WhatsApp: appjes terugtrekken (verwijderen) binnen twee dagen

WhatsApp heeft al sinds 2017 de functie om berichten terug te trekken (te verwijderen op telefoons van anderen) waar je spijt van hebt gekregen, of die je per ongeluk aan de verkeerde persoon gestuurd hebt. Het verwijderen van berichten kon eerst tot zeven minuten en later tot ruim een uur nadat je een bericht gestuurd had, maar sinds augustus 2022 is het mogelijk tot maar liefst meer dan twee dagen nadat je een appje verzonden hebt.

Dus als je iets te impulsief een bericht gestuurd hebt kun je nu - na twee dagen - het appje nog terugtrekken (twee dagen en twaalf uur schijnt de precieze terugtrektijd te zijn). Het wordt dan ook echt verwijderd van de telefoons van je contacten, als die op dat moment een internetverbinding hebben. Deze verwijder-functie werkt als volgt. Wij laten zien hoe het op iOS gaat, maar voor Android gaat natuurlijk volgens hetzelfde principe.

Berichten verwijderen/terugtrekken in WhatsApp

1. Je houdt je vinger op het gewraakte appje, net zolang tot het 'contextmenu' te voorschijn komt. Kies dan Verwijder (op iPhone moet je eerst het pijltje naar rechts aantikken om deze optie te zien).

2. Klik op de prullenbak om het geselecteerde bericht te verwijderen

3. Je moet vervolgens kiezen voor Verwijder voor iedereen.

4. Vervolgens krijgen jij en de ontvanger te zien dat het bericht verwijderd is.

Je hebt nu een bericht verwijderd op je eigen telefoon en op de telefoon van de ander!

Let op!

Dit werkt alleen:

  • twee dagen nadat je het bericht verstuurd hebt (daarna dus niet meer)
  • bij individuele chats en groepchats, bij Verzendlijsten werkt het niet.

Als je contact je appje al gelezen heeft kun je het natuurlijk nog verwijderen, maar dat is weinig zinvol (tenzij je berichten niet vastgelegd wilt hebben). Je krijgt geen bevestiging dat je terugtrek-actie geslaagd is, dus blijf ook bij appjes nadenken voordat je ze verstuurt.

Reacties

Elke keer bij WhatsApp sluiten de melding dat je mogelijk geen meldingen krijgt. Waar slaat dat op? Andere apps hebben daar ook geen last van. Er zit dus een fout in WhatsApp.

Voor Android moet je versie 2.17.395 hebben

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
g_iekenland