Zit je ook achter je computer te internetten met dit warme weer?

De temperaturen gaan weer richting de dertig graden deze week. Lekker naar buiten gaan of verkoeling zoeken bij het water is te prefereren boven binnen achter de pc zitten. Hoewel dat laatste misschien wel koeler is...

Onze vraag is:
Zit jij ook veel achter je computer te internetten met dit warme weer?

In de reacties horen we graag hoe jij deze warme dagen doorkomt!

Deel dit artikel: 

Reacties

@Redactie
Als ik achter mijn computer zit, dan zie ik niets!

Ga eens een halve meter achteruit; zie je nu nog niets, dan ging ik toch eens naar een oogarts...

Onze Taal stelt dat zowel achter als voor de computer of het beeldscherm zitten mogelijk is. Achter de computer duidt echter meer actief bezig zijn aan, terwijl voor de computer meer passief kijken inhoudt.
https://onzetaal.nl/taaladvies/voor-achter-het-bee...

Taaladvies stelt dit ook:

Vraag

Zit je voor, achter, aan of op de computer?

Antwoord

De vier voorzetsels zijn correct. Achter, aan of op de computer zitten wordt door veel taalgebruikers geïnterpreteerd als 'werken op de pc' of 'actief bezig zijn met de pc'. Op de computer zitten is informeel taalgebruik. Voor de computer zitten wordt doorgaans opgevat als 'passief voor het scherm zitten'.
http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/82/

Allebei is dus correct, alleen achter de computer wordt meer gebruikt voor bezig zijn en verdient ons inziens de voorkeur.

Leuk dat spelen met taal. Even ´´off topic´´. Hetzelfde voorbeeld geldt voor het begrip kerkorgel. Een organist zit ´´aan het orgel´´. Dat geeft de positie aan hoe hij ermee bezig is als organist. ACHTER het orgel zeg je meer bij bespelen van een huiskamerorgel.

Maar in een kerk praat je gauw dat je ´´aan het orgel´´ zit. Dus er in die zin ermee bezig zijn. VOOR het orgel kan in dat geval niet. (Ja, tenzij de speeltafel apart staat.) Feitelijk zit je bij een barokorgel vaak ´´tussen het orgel´´. Dat geeft de exacte positie weer, hoe je een dergelijk groot instrument, qua plek, bespeelt.

(namelijk tussen het z.g. rugwerk en de rest van het orgel.) Maar dat kun je dan weer niet zeggen, omdat het niet lekker in het taalgebruik, hoe zeg je dat? Allitereert? Zo zie je maar hoe complex de Nederlandse taal is en zie die verschillen maar eens uit te leggen aan nieuwkomers... Daar gaat veel tijd in zitten. Okay... dit was even off topic.

@Redactie
Tjee zeg...dat ik daar nou net niet aangedacht hebt.

En wat als je op de computer zit?

Dan zit het er dik in dat hij niets meer zal doen.
En we grappen verder. ;-)

ja, precies! De variant ´´ik zit IN mijn computer´´ hebben we nog niet gehad, dacht ik? Maar okay; genoeg off topic geweest, nu weer ´´on topic´´ bij het volgende onderwerp, door de redactie aangedragen, zou ik zeggen...

Bij mijn werkgever op de laptop aan het werk, heerlijk in een door airco gekoelde ruimte. Thuisgekomen in een minder koele woonkamer weer lekker achter de desktop

ik zit nooit achter mijn computer

Met die extreme warmte zit ik minder achter mijn laptop als anders. Aangezien deze op een gefixeerde locatie in huis staat, is het begrip ´´schoot computer´´ bij mij dus niet van toepassing. En om te voorkomen dat mijn computer, ondanks de goede koeling, het toch nog benauwd krijgt met die hitte, net als zijn gebruiker, verminder ik met deze dagen het gebruik en kijk in de schaduw dan wat meer met mijn Samsung Galaxy tablet berichten na.

ik zit altijd VOOR mijn computer!!!!

Ik zit met de warmte lekker binnen in mijn koele woonkamer achter de computer.

Als ik 's avonds thuiskom zit ik zoals anders meestal 'voor' mijn computer. (De achterkant vind ik niet zo interessant). ;-)
Ik heb gelukkig de luxe om in een gekoelde kamer te zitten dankzij airco, anders zou het niet te doen zijn wegens de extreme hitte.

We zeggen nu eenmaal "achter de computer zitten" en bedoelen meestal voor (of achter) het toetsenbord en beeldscherm van de computer, welke laatste meestal opzij of zelfs onder de tafel staat. Vandaag was het zo warm buiten, dat het best aangenaam toeven was achter de computer, die uiteraard binnen staat. Buiten zie je op de meeste beeldschermen ook veel minder bij fel zonlicht, zeker al het om een telefoon of tablet gaat.

Lekker in huis, rolluiken naar beneden, lekker fris.

Ik zit net als altijd gewoon achter (of voor) de computer, hele woning wordt met warmtepomp gekoeld.

Ik zit voor de computer, je zit toch ook voor de TV, want als je er achter zit zie je kabels lopen, dat is toch logisch.

Alleen het belangrijke kijk ik na en de rest komt wel als het weer wat minder wordt.

Zowel de personal computer als de mobiele telefoon zijn de twee meest vreselijke ontwikkelingen van de vorige eeuw, die meer tijd kosten dan je er mee bespaart. Uit pure noodzaak "ga ik computeren" en net als de poes ligt het apparaat op mijn schoot.

ik zit in mijn stoel en kijk naar het scherm van de computer ook zit ik voor het toetsenbord de computer staat op de grond dus "ik gebruik mijn computer" omdat bij iedereen de configuratie van de opstelling der apparaten anders kan zijn zou "ik gebruik de pc" ook kunnen. Maar hier bij ons zeggen ze "ik zit aan de computer"

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
denemark_n