Microsoft gaat gebruikers verouderde Internet Explorer waarschuwen. Welke versie gebruik jij?

In januari 2016 gaat Microsoft gebruikers van oude Internet Explorer-versies waarschuwen dat hun browser niet meer ondersteund wordt en dat ze moeten upgraden. Voor Vista is Internet Explorer 9 de aanbevolen versie en voor Windows 7 en 8.1 is dat Internet Explorer 11. Op Windows 10 wil Microsoft graag dat je Edge gebruikt. Internet Explorer 10, 9 (behalve voor Vista) en 8 kunnen dus echt niet meer. Internet Explorer 7 en 6 (aaargh!) zijn doodzondes.

Na 12 januari 2016 krijgen oude IE-versies geen updates meer, dus wil je nog veilig internetten dan zul je inderdaad de nieuwste versie van Internet Explorer moeten gebruiken.

Wij willen graag weten:
Welke versie van Internet Explorer gebruik jij?

En als het een verouderde versie is (voor IE 11 , of IE 9 op Vista) dan horen we in de reacties graag waarom je nog niet bijgewerkt bent naar de nieuwste Internet Explorer!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruik nog steeds IE9 op Vista, krijg wel regelmatig meldingen op websites dat mijn browser niet meer ondersteund wordt, maar nergens een aanbeveling naar waar ik dan dien up te graden, want IE10 en 11 is niet mogelijk op Vista. En het avontuur om mijn laptop naar Windows 10 te upgraden ga ik niet aan.
Wat nu ?

Firefox 64-bit

IE9 op Vista is de hoogste versie daarvoor, en daarom gebruik ik Firefox als standaard browser.

Ik gebruik Explorer 11 omdat explorer wel de extensie van mijn Norton 360 de Safe weergeeft. Erg handig met alle wachtwoorden voor heel veel sites e.d. die natuurlijk niet hetzelfde zijn want dat zou hackerdom zijn.

Ik gebruik bijna uitsluitend Opera, sporadisch Firefox, zeer zelden Pale Moon, en heb nog Internet Explorer 11 en Edge op mijn Windows 10 computer staan dat ik nog minder gebruik.

deze update ie11 mislukt altijd

Download het volledige installatie pakket van de Microsoft site. Het is ca. 32 - 34MB groot. Dus niet de installer van ca 2,5MB. Let ook op de versie: wel of niet geoptimaliseerd voor Bing en MSN.
Probeer de installatie dan nog eens. Vermoedelijk ontbreekt er een update, waardoor de update naar IE11 wordt geblokkeerd. Het volledige installatiepakket download en installeert de benodigde updates om IE11 te installeren. De installatie ziet men terug in de rubriek "geinstalleerde updates". En als het fout gaat in Geschiedenis updates met de relevante doch onbegrijpelijke foutcode.

Nitro Maxthon
Vrij snel en eenvoudig

1 Waterfox
2 Internet Explorer

Palemoon hmm, goed maar vrij traag.

Firefox een, Palemoon twee en Internet Explorer als derde.

Pale Moon

Sorry 3: is Chrome

Tot volle tevredenheid Edge. Alleen kijk ik reikhalzend uit naar de Ad-Block voor deze browser want die is dringend nodig ;-)

1: Waterfox
2: Opera
3: Ghrome

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
i_oorkust