VLC media player 2.2.8 plakt lekken dicht, versie 3.0 onderweg

VLC media player 2.2.8 is verschenen. Deze beveiligingsupdate plakt lekken dicht en lost nog diverse fouten en crashes op.

Kwetsbaarheden die worden verholpen zitten in de AVI demuxer en de flac, avi en libavcodec modules. Verder wordt de compatibiliteit met macOS High Sierra vergroot en worden problemen met ondertitels in de Mac-versie van VLC gerepareerd. Sommige Mac-gebruikers zullen trouwens handmatig moeten updaten naar deze versie vanwege crashes tijdens de automatische update. Ten slotte worden nog enkele fouten en crashes gefixt in deze uitgave en zijn de vertalingen bijgewerkt.

VLC mediaspeler 3.0, dat ruim twee jaar in ontwikkeling is, staat ook op het punt van verschijnen (lees hier een Frans artikel daarover). Althans: de eerste release candidate is beschikbaar (voor Windows 64-bit), dus hopelijk kun we binnen enkele weken tot maanden de langverwachte versie 3.0 tegemoetzien. Op de roadmap van VLC 3.0 staat de release rond kerst gepland. Waarin onder andere ondersteuning voor ChromeCast is opgenomen.

Update 6 december
De ontwikkeling van VLC 4.0 is ook al begonnen (uitgave staat gepland voor augustus 2018). Een eerste test-build is sinds vandaag te downloaden voor Windows (scroll helemaal naar beneden).

Download VLC Mediaspeler 2.2.8

Tags: 
Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
rus_and