Veel interessante veranderingen op stapel in Firefox 13 en 14

De laatste paar uitgaven van Firefox waren voor gebruikers enigszins teleurstellend, omdat er niet heel veel nieuwe functies en zichtbare veranderingen in werden doorgevoerd. Onder de motorkap is wel veel gewijzigd, maar er was niet veel te zien.

Dit gaat veranderen in de komende uitgaven van Mozilla's browser. Met name in Firefox 13 en 14 (die in de zomer verschijnen) komen enkele interessante nieuwigheden.

Zo komt er een nieuwe startpagina, die een overzicht geeft van alle belangrijke menu's: bladwijzers, geschiedenis, instellingen, add-ons, downloads en de nieuw te introduceren web apps.


Firefox Home in versie 13 (klik voor groter)

Ook de nieuwe tab-pagina zal een ander uiterlijk krijgen. En verder is een zeer handige vernieuwing dat het vanaf Firefox 13 mogelijk is om automatisch je gebruikers-profiel van Firefox op te schonen. Hierdoor kunnen veel crashes en instabiliteit van de browser gerepareerd worden, zonder dat je handmatig een nieuw profiel hoeft aan te maken.

In Firefox 14 komt er een eerste versie voor de Metro-interface van Windows 8, wordt de download beheerder compleet vernieuwd, zullen de web apps verder geïntegreerd worden en zal de opstarttijd onder Windows drastisch ingekort worden. Ook het stille updaten (zonder tussenkomst van gebruikers) zal dan vervolmaakt worden.

Na enkele wat minder spectaculaire releases, lijkt er nu vaart te komen in de ontwikkeling van Firefox.

Lees hier meer over de plannen voor Firefox in 2012
Bekijk hier het nieuwe uiterlijk van Firefox in 2012

Deel dit artikel: 

Reacties

ik hoop dat deze versie wat sneller word, en in 64 bit komt. Momenteel draai ik waterfox, en dit gaat stukken sneller. Ook van Mozilla, en in de testfase.
Verder veranderd er niet veel, alleen optisch zover ik nu kan beoordelen.

Toch wel opmerkelijk dat de meeste mensen zo oppervlakkig zijn.
Enkel geven om het uiterlijk en niet om de functionaliteit.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
grieke_land