GratisSoftware.nl - werk aan de site: apps aan boord en nieuwe menu's

GratisSoftware.nl heeft in oktober 2014 een nieuwe lay-out met een nieuw logo gekregen. De meeste bezoekers reageerden positief op de nieuwe vormgeving, maar er waren ook diverse kritiekpunten. Wij konden ons in een aantal commentaren wel vinden, dus we blijven werken aan de vormgeving en functionaliteit van de site.

We zijn deze week begonnen met een grote klus: alle apps van onze zustersite GratisApps.nl worden opgenomen op GratisSoftware.nl. De meeste mensen hebben tegenwoordig naast een pc of laptop wel een smartphone of tablet en steeds meer desktop-programma's zijn ook als app beschikbaar voor Android, iOS of Windows Phone. Denk bijvoorbeeld aan VLC, AVG, CCleaner, avast, Avira, Malwarebytes, Advanced SystemCare enzovoort.

In plaats van twee losse sites te onderhouden met beschrijvingen van de desktop-versie en mobiele variant van een applicatie hebben we besloten alles in elkaar te schuiven en te integreren in GratisSoftware.nl. De komende weken zullen we daarom alle apps verhuizen naar GratisSoftware.nl, zodat deze site dé plek wordt voor als je gratis software én apps zoekt. Ook nieuws en tips over pc, laptop, tablet en smarthone komen op GratisSoftware.nl.

Om de integratie van software en apps te verduidelijken hebben we ook de menu's aangepast. Als je klikt op Downloads in de menubalk krijg je ook de submenu's Windows, Mac, Linux, Android, iOS en Windows Phone te zien. Op de pagina Downloads vind je een overzicht van álle software en apps en op de subpagina's de applicaties voor de betreffende besturingssystemen - die je kunt sorteren op aantal keren bekeken, cijfer, datum en titel.


Nieuwe menu's voor apps

Ten slotte hebben we de pagina Top 20 ook uitgebreid met diverse sorteer- en filterfuncties. Neem eens een kijkje en zoek je favoriete software en apps!

Wat vind je van deze vernieuwingen? Meer opmerkingen, klachten, suggesties of verzoeken over de vormgeving en functionaliteit van GratisSoftware.nl? Laat ze weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Een goed idee, een logisch gevolg van het samensmelten van allerlei apparaten naar een geheel.
Op mijn Windows 8.1 computer draai ik soms ook enkele Windows apps, maar daarnaast gebruik ik ook de Andy emulator om Android apps te kunnen draaien op mijn Windows 8.1 computer.

Dat gebruik ik als testomgeving om eens te kijken wat er mogelijk nuttig zou zijn voor op mijn Android smartphone.
En natuurlijk ook om de games te kunnen spelen die niet te vinden zijn onder Windows. ;-)

Goed gevonden om onder het menu downloads submenu's te maken naar andere besturingssystemen.
Misschien kan er dan ook in de toekomst eens uitgepakt worden met tips over emulators zoals Andy the Android Emulator en BlueStacks.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
grieken_and