Laat geen scherm met Windows-aanbevelingen zien na een update

Tegenwoordig laat Windows 10 na bijna elke update na het opnieuw opstarten een 'welkomstscherm' zien met aanbevelingen over het instellen van OneDrive, het kopen van Office365, het aansluiten van je telefoon en andere ongevraagde adviezen. Dit scherm zal je vast bekend voorkomen en ziet er zo uit:

Je kunt na elke update steeds kiezen voor het Overslaan of Herinner mij er later aan van dit - wat ons betreft irritante - scherm, maar je kunt het 'welkomstscherm', zoals Microsoft het noemt, ook uitschakelen.

Uitschakelen welkomstscherm met aanbevelingen

1. Ga naar Instellingen | Systeem | Meldingen en acties

2. Haal onder Meldingen de vinkjes weg bij:

  • 'Manieren voorstellen waarop ik mijn apparaat kan instellen om optimaal gebruik te maken van Windows' (dit om het blauwe scherm hierboven te voorkomen)
  • 'Het Windows-welkomstscherm weergeven na updates en bij tussenpozen bij mijn aanmelden om te laten zien wat nieuw en aanbevolen is' (dit om na grote updates een venster met een overzicht van nieuwe functies te voorkomen)

En als je daar toch bent zouden we ook aanraden om het vinkje weg te halen bij 'Tips en suggesties over Windows weergeven'. Dat scheelt je een hoop ongevraagde adviezen en reclame voor betaalde diensten van Microsoft.

In ieder geval krijg je nu niet na elke update dat blauwe welkomstscherm met suggesties meer te zien.

Update: artikel is verduidelijkt om aan te geven dat 'Manieren voorstellen waarop ik mijn apparaat kan instellen' het essentiële vinkje is in dit geval

Reacties

Mooi om te zien dat de Redactie dit post :)

Ik zou dit graag meer zien, ook voor bv Windows privacy settings, omdat zelf configureren gebruikers meer bewust maakt dan simpelweg een tooltje gebruiken.

Er zou ook 1 overbodige map in Windows 10 staan ;)
https://www.piepcomp.nl/t...

Dank voor de tip. Ik vraag mij alleen af of het mogelijk is dat hierdoor nuttige en eventueel essentiële informatie dan ook achterwege blijft.Hoewel ik mij daarbij, gezien de afgelopen jaren, niet zo veel kan voorstellen.

Ik heb dit scherm één maal gezien, dat was na de update naar 20H2 en daarna niet meer. Ik heb het ook niet zelf uitgeschakeld. Ik kan me voorstellen dat je als je kiest voor herinner mij er later aan, dat dat scherm blijft terugkomen. Maar zoals geschreven, ik heb het één keer gezien en dat was na 20H2 toen er inderdaad een aantal(?) nieuwe mogelijkheden werden geïntroduceerd en ik denk voor overslaan gekozen (als dat inderdaad in het scherm mogelijk zou zijn). Ik zou in ieder geval geen gebruik hebben gemaakt van dit vriendelijke aanbod en dus zeker niet voor de herinnering hebben gekozen.

Ik kom al jaren op deze site, onder andere voor dit soort praktische tips.

Redactie bedankt voor de Tip!

Bedankt!

Hoe kan ik voorkomen dat Windows (laatste versie) na de laatste update automatisch opent met zijn eigen internet browser Bing?

Je zult wel MS Edge bedoelen? Bing is een zoekengine.

Precies, sorry voor mijn vergissing.

afbeelding van redactie

Lees hier hoe je standaard apps (ook web browsers) kunt wijzigen in Windows 10:
https://www.gratissoftwar...

Hier ben ik heel blij mee. Heel erg bedankt voor deze tip.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_uid-korea