Wat moet er absoluut veranderen aan Windows 8?

Windows 8 is nu ruim een half jaar op de markt, maar heel enthousiast is Microsofts geheel vernieuwde besturingssysteem niet begroet. De verkoopcijfers vallen tegen en veel gebruikers hebben moeite met de Metro-interface (nu Modern UI geheten) met gekleurde tegeltjes.

Microsoft is al bezig met opvolger Windows 8.1 (codenaam Windows Blue) en geruchten doen de ronde dat het daarin weer mogelijk is om naar het oude bureaublad op te starten. En wellicht dat de startknop ook terugkeert. Windows 8.1 zou aan het eind van de zomer uit moeten komen en dan zullen we zien wat er daadwerkelijk verandert.

Onze vraag is:
Wat vind jij dat er absoluut moet veranderen aan Windows 8?

Breng je stem uit en geef een toelichting in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

ben ik nou echt zo dom? de startknop in W8 is er nu toch ook al, druk gelijktijdig de windows-toets en de x-toets in en wat verschijnt er dan? juist, de startlijst van W8.1

Ik gebruik liever het vertrouwde bureaublad en de startknop. Ik vind de tegels niks en vind het erg vervelend in gebruik. Bij een plinternieuwe laptop begreep ik niet hoe dat allemaal werkt en had moeite om door het installatiewerk door te komen en vooral het registreren bij Microsoft als je nog geen account hebt bij Microsoft. Na uren vogelen kom je wel achter maar met veel stress. Het emailprogramma van Windows 8 gebuik ik liever niet en daarvoor een gratis versie Thunderbird geinstalleerd wat naar zeer tevredenheid werkt.

dat ik een pop3 email adres op mijn computer kan maken.
mijn huidige laptop met xp kan ik e-mails van ziggo ontvangen, maar met mijn nieuwe laptop met windows 8 moest ik een g-mail adres aanmaken, en moest ik al mijn email via ziggo doorlaten sturen naar mijn gmail adres.

@Ger Mozilla Thunderbird draait hier anders als 'n zonnetje onder Windows 8. Wellicht het proberen de moeite waard.

Geachte,
Wat echt beroerd en amateuristisch overkomt en je er mee moet werken is het mail programma, VRESELIJK, het is aanfluiting voor Microsoft/Windows, het is niet mogelijk om dit programma te verwijderen en er b.v. het mail programma van Windows=XP-Vista of Windows7 op te zetten en ik ben benieuwd wat "Brussel" hiervan denkt, het lijkt wel dat ze bewust recidiveren
(Explorer), ik ben benieuwd of dit uit zichzelf gaan oplossen of dat "Brussel" weer erbij moet komen, met groeten en veel computer plezier,
Ger

Ik kocht mijn eerste computer in 1986 en ben dus inmiddels wel aan verandering gewend, sterker nog ik houw van af en toe eens wat verandering en een volstrekt nieuwe omgeving. Ik hoor dan ook tot de minderheid die razend enthousiast is over ModernUI. De desktop mag wat mij betreft helemaal op de schop. Als ik zin in een traditionele desktop heb, dan draai ik toch lekker een oudere versie van Windows of Linux in een VM onder Virtual Box?

Het is waardeloos. Ik krijg constant meldingen dat ik updates moet downloaden van:Adobe flashplayer/ java nog wat en nog 2 programma's, omdat ze zgn. verouderd zijn en ik zodoende geen filmpjes kan bekijken en nog wat meer mis.
Die updates komen dan automatisch binnen als ik op de o.k. knop druk, maar na een tijdje krijg ik de melding dat deze programma's niet geupdate kunnen worden want ze zitten geintegeerd in het windows 8 pakket. Je kan zgn. wel updaten in de buroblad modes, maar idd. geen verschil. Dus ik zit nu met een stel antieke hulpprogramma's die niet meer werken. geweldig zeg.
En udates van windows 8 heb ik nog niet gezien.

Heel behoedzaam, als oudere speler, heb ik mij een hele goedkope Lenovo-laptop gekocht met Win8, om eens te proberen, een oudere mens moet ook nog met de tijd mee, en zeker met Microsoft... ;-)
Ik had me wel wat voorbereid, bijvoorbeeld met die start-knop-issue. Meteen het nodige gedaan, en ja hoor, daar had ik eigenlijk Win7.1. En dat loopt vlot. Ik kan niets verzinnen dat ik lelijk of slecht of haperend vind.
Maar voor touchscreens hou ik wel van Android. Al heb ik daar 101 suggesties voor die gratis mogen zijn. De eerste is toegang tot het LAN, de NAS, de attached printer en van die dingen, die met Win7 / Win8 en Mint vanzelfsprekend zijn geworden.

Ze zouden één manier moeten geven voor al je instellingen. Nu moet je voor je persoonlijke instellingen via je charm gaan kijken en voor configuratie weer naar een andere plaats. Alle instellingen op één duidelijke plaats zou veel handig zijn.

En aangezien MSN Messenger er niet meer is, zitten er nog meer miskeunen in het metro gebeuren en dit terwijl ze wisten dat ze ermee gingen stoppen.

In verband met de kritiek vanuit de zakelijke wereld zou Microsoft overwegen om Windows 9 weer een Gui te geven, die een beetje op de ouderwetse verkenner lijkt en voor desktop gebruik veel handiger is.

Gelukkig zijn er externe partijen die oplossingen bieden voor de missers rond de startknop, Gui, UAC, etc. En dan hebben we het nog niet over de alternatieve operating systems.

Alhoewel ik er in de poll wel voor gekozen heb om die tegeltjestroep te verwijderen in een nieuwere versie hoeft dat nu ook niet speciaal voor mij.
Wat ik wel wil is de mogelijkheid om een desktop te kunnen kiezen MET Startknop en zonder die afgrijselijk lelijke tegeltjes waar ik voor zover ik kan zien niets aan heb.
Die Metro interface vind ik alleen maar nuttig voor tablets, smartphones en aanraakschermen maar bij een desktop vind ik het niet handig en onlogisch.

Ook wil ik de mogelijkheid om die, inderdaad voorhistorisch uiterlijk, met die lelijke platte knoppen en interface aan te kunnen passen naar mijn smaak.
Is misschien wel mogelijk in Windows 8 maar ik heb er nog nergens iets over gelezen.
Ja, met externe programma's lukt dit allemaal wel, maar het zou al standaard in Windows 8 zelf moeten zitten.

Ik was normaal van plan om tijdens de zomer waarschijnlijk een nieuwe computer te kopen met Windows 8, maar nu ik zie dat Windows 8.1 na de zomer mogelijk zou uitkomen wacht ik misschien beter tot dan.

Ik gebruik windows8 nu ruim een maand. Ik heb de startknop weer ingesteld - dat werkt op een pc wel erg handig - en in de praktijk gebruik ik de tegels vrijwel niet, hooguit als een extraatje. In feite is het een iets snellere windows7 met wat extra mogelijkheden, vanwege de apps. Het werkt allemaal prima en ik ben er dan ook zeker tevreden over, maar dat was ik over windows7 ook. Dus of w8 nu alle moeite en kosten waard is... En die tegels vind ik er ronduit lelijk en goedkoop uitzien. Jammer.

Windows 8 werkt in principe goed, maar de Metro-interface zorgt ervoor dat de bediening van de PC behoorlijk over de kop is gegaan. Veel beter is hoe Apple dat doet. Een consistente interface, zodat de gebruiker niet bij elke nieuwere versie steeds weer terug bij af is. Vooral bedrijven zitten niet te wachten op noodgedwongen bijscholingen door steeds weer andere knoppen en verborgen menu's. De PC zou meer de PC voor in huis moeten blijven, met grote eigen opslag en lokale toepassingen. Een sterke batterij (laptop), die lang mee kan is beter dan een slank ontwerp. De PC zou minder een tablet moeten zijn, die gericht is op the cloud. Snel opstarten is wel gewenst, maar dan moet de PC ook daadwerkelijk snel beschikbaar zijn voor gebruik.

Ik vind de interface van windows 8 10x niets, heb het idee dat je terug gaat in de tijd, het oog wil ook wat.
De start knop is niet het probleem, dat is zo aan te passen, maar ik vind de uitstraling echt niets.
Verder zie ik niet echt het nut om over te stappen van W7 naar W8.
Als je een aanraak scherm hebt zal het inderdaad mooie zijn, maar in mijn geval blijft het W7 ben zelf wel gevoelig voor een mooie uitstraling, en dat heb ik met W7 (Vind ik ) wel. deze ziet er gelikt uit, maar dat is mijn mening.
Dus wat er volgens mij moet veranderen is de interface zoals die nu is vind ik niet van deze tijd ( oubollig )
Verder draait W8 prima, geen problemen ondervonden, en lekker vlot daar is niets op aan te merken, maar ben zelf weer terug bij W7, puur dat IK die moderne vind, maar nogmaals dit is mijn mening.
Gr Jan.

Geheel mee eens, vooral die vale kleuren die niet passen in deze tijd. Lijkt net of we 20 jaar terug zijn in de tijd. Windows 3.1

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oostenrij_