Verkiezing: Wat is de beste internet browser van 2013?

Op pc's en laptops zijn internet browsers het venster op de wereld. En ook op tablets en smartphones bieden browsers de vrijheid om buiten de gebaande paden van de apps om nog veel te ontdekken op het wereldwijde web. Browsers blijven dus essentieel, zeker met de opkomst van browsergebaseerde platforms als Chrome OS en Firefox OS. Maar wat is de beste browser van 2013?

Microsoft heeft dit jaar Internet Explorer 11 uitgebracht, dat steeds beter voldoet aan de nieuwe webstandaarden en veiliger en sneller is geworden.

Google dendert door met Google Chrome en heeft zijn browser nu beschikbaar voor bijna alle platforms: Windows, Mac OS X, Linux, Android en iOS. Bij sommige statistiekboeren is Google Chrome nu ook de grootste browser.

Mozilla blijft Firefox verbeteren en vooral sneller en minder hongerig naar geheugen maken. Ook heeft Mozilla nu zijn eigen browsergebaseerde mobiele operating system genaamd Firefox OS.

Apple levert Safari alleen voor zijn eigen besturingssystemen (Mac) OS  X en iOS (iPad en iPhone), maar maakt daardoor wel een browser die naadloos aansluit op je iPad, iPhone en Mac.

En ten slotte is Opera dit jaar overgestapt op Chromium als browsermotor. Een controversiële stap, maar wel een waardoor de Noorse browser veel sneller werd.

Onze vraag is:
Wat is de beste browser van 2013?

We zijn ook benieuwd naar je motivering: geef uitleg in de reacties hieronder, waarom jij een bepaalde browser de beste vindt!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruik al jaren FlashPeak SlimBrowser. Deze browser werkt met IE maar is veiliger en heeft meer mogelijkheden. Website: http://www.slimbrowser.ne....

Het verschil is dermate dat we wel kunnen stellen dat de andere browsers zo'n beetje worden vernederd door Firefox.

Firefox is voor mij de beste viewer op de laptop. Dat is hij al sinds enkele jaren. De internet explorer 11 gaf mij nog problemen onlangs op win 7. Het blokkeerde en ik kreeg een foutmelding. Op win 8.1 draait hij goed maar wat mij vooral niet doet overstappen is de saaie interface (look) van windows explorer 11. Op dat vlak kan hij niet op tegen Firefox die meer mogelijkheden heeft om aan te passen. Voor mijn android systemen heb ik persoonlijk als grote winnaar gekozen voor Dolphin. Hij is gebruiksvriendelijk en snel. De favorieten kan je makkelijk opslaan en terugvinden of onderverdelen. Je kan er zelfs snelkoppelingen aan geven in je beginscherm. Voor android krijg Dolphin van mij een dikke 10/10. Voor de laptop krijgt Firefox een 8/10 omdat hij goed is maar het blijft een 8 omdat hij best nog iets sneller mag opstarten als het aan mij ligt. Nog een voordeel: je favorieten kan je in een kleine stap allemaal in 1 x backuppen en terughalen.

Beste Frantsel,

Je hebt gelijk...........

Firefox is al jaren mijn favoriet, vanwege het gebruikers gemak, de add-ons en omdat het open source software is. Als reserve gebruik ik Chromium.

Hoi
Voor mij de snelste en ook de beste: http://www.maxthon.com/

Ik heb weliswaar gestemd voor Firefox omdat ik dat voor mijn doel (tv kijken via UPC Horizon en inloggen om thuis te kunnen werken) de tot nu toe beste browser vind.
Dat doet niets af aan de kwaliteit van de andere browsers: die zijn niet minder of slechter dan Firefox.
Wat mij bijzonder stoort (naast de taal en typefouten in sommige berichten) is het geringe respect dat men soms toont ten opzichte van mensen die er een andere opvatting op nahouden.
Als mensen content zijn met de Apple-machines: prima; als mensen content zijn met Linux: prima. Dat geldt ook voor de Windows-gebruikers.
Als Google Chrome voldoet aan iemands wensen: helemaal goed. Als een ander vindt dat IE11 een prima browser is (en dat is het ook): ook goed.
Mensen, stop er toch eens mee elkaar af te zeiken (sorry voor het taalgebruik) als je het met iemand anders niet eens bent. En voor welk besturingssysteem je nu gekozen hebt maakt toch niet uit. Elk systeem heeft z’n eigen specifieke voor- en nadelen. Het gaat er toch om dat je met plezier werkt op een computer die voldoet aan je eisen.

Mij maakt het niets uit wie ook wat gebruikt en wat hij slecht of het beste vind.
Bij mij is dat dus Opera en Firefox, van de rest ben ik geen liefhebber.
Iemand anders gebruikt weer wat anders en dat is hun keuze, geen enkel probleem voor mij.

Safari is het beste, makkelijker dan al die andere troep. Dat er geen flash in zit is jammer voor de Windows-fanclub. Maar de app's zijn een veel beter alternatief dan al die internetprut.

Voor mij is IE de beste en Google croom de slechtste aan die andere begin ik niet eens.

Firefox kan niet echt overweg met facebook games
IE 11 kan niet overweg met een aantal facebook games
en dat kan Google Chrome dus wel.

En wat de privacy betreft, iedereen weet allang alles van ons, dus waar maak je je druk om. Maar sinds Snowden het de wereld heeft ingeslingerd is iedereen opeen bezig met privacy.

Nightly, de 64 bit beta release versie van Firefox draait als een tierelier.

Google Chrome - veiliger(ingebouwde Flash, sandbox), sneller en gebruiksvriendelijker dan de concurrentie. Kan Firefox echt niet aan tippen, ondanks wat de fanboys hier beweren. Privacy? Bestaat niet op het internet.

Google Chrome is voor loosers die of te gemakzuchtig of te stom zijn om hun privacy te beschermen.

A looser is a loser who can't spell "loser".

Weinig origineel, je moest het zelf ook opzoeken en je hebt het hier gevonden:
http://www.urbandictionar...

Knap dat je kunt Googlen, jammer dat je niet kunt spellen. Oh nee, je hebt uit principe niet gegoogled..

Comodo Dragon heeft Chrome als basis , maar geeft meer privacy en beveiliging.

Ooit begonnen met Iron i.v.m. de privacyissues van Chrome. Overgestapt naar Dragon omdat het updaten naar de nieuwe versie zo lang duurde bij Iron. Dat ging prima. Tot enkele versies terug kwam Comodo binnen enkele dagen na Chrome met een update. Vanaf versie 29 ging het helemaal mis. Het duurde weken voordat er een update kwam. Bij versie 30 hetzelfde verhaal. Medio november kwam Chrome met versie 31. Dragon is nog steeds versie 30! Ik betwijfel daarom of Dragon nog een veilige browser is.

Mijn keuze voor Internet Explorer is voornamelijk omdat ik die al jaren gebruik en gewend ben. Met andere kan ik niet uit de voeten, behalve dan Google Chrome, die ik vooral gebruik vanwege de ingebouwde flash.

Ze hebben allemaal voor- en nadelen. Ik gebruik Internet Explorer, Chrome en Firefox. IE voor mijn werk, Chrome om te surfen (net even sneller dan FF) en FF voor spellen en video's met flash (flash in Chrome is bij mij ronduit slecht). Ik kan dus niet kiezen en heb ik dus ook niet gedaan.

Ik heb Firefox als beste beoordeeld. Firefox is er ook in de metro stijl (Nightly genaamd), maar dat is dacht ik, tot 26 december 2013, nog steeds een beta versie. Zie ook hier: https://support.mozilla.o...

De nieuwe Opera wordt ook steeds beter, is erg snel en is volgens mij een zeer goed alternatief voor Chrome.

Ondanks dat ik nog steeds de oude Opera 12.16 gebruik vind ik deze toch nog steeds de beste voor mij, alhoewel hij ondertussen toch wel gezakt is in mijn eigen ranking omwille van de zeer trage invoering van alle oude functies in de nieuwste versie.

Tweede favoriet nu is Firefox, die alsmaar beter wordt, en SRWare Iron Portable als aanvulling.
Google Chrome en Internet Explorer is niets voor mij.

Iron, nog steeds.

Beste Sjaak,

Zie mijn de opmerking bij Piet over Dragon

Firefox voldoet mij prima. Privacy goed geregeld. Add-ons goed gesorteerd.

Palemoon voor widows 64 bits. Chromium in manjaro xfce 64 bits; en dat is snel......

@Hansje:

Indien mogelijk graag wat meer uitleg over PaleMoon. Wat is er zo goed aan?

Sorry Léon, het is net al met andere dingen waar een element van smaak in zit, het is iets persoonlijks. Ik vind alle op Chromium gebaseerde browsers vre-se-lijk. Misschien omdat ik ben "opgegroeid" met Netscape Navigator (in die tijd vertikte ik het om IE te gebruiken) en ben zo Firefox ingerold. Die begon mij te onhandig te worden. Met die vertragende, maar o oz aanlokkelijke add-ons en thema's (overigens heeft Opera diezelfde ramp overgenomen). Maar in elk geval wel een browser waar je zo af en toe zelf onder de motorkap kan duiken. In tegenstelling tot de browsers die zo nodig hun best moeten doen om het onderscheid tussen PC, tablet en mobiele praatPC te laten vervagen.
Misschien is de sleutelzin wel dat ik voor PaleMoon misschien wat meer vergevingsgezind ben dan voor FF. Maar beiden zijn de betere browsers. Hoewel 64 bit IE 11 mij in positieve zin verbaasd heeft qua snelheid en "look-and-feel" (ook al weer zo'n ongrijpbaar, niet-kwantificeerbaar element) t.o.v. de eerdere IE uitgaven.

Sinds de attendering door GSS op PaleMoon, ben ik fan. Licht en toch helemaal Firefox. Opera is gedaald in mijn lijstje, Internet Explorer gestegen, Google Chrome heb ik afgeschreven.

Firefox is de beste vanwege de vele nuttige add-ons en de about:config mogelijkheden, het uitschakelen van allerlei ongewenste nonsens (referrer, geo location etc.)
En Firefox is nog niet 'verkocht' aan Google, je kunt je eigen zoekmachines kiezen.
Hoe weet u trouwens dat mijn e-mail adres ongeldig is?

Win7, je hoeft geen e-mail adres in te vullen als je reageert (er staat geen sterretje bij). Dit (e-mail adres veld bij het reactie formulier) is een standaardoptie in ons content management systeem Drupal die niet zo makkelijk uit te zetten is. Maar niet verplicht. En hoe Drupal ongeldige mailadressen bepaalt weet ik niet, maar bij de meeste sites moet er wel een @ in staan.

Win7@home.nl zou volgens Drupal niet geldig zijn (en dat is het ook niet).

Hoe weet u trouwens dat mijn e-mail adres ongeldig is?
Wij weten alles , Groeten NSA

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zwitse_land