GratisSoftware.nl: werk aan de site (update 7)

GratisSoftware.nl heeft in oktober een nieuwe lay-out met een nieuw logo gekregen. De meeste bezoekers reageerden positief op de nieuwe vormgeving, maar er waren ook diverse kritiekpunten. Wij konden ons in een aantal commentaren wel vinden, dus we blijven werken aan de vormgeving en functionaliteit van de site.

De afgelopen dagen hebben we een aantal veranderingen doorgevoerd:

- Alle downloadcategorieën zijn weer gesorteerd op cijfer! Na de upgrade van onze site begin dit jaar van Drupal 5 naar Drupal 7 was deze functionaliteit verloren gegaan. Nu kun je weer meteen zien wat de hoogstgewaardeerde software is. Sorteren op aantal keren bekeken kan ook nog, zodat je de meestgedownloade software bovenaan krijgt.

- de slideshow is stopgezet en gereduceerd tot 1 item. Het wisselen van slide zorgde in een aantal browsers voor het irritant verspringen van de lay-out. Totdat dit probleem is opgelost, blijft er 1 item zichtbaar zodat er geen verschuivingen zijn.

- op de voorpagina is een Downloadmenu toegevoegd in de nieuwe linkerkolom. Veel bezoekers misten het overzicht van alle downloads op de voorpagina. Met het menu heeft de voorpagina weer drie kolommen, de rest van de site blijft echt twee kolommen houden.

- Het uitklapmenu onder 'Windows' is verwijderd (in de horizontale menubalk). Het menu 'flikkerde' soms irritant en was daardoor niet echt bruikbaar. Het downloadsmenu op de voorpagina moet dit ondervangen.

- de DuckDuckGo zoekmachine is niet verdwenen van GratisSoftware.nl! Op http://www.gratissoftware... vind je het zoekvenster terug in de rechterkolom onder het blokje Populair vandaag.

- in plaats van tekst met 'Geschikt voor: Windows, Mac OS X en Linux', staan nu overal icoontjes zodat je in één oogopslag kunt zien voor welk besturingssysteem de software is:

- Bij de downloads zie je de nieuwste reacties bovenaan staan, zodat je niet eerst reacties van jaren geleden hoeft te lezen. De sorteervolgorde is helaas niet door meer bezoekers zelf in te stellen (wat vroeger wel kon). Dit is een beperking van Drupal 7. Bij nieuwsartikelen is de volgorde van de reacties nog wel van oud naar nieuw omdat dit vaak actuele discussies zijn die niet heel lang duren.

- Lettertypen zijn voor de leesbaarheid iets donkerder gemaakt.

Meer opmerkingen, klachten, suggesties of verzoeken over de vormgeving en functionaliteit van GratisSoftware.nl? Laat ze weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Tja..., ik wil niet flauw doen, maar de reacties van oud naar nieuw beviel me veel beter. Lijkt me toch ook veel logischer. Een boek begin je toch ook niet achterin te lezen. Maar goed, ik lijk de enige te zijn. De meerderheid wint!
Verder lijkt de site al behoorlijk wat op de oude. Dat zie ik graag!

Vooral "Nieuwste reacties bovenaan" bespaart ons een hoop uiterst vermoeiend scroll-werk. Zeer goede aanpassing.

gelukkig is de slideshow verdwenen, en met de rest van de aanpassingen, is de site is nu overzichtelijk geworden!!

Het lijkt nu weer wat meer op hoe het er voorheen uitzag maar dan met wat moderne aanpassingen/vormgeving. Ziet er goed en overzichtelijk uit. Niks meer aan doen.

Bekijk ik de site met IE dan zijn de kolommen keurig verdeeld. Bekijk ik de site met google chrome dan wordt de middelste kolom meer samengedrukt waardoor de icoontjes van de programma's vervormen. Kennelijk ligt dat aan hoe de browser omgaat met wat aangeboden wordt. De maat van het scherm maakt daarbij geen verschil; het is zowel op een 21 inch als een 23 inch scherm het geval...

Klopt, de schaling van afbeeldingen klopt nog niet in elke browser. Nog meer werk aan de winkel...

Dat bij de downloads de nieuwste reacties terug bovenaan staan, daar ben ik erg blij om.
Had dat al bij de eerste verandering van de site aangegeven dat ik het erg vervelend vond dat ik steeds eerst de reacties van soms jaren geleden moest lezen.
Maar waarom kan dat dan ook niet voor de andere pagina's, (de niet download pagina's), waarop gereageerd wordt?
Voor de rest gaat het hier er inderdaad steeds meer op vooruit.

Prima site, mooie vormgeving. Hartelijk dank!!

Prima site,heb hem al aan veel vrienden aangeprezen.
Hartelijk dank en doe zo verder.

prima, ga zo door, dank jullie wel!

Dik tevreden, prima site die ik dagelijks bezoek.

Doe zo voort, u was altijd een schitterende website met al uw nuttige informatie's en met open vizier

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ederland