Voorbeeld gratis pc beveiliging (plus benodigde software) 2009

Wij bevelen u goede gratis software voor de bescherming van uw pc aan. Betalen voor pc beveiliging is niet nodig, zo vindt ook de Engelse consumentenbond Which. U vindt hieronder een voorbeeld van gratis pc beveiliging met een goede virusscanner en firewall plus prima anti-spyware software.

Wij bevelen u goede gratis software voor de bescherming van uw pc aan. Betalen voor pc beveiliging is niet nodig, zo vindt ook de Engelse consumentenbond Which. U vindt hieronder een voorbeeld van gratis pc beveiliging met een goede virusscanner en firewall plus prima anti-spyware software.

Lees hier de bijgewerkte versie van dit artikel voor 2010

Betaalde software

Als u al betaalde software gebruikt voor de beveiliging dan raden wij u echter aan die gewoon eerst te blijven gebruiken. Als u na verloop van tijd niet meer wilt betalen voor bijvoorbeeld de verlenging van het abonnement van uw anti-virus-software dan kunt u hier nog eens kijken.

Let wel: betaalde anti-virus-software komt bij tests soms iets beter uit de bus dan gratis virusscanners. Maar gratis anti-virus-software biedt over het algemeen voldoende bescherming.

Benodigde pc beveiliging

Om uw pc goed te beveiligen heeft u maar één virusscanner en één firewall nodig! Meer virusscanners en firewalls bieden geen betere bescherming. Integendeel: ze 'bijten elkaar' en uw pc wordt er zeer traag van.

Als u al een anti-virus-programma of firewall op uw pc heeft dient u die dus eerst te deïnstalleren voordat u een nieuwe virusscanner of firewall gaat gebruiken! 

U kunt wel meerdere anti-spyware-programma's tegelijk gebruiken om handmatig te scannen. Maar gebruik maar één anti-spyware-programma dat continu draait (dus opstart met uw pc en in de systeembalk zichtbaar is): anders wordt uw computer veel te traag.

Aanbeveling gratis pc beveiliging

Met de volgende combinatie van programma's is uw pc over het algemeen afdoende beveiligd:

Anti-virus:

AVG Anti-Virus Free

óf

avast! Home Edition
 
AVG Free is een gebruikersvriendelijke gratis anti-virus-applicatie, die echter wel wat traag is geworden in versie 8. avast! Home is lichter en sneller en beschermt net als AVG tegen virussen en spyware.

Meer anti-virus software
 

Firewall:

PC Tools Firewall Plus

Eventueel kunt u alleen de ingebouwde Windows Firewall in Windows XP en Windows Vista gebruiken. Deze biedt minder bescherming, maar is makkelijker in het gebruik (geeft namelijk geen meldingen). Ook als uw pc heel veel trager wordt na de installatie van een firewall kunt u overwegen enkel de Windows Firewall te gebruiken (als u Windows XP/Vista heeft). Dit is wel een iets minder veilige optie, die echter ook een redelijke bescherming biedt. Als u gebruikt maakt van een NAT-router dan is uw pc zelfs zonder firewall behoorlijk beveiligd.

Meer firewalls
 

Anti-spyware:

Windows Defender
(biedt continue bescherming)
   
en/of

Malwarebytes'Anti-Malware
(om handmatig te scannen)

Windows Defender is alleen voor Windows XP (op Vista wordt het standaard meegeleverd). Heeft u een wat oudere, tragere pc dan kunt u Windows Defender misschien beter weglaten, deze vraagt namelijk vrij veel geheugen, omdat het programma constant op de achtergrond meedraait.

Scan dan wel regelmatig handmatig met Malwarebytes' Anti-Malware! Als u AVG Anti-Virus 8 of avast! Home 4.8 als virusscanner gebruikt dan heeft u al ingebouwde bescherming tegen spyware. Toch kan het geen kwaad om ook af en toe met losse anti-spyware software handmatig te scannen.

Meer anti-spyware software
Nog meer anti-spyware software

Hulplinks

Stel vragen over pc beveiliging in het Gratis Software Site-forum
Gratis anti-virus software gebruiken
Gratis anti-spyware software gebruiken
Gratis firewall gebruiken
Lees de resultaten van beveiligingstests

Deel dit artikel: 

Reacties

RE: info aanvulling:
alle gratis programma's geïnstalleerd en heb 2 maal opnieuw moeten opstarten. nu werkt alles prima. heb een on line test laten doen ter beveiliging en ik was prima beveiligd; dankzij jullie.

INFO AANVULLING..

Vind het raar dat er geen combinatie bijstaat met de beste gratis antivirusscanner die er op de markt is , namelijk Avira antivir..
over de andere antivirusprogs kan ik kort zijn , AVG is de grootste crap die je op je pc kan zetten , afblijven is de boodschap !! laat geregeld steken vallen op gebied van beveiliging , en is zo belastend voor je pc dat je na 2maand een pc hebt die maar 60% van zijn snelheid meer heeft . zeg nu niet koop een snellere pc want ik draai op een overklockte Quad core met 3.6ghz aan boord en met 4gb RAMgeheugen :), en zelfs daar verloor ik op alle vlakken snelheid (google , wisselen/openen van pagina's etc etc.

avast komt voor mij op de 2de plaats , goede tot zeer goede beveiliging , ook al is het net dat ietsje minder dan Avira , de vele opties bij avast maken hem een aanrader.. enige nadeel dat ik ondervonden heb is dat avast niet altijd stabiel draait op vista (raar maar waar)

de combinatie die ik kan aanraden voor vista/windows7 gebruikers en die ik tevens zelf gebruik is :

antivirus : Avira antivir.FREE

firewall : Outpost firewall 2009

anti spyware : Malwarebytes'Anti-Malware
en op achtergrond draait Windows Defender mee .

om te optimalizeren gebruik ik zelf al jaren Smart defrag (defragmenteert/optimaliseert automatish op de achtergrond je HD , ideaal voor mensen die dit al eens vergeten en zo zijn er wel wat ! LoL) , Ccleaner en Glary Utilities (dit voor de registry defrag en de 1 klick optimalisation in het packet).

btw , dit zijn allemaal gratis progs. dus je kan er niets mee misdoen .

Wat een goed advies. Ik had Norton 360, deed zijn werk prima maar had veel problemen met mijn Vista computer. Twee keer per week liep de hele zaak vast, geheugendump en maar weer opstarten en met CCclaeaner de boel weer schoonpoetsen. Met de Avira antivir personal geen centje pijn, en nog gratis ook. Geweldig. Ik gebruik wel de pc tools firewall, geeft helaas net iets teveel toestemmingsvragen zonder verdere informatie te verschaffen, wat ik lastig te beoordelen vindt, daarvoor heb ik er te weinig verstand van. Zou de ingebouwde windows firewall echt zo slecht zijn?

GM,

ik heb zonet alles geïnstalleerd wat je hebt opgenoemd, maar kan het zijn dat de laptop nu wel echt veel tijd nodig geeft om op te starten (t.t.z.eer hij een verbinding met het internet heeft)?
mvg,
steven

de tekst die er je bij geeft gezet bij de licentie voorwaarden mogen gezien worden, dat is nu es een mens die spreekt uit het hart, pssssst , ik ga goe zorgen voor die mooie vrouw hoor!!!! ciao

zeer goed

er wordt een tip gegeven over deze pagina maar ik zoek iets over antispam en dat ik niet tegen.
alleen advertentie van spamfigter.
wat is er nog meer?

upgrade van AVG 7 naar AVG 8 is voor een iets oudere PC niet aan te raden. Veel te belastend, en PC dan veel te traag. Ik gebruik nu Avast, dat gaat beter.

Na AVG FREE geïnstalleerd te hebben is de toetsaanslag bij GOOGLE of andere internetverbinding zeer traag.
Is dit normaal?

Nee, google zou niet merkbaar langzamer moeten worden door AVG Free. Ik heb deze virus scanner op meerdere XP en Vista PC's geinstalleerd (PIII, P4, AMD-Turion, Intel dual core) en geen problemen gezien.

IK HEB HIERBIJ NOG AANVULLINGEN!!

Wat hier niet in staat vermeld, maar wel goed werkt zijn:

* Spyware Terminator (met realtime shield)
* Pc-Tools - Spyware Docter (Starters edition) BETER als AdAware2007
* Win Patrol - Beveiliging voor alles.

en om je pc schoon te maken.
* een defragmentatie (van windows, of) Eraser!
Die maakt alles schoon, maar duurt wel soms lang.

geachte lezer, moet ik elke maand dat programma AGV free her installeren? kan ik dat niet automatisch laten updaten?
bij voorbaat dank. Arthur

als je AGV spyware of anti-virus hebt,
of..
als je PC-TOOLS gebruikt dan zijn er ENKELINGEN
die maar een gratis periode hebben van 30 dagen.

Beter is..

* software te downloaden, die geheel werkend is,
het liefste realtime bescherming bied, en gratis is.

Voorkeur is.. (open Source)software

Kan iemand mij vertellen welke gratis firewall er op mijn pc kan worden geïnstalleerd die draait onder Windows Millennium?. ZoneAlarm, Comodo en PCTools Firewall Plus beginnen pas bij 2000 en XP. Hoe doe ik dat?

Als ik mij goed herinner draait alles van 98SE ook op millenium. anders eens googelen "old versions" dan zal je zeker iets vinden.

groeten, Murphy

ik heb ook een computer thuis met windows me op en gebruik de firewall sygate(werkt op windows me)

Je kan beter gebruiken...

* Mc afee firewall en internet security,
* Norton, Symantec of Mc afee scoren beter.
* PC Tools - Firewall + (gratis in deze site te krijgen.
http://www.gratissoftware...

Ik wil een gratis firewall installeren op mijn PC, die nog draait onder Windows-98.
PCTools Firewall Plus en ZoneAlarm Free zijn daarvoor niet geschikt. Hoe pak ik dit aan ?

Zone Alarm Free versie 6.1.744.1 is de laatste versie die nog op Windows 98 werkt. Deze en eerdere versies zijn via http://filehippo.com/down... te downloaden.

Ik vroeg me af of je al een reactie had gekregen, heb nl zelf ook Windows 98.

je kan ook naar de website van cc cleaner gaan, en daar de oudere versies van zonealarm downloaden.

Ik gebruik een gratis firewall die draait op windows 98 en ME
Ik weet wel een copie

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
d_itsland