen

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid-k_rea