Ubuntu 19.10 heet 'Eoan Ermine', maar wat betekent het?

De nieuwste, nog te verschijnen, versie van besturingssysteem Ubuntu Linux heeft zijn codenaam gekregen.

Elke nieuwe versie van Ubuntu heeft een codenaam die bestaat uit een dierennaam gecombineerd met een allitererend bijvoeglijk naamwoord. De laatste drie uitgaven van Ubuntu heten bijvoorbeeld Bionic Beaver, Cosmic Cuttlefish en Disco Dingo (zie afbeelding). Lees hier alle namen van Ubuntu.

De codenaam van Ubuntu 19.10 - dat 17 oktober 2019 zal verschijnen - is Eoan Ermine. Wie uit zijn hoofd weet wat dit betekent krijgt eeuwige roem...

Een ermine is een hermelijn (soort wezel) en eoan betekent 'gerelateerd aan het oosten of de dageraad'.

Nieuwe functies in Ubuntu 19.10 Eoan Ermine zijn nog niet bekendgemaakt. Sowieso is het een tussenuitgave die maar negen maanden updates krijgt. Voor gevorderen dus. De volgende LTS (Long Term Support met vijf jaar updates) versie is Ubuntu 20.04 die in april 2020 uitkomt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Gebruik Ubuntu sinds 2007, maar ben overgestapt op Linux Mint toen Ubuntu met de Unity interface kwam einde 2010... En nu heel recent enkel voor mijn mediasysteem terug overgestapt op Ubuntu Mate, heeft recentere drivers en Kernel aan boord die mijn apparatuur direct herkende... Maar Mint blijft veel mooier en gebruiksvriendelijker.

Ze zijn weer overgestapt op GNOME dus je zou Ubuntu misschien weer kunnen gebruiken, maar de keuze is aan jouw

Gebruik al jaren Ubuntu-Mate

Ik houd het bij linux mint

Wel, het is de formele naam voor een Stoat, vaak beschreven als een kortstaartwezel. Ermine kan worden gebruikt om een ​​hermelijn te beschrijven die zijn puur witte winterjas draagt ​​(bijvoorbeeld "Kijk naar die mooie hermelijn!"), Of gewoon zijn pels (dat wil zeggen: "de kwade man droeg Hermelien").

Hermelijnbont wordt gebruikt om de gewaden te bedekken van leeftijdsgenoten die in het Britse Hogerhuis zitten - alsof ze nog een aanwijzing nodig hebben symboliek van hoe verouderd en achterhaald ze zijn!

"Peers" zijn geen leeftijdgenoten, maar leden van de Engelse hoge adel.

@Anoniem

Excuses voor de fout. Voorspelling is niet altijd optimaal.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oost_nrijk