Waarom gebruik je Firefox niet meer als browser?

Het gebruik van Firefox neemt al jaren af. Op zijn hoogtepunt in 2009 werd Mozilla's browser wereldwijd gebruikt door zo'n dertig procent van de internetters. Nu nog maar door 15 procent. In 2004 werd Firefox geïntroduceerd als hét alternatief voor de onveilige Internet Explorer van Microsoft. In 2008 kwam Chrome van Google op de markt en nam deze rol van Firefox over.

Tegenwoordig gebruikt een meerderheid Chrome en zijn Firefox, Edge en Internet Explorer figuranten op de browsermarkt geworden. Bezoekers van GratisSoftware.nl zijn nog redelijk trouwe Firefox-gebruikers, maar ook bij ons verliest Mozilla's browser aanhangers.

Onze vraag is:
Waarom heb jij Firefox ingeruild voor een andere browser?

In de reacties horen we graag je motivatie en welke browser je nu gebruikt!

Deel dit artikel: 

Reacties

Waarom Firefox gebruiken als die toch met Google of Bing zoekt en niet direct met google of bing zoeken?
Plus dat je de autosuggesties niet kan uitschakelen via en in je browser, dus tiep in de letter 't' en het wemelt van de suggesies.

Pretentieuze ruimte verslindende stroomvretende bagger dus.

Firefox biedt tegen privacy inbreuk door bijvoorbeeld trackers nog steeds prima bescherming. (na installatie van de Ghostery add on) . Bij Chrome ben je letterlijk overgeleverd aan de tentakels van Google. Mij niet gezien. Dan maar af en toe een iets (inderdaad) tragere browser......

Ik gebruik nog wel firefox, maar die blijft de laatste tijd aangeven, flashplayer is gecrashed. Alle tips al gedaan om het op te lossen, helaas. Dus voor flash spul gebruik ik dan maar ff chrome.

Mijn (PortableApps) Firefox crasht al een half jaar zeer regelmatig bij het opstarten, soms 5 keer achter elkaar en soms twee dagen helemaal niet. Ik heb één voor één de plugins uitgeschakeld om het probleem te vinden maar helaas... Ook heb ik volgens advies van sommigen de plugin-container verwijderd, niks mee bereikt dus weer terug gezet. Crashrapporten worden niet verstuurd, meldt een probleem maar niet welk probleem. Heb toen maar een nieuwe gedownload en bij de eerste start, voordat ik ook maar een plugin had geïnstalleerd of een setting had veranderd, crashte FF meteen weer meerdere keren. Het enige dat tot nu toe werkt is FF te starten in de save-mode maar ik wil uiteraard wel graag ook gebruik maken van de plugins en dat gaat dus niet in save-mode.

Als Firefox in de save mode wel werkte dan ligt het dus waarschijnlijk wel aan een van de extensies of plugins. Heb je je profielmap ook weggegooid of een nieuw profiel gemaakt? Anders pakt Firefox portable bij herinstallatie vermoedelijk weer hetzelfde profiel met dezelfde haperende extensie.

Ik gebruik Firefox bij voorkeur niet, behalve voor het opslaan van afbeeldingen die ik download van het web, nadat ik deze in IE11 ergens heb gevonden. Ook éénmaal per week voor het binnenhalen van ING mutaties, omdat sinds de grote update bij ING van het internetbankieren, IE11 opeens alle processor capaciteit benut en het merendeel van het werkgeheugen. Dat gebeurt steevast na het wisselen van de ene rekening naar de andere. Voor de rest laat ik Firefox links liggen. Komt o.a. door waardeloze indeling van de favorieten, voordat je aan de eigen favorieten toekomt kom je eerst een tweetal instellingen voor bladwijzers tegen en vervolgens een reeks recent aangemaakte bladwijzers (waarvan het de bedoeling is dat die ook in de gewone lijst staan in de volgorde van belangrijkheid die je als gebruiker wil) en vervolgens nog wat andere instellingen, dat beeld aanpassen gaat helaas niet. Ik wil gewoon een lijst met bladwijzers en geen door Mozilla bedachte onnuttige onzin (besmet met het Microsoft virus?). Dan erger ik me aan alle extensies en plugins die je moet installeren om een beetje fatsoenlijk werkende browser te hebben. De meeste van die zaken zijn standaard in IE al aanwezig en hoef je niet van allerlei derden hulpmiddelen toe te voegen. Kortom als Firefox wil overleven moeten ze zich laten inspireren door het gemak van IE11 en dus gewoon een browser leveren met alle functionaliteit ingebouwd die dan betere prestatie levert dan IE11. Het zelfde geldt voor allerlei Chrome varianten, maar Chrome variaties die ik ken beschikken wel weer over een sublieme manier om de cookies te beheren. Daar zou Microsoft weer inspiratie aan kunnen ontlenen.

Recent aangemaakte bladwijzers --rechts klikken--> recent aangemaakte bladwijzers verbergen.
Ik heb maar 1 extensie nodig en dat is Adblock Plus.

Het is extreem moeilijk om een alternatief voor Firefox te vinden als je het eenmaal gewend bent. Alle andere browsers die ik probeer hebben minimaal één onaanvaardbaar nadeel. Maar toch zou ik graag van Firefox af willen.

chrome is -netzoals windows 10- spyware! er zijn idd alternatieve chrome klonen idd opera of chromiun die al die callback functies van google niet ingebouwd hebben ... en dus daarom Firefox hi! (en silverlight ondersteuning? is niet meer nodig.. outdated!

onstabiele en crashrijke browser

Ondersteund silverlight niet meer, gebruik nu Chrome die toch wat sneller is en soms nog eens Firefox.

Ik gebruik Firefox niet meer, omdat ik het niet nodig vind om meer dan 1 browser op mijn laptop HDD schijf te zetten. Tegenwoordig vind ik, overigens, Opera nog beter als Firefox. Voor mij is Opera inmiddels sneller en ook stabieler en werkt prettiger. (Lees ook nooit over lekken die gedicht moeten worden, althans; veel minder dan bij Firefox geval lijkt.)

Opera is tegenwoordig een kloon van Chrome (Chromium), dus alle lekken die in Chrome worden gedicht worden ook in Opera dichtgeplakt.

Google Opera.

Ik gebruik clone van firefox is veel sneller (Pale Moon)

Ik gebruik liefst Firefox samen met Noscript en IBM Trusteer, soms is een site niet geschikt voor Firefox dan gebruik ik nu Chrome. Naar aanleiding van de reacties ga ik ipv Chrome een andere browser uitproberen: Opera

beetje rare topic vraag...; als ik kijk onder kopje browsers is ffox zelfs de hoogst gewaardeerde browser hier!
En ja, ik zit ook nog vaak in IE in win 7 maar chrome komt er hier niet op! en op mijn win 10 schijf zelfs hele edge eruit gesloopt .. + op Linux mint standaard Firefox he!

Hier misschien wel, ... maar 56% van de wereldbevolking gebruikt Google Chrome, slecht een 10% firefox

Omdat ik altijd al Opera heb gebruikt en tot hiertoe niets beters heb gevonden, of Vivaldi kan me ook bekoren.
Opera had/heeft bijna alles standaard ingebouwd, bij Firefox moe(s)t je alles met plug-ins uitbreiden, vroeger ook de tabbladen terwijl Opera dit standaard al jaren had.

waarom hoor ik niets over internetgigant Baidu ? heeft iemand daar ervaring mee ?

ik ben "verslaafd..." aan Vivaldi, als extra gebruik ik,ook nog Maxthon.

Nu heeft firefox 64bit voor win 10 ,daar voor gebruikte ik 32 bit Nu is firefox sneller op het systeem.Bij firefox kan je add- ons installeren adquard dit is een fantastische blokker houd alles tegen.

heb al sinds 'mensenheugenis' naar tevredenheid Ff gebruikt. Maar sinds de laatste updates (oa geen pdf-ondersteuning meer) heb ik daarom nu de zg. ESR-versie (32-bit) geinstalleerd. Of dat de oorzaak is weet ik niet, maar steeds meer sites werken erg traag. Gebruik nu voor die trage sites ook Opera, en dat gaat aanzienlijk sneller, incl. normale pdf-ondersteuning).

Ik ben 1 jaar geleden gestopt met firefox te gebruiken omdat deze regelmatig bevroor (freeze) en dus bleef hangen, sindsdien gebruik ik Google chrome die meer stabiel en een stuk sneller is. Nu probeer ik ook nog regelmatig Vivaldi die begint een volwaardige browser te worden.

In mijn omgeving is Google Chrome de standaard. Vroeger wel Firefox gebruikt.

Mensen die niks geven om hun privacy, gebruiken Google Chrome.
Moesten ze wel om hun privacy geven, dan zou niemand Google Chrome gebruiken.
En ook liefst geen afgeleiden daarvan.
Firefox daarentegen is vlot, veilig, en ziet er goed uit.
Je kan hem zwaar beveiligen met diverse extensies.
Ik gebruik hem al vele jaren.
Inderdaad Google.....aangezien ik niets te verbergen heb, hoef je mij ook niet te volgen.
Tegenwoordig gebruik ik naast mijn beveiligde Firefox, vooral Tor, die als basis ook gebruik maakt van Firefox.
En dit allemaal in combinatie met Ubuntu, want ook Windows schendt massaal je privacy.

.

.

kan wel maar maar bij internet bankieren lukt het me nooit om in te loggen via Firefox , de banken raden dan google Chrome aan , Goggle chrome zit vol bugs en ben zelfs een keer gehackt dus die gebruik ik niet meer heb er nu Vivaldi op staan , vervelende is dat die telkens Yahoo als zoekmachine wil gebruiken en niet in nederlands is

Gebruik al jaren FF 64bit. Van alles geprobeerd, maar steeds hierop teruggekomen. Geen Google, die weet al teveel van me. Als alternatief bij sommige downloads gebruik ik Epic Privacy Browser, waarmee je je IP kunt verbergen (controleer dat maar met IP/DNS Detect). Op Android is FF voor mij een draak van een programma, daar gebruik ik Brave (ingebouwde Ad-blocker. Ook Opera VPN, wanneer ik op een onbekend WiFi-netwerk zit.

Ik werk op appeltjes. Sinds enige tijd is Safari zo goed (snel, stabiel, enz.) dat ik geen behoefte meer heb aan Firefox. Met name ook de optie 'Leeslijst' is zo prettig, dat ik Firefox niet meer gebruik.

FF is nog steeds de meest gebruiksvriendelijke veelzijdige browser. Helaas is deze wel langzamer dan enkele anderen en te zwaar voor oudere machines (of je moet ook een oudere FF versie gebruiken met bijbehorende nadelen). Met Windows en Linux gebruik ik daarom alleen FF tenzij de website dan moeilijk doet.

Ff is zonder meer een uitstekende browser, maar qua snelheid zijn Google Chrome en Opera (een stuk) sneller (in deze volgorde). Maar als snelheid niet de belangrijkste factor is dan denk ik dat Ff de meest betrouwbare en misschien ook wel de meest gebruiksvriendelijke browser is.

Zeer suggestieve vraagstelling van deze peiling.
o.a. omdat op https://www.gratissoftwar... ( 06-01-2017) staat dat van bezoekers van deze site het hier onderstaande wordt vermeld :
“De laatste weken van december vroegen wij onze bezoekers wat zij de beste web browser, virusscanner, pc schoonmaker, besturingssysteem, privacy tip en chat-programma van 2016 vonden. 2017 is begonnen: de stemmen zijn geteld! Hier de uitslagen. Tussen haakjes staan de uitslagen van respectievelijk 2015 en 2014.
Beste web browser van 2016
1. Firefox 49% (46%, 48%)
2. Google Chrome 19% (23%, 19%)
3. Opera 8% (8%, 15%)
Firefox is onder bezoekers van GratisSoftware.nl die de peiling invulden nog altijd de populairste browser. Ondanks dat Firefox wereldwijd marktaandeel verliest blijven onze bezoekers Mozilla's browser trouw. Chrome is tweede met 'slechts' 19%, terwijl Googles browser de grootste in Nederland is. Opera is derde met 8%. Microsoft Edge volgt met 6%, Pale Moon heeft 4%

Ik gebruik sinds ik Linux Mint heb de browser Chromium, de basis van google chrome, omdat deze veel sneller en stabieler is. Heb wel heel lang Firefox gebruikt overigens.

je kan deze gebruiken google translator voor firefox

ik gebruik chroom als hoofd browser, en firefox als 2e .ik vind persoonlijk chroom sneller en stabieler. firefox crasht bij mij regelmatig. met bijvoorbeeld formulieren invullen konstant haperingen. heel irritant.

Ik gebruik Chrome omdat er een rechtstreekse vertaler naar het Nederlands op zit en dat vindt zeer goed, want ik ken geen woord van dat stom Engels.

Ik heb in de add ons van Firefox: Google translate for Firefox geïnstalleerd.
Rechts bovenin staat nu een grote letter T als men daar op drukt wordt de gehele pagina vertaalt.

99% kan engels lezen!

Firefox gebruik ik al jaren. Er zijn momenten geweest, dat sommige updates niet altijd even soepel verliepen en ik de browser heb gedeïnstalleerd. Uiteindelijk toch steeds weer teruggekeerd naar Firefox. Blijft toch erg prettig qua gebruik, snelheid en veiligheid. Mankementen/lekken worden trouwens ook erg snel verholpen door de makers. Verder mag Pale Moon er ook zeker zijn, die gebruik ik als zeer goede tweede. En als niks meer werkt, dan als laatste Internet explorer.

Gebruik nu de browser van Windows 10 en soms Firefox, vind Firefox wel mooier omdat ik mijn thema kan aanpassen en symbolen kan toevoegen en weghalen. Kan bij de Windows 10 Browser Edge wel een donker thema aanklikken in instellingen. Met AD Block Plus geïnstalleerd van de Windows Store start die wel sneller op dan Firefox. Maar Firefox 64 bit eens opgestart loop die wel lekker. Mij gaat het ook om de slechte Hackers die Google geleerd hebben en geen Windows.

Op twee laptops met Win10 64bits gebruik ik Pale Moon, is wat sneller dan Firefox. Op een oudere reserve laptop met Win7 32 bits, ben ik nog steeds het meest tevreden met Firefox.

Ik gebruik Firefox en Chrome en Edge, maar het meeste toch Chrome.

Ik heb chrome, en edge uitgeprobeerd maar snel terug naar Firefox gegaan, Qua snelheid vindt ik hem beter en ook overzichtelijker.

Ik gebruik tegenwoordig de nieuwe Opera met ingebouwde onbeperkte VPN en AdBlocker.
Plus de extensies WebTRCProtect en User Agent Switcher.
Dit om te voorkomen dat ik word geprofileerd en getracked want alle gegevens zijn fake.
Dit heeft Firefox niet te bieden.

Typo, het moet zijn WebRTCProtect. Daarmee voorkom je dat het DNS van je internetprovider alsnog zichtbaar wordt.

Nog steeds firefox, naast de standaard voordelen qua snelheid etc. is het gewoon een browser die wat voorzichtiger omgaat met veiligheid. Zeker als er wat extra extensies geïnstalleerd zijn. Edge; lijkt me duidelijk, gaat nergens meer over. Chrome is een rechtstreeks draadje naar alle informatie bronnen die maar denkbaar zijn. Aangezien ik niets te verbergen heb, hoef je mij ook niet te volgen.

Op de desktop gebruik ik nog firefox. Op de android telefoon google chrome omdat deze er al bijgeleverd zat en ik niet nog een extra browser wilde installeren..

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gr_ekenland