Ubuntu 19.10 gaat Nvidia drivers meeleveren op ISO

In Ubuntu 19.10 Eoan Ermine, dat in oktober zal verschijnen, worden voor het eerst niet-open source stuurprogramma's van Nvidia meegeleverd, meldt OMG Ubuntu. Drivers van Nvidia voor zijn videokaarten staan standaard op de installatie-ISO van Ubuntu 19.10, zodat je ze desgewenst gelijk kunt installeren (ook als je geen internetverbinding hebt).

Door het meeleveren van Nvidia-drivers zullen de grafische prestaties van Ubuntu op pc's met Nvidia video-kaarten verbeteren. De open source Nouveau-driver staat trouwens nog wel standaard ingesteld, dus je zult onder Updatebeheer | Instellingen | Extra stuurprogramma's de Nvidia-stuurprogramma's moeten selecteren en installeren als je een Nvidia grafische kaart hebt.

Interessant is om te zien of moederbedrijf Canonical in de toekomst meer propriëtaire drivers zal gaan meeleveren met Ubuntu - of dat zoveel mogelijk open source toch het eerste doel blijft.

Deel dit artikel: 

Reacties

Goede zaak. Nu Mint nog.

Als Ubuntu het doet, doet Clement Lefebvre het ook..alleen wat later ..hij lift mee op Ubuntu..eigenlijk op Canonical Ltd..want als die er niet waren, moet Clement ergens anders gebruik van gaan maken..

Ik denk niet dat Linux Mint het van Ubuntu over zal nemen.Linux Mint gaat juist steeds meer een eigen weg.

Pop_OS doet het trouwens beter. Van Pop_OS heb je de mogelijkheid - nog voor de installatie - te kiezen voor de NVIDIA of Intel installatie.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_rankrijk