1 minuut tip: zet uit dat plaatjes uit WhatsApp (groepen) in je foto's komen

Als je liever de foto's die je zelf maakt op je smartphone gescheiden houdt van allerlei onzinplaatjes die je via WhatsApp ontvangt, dan kan dat heel eenvoudig. De foto-albums op je telefoon raken zo niet meer vervuild met 'grappige' plaatjes en filmpjes en nemen ook niet meer extra ruimte in op je telefoon (want ze worden alleen nog in WhatsApp bewaard en niet meer dubbel in de filmrol of galerij van de Foto's of Google Foto's app).

Je bespaart dus ruimte - en jezelf ergernis... Wij laten zien hoe je dit instelt in WhatsApp.

Foto's en filmpjes toevoegen aan filmrol of galerij uitzetten in WhatsApp

iOS

Als je helemaal geen foto's uit WhatsApp chats of groepen automatisch wilt laten toevoegen aan je filmrol (fotoalbum op je iPhone), zodat je ze niet dubbel bewaart (in WhatsApp en in Foto's app) en je fotoalbums niet vervuild raken, dan zet je dit uit in WhatsApp op je iPhone onder:
Instellingen | Chats - Schakelaar uitzetten bij Voeg toe aan filmrol

Android

Om geen foto's en video's te bewaren in je galerij (Google Foto's ) van WhatsApp op een Android telefoon kies je voor:

Drie-puntjes menu | Instellingen | Chats - Chatinstellingen - zet bij Mediainstellingen Recent gedownloade media tonen in de galerij van uw telefoon uit.

Zo heb je uitgeschakeld dat alle foto's en filmpjes uit WhatsApp in je galerij (Android) of filmrol (iOS) komen. Je zult dus in de Foto's app of Google Foto's geen plaatjes of video's uit WhatsApp(groepen) meer krijgen.

In WhatsApp zelf worden deze afbeeldingen en filmpjes vanzelfsprekend wel bewaard, daar kun je ze dus altijd nog terugvinden!

Per groep of contact instellen

Als je wilt kun je ook alleen per groep of chat-contact instellen in WhatsApp of foto's en filmpjes bewaard moeten worden in de filmrol (Foto's app) of galerij.

iOS

Je tikt daarvoor in WhatsApp op een iPhone op de naam van de gewenste chatgroep of het betreffende chat-contact. Daarna kies je bij deze contactinformatie onder Voeg toe aan filmrol voor Nooit (of juist Altijd, als je Standaard op Uit hebt gezet).

Android

Je tikt daarvoor in WhatsApp op een Android telefoon op de naam van de gewenste chatgroep of het betreffende chat-contact. Dan kies je Mediainstellingen en selecteer je Nee bij Recent gedownloade media uit deze chat tonen in de galerij van uw telefoon?

Handmatig downloaden foto's en filmpjes naar je filmrol of galerij

Als je het automatische downloaden (tonen) van foto's en filmpjes uit WhatsApp in de filmrol of galerij van je telefoon (Foto's app) hebt uitgezet dan kun je afbeeldingen en video's nog wel altijd handmatig toevoegen aan de Foto's app, Google Foto's of welke galerij-app of foto-app je gebruikt.

Hiervoor leg je in WhatsApp op een iPhone je vinger (een paar seconden) op een foto of filmpje en kies je voor Bewaar.

Op een Android telefoon open je een afbeelding in WhatsApp (erop tikken) en kies je voor driepuntjes-menu | Weergeven in galerij.

Zo kun je toch handmatig foto's en filmpjes selecteren die je de moeite waard vindt om in je galerij of filmrol (fotoalbum) weer te geven.

Reacties

ik wil binnenkomende foto's van een groep naar een aparte map verwijzen i.p.v. direct fotobibliotheek, voor IOS.

Fijn dat ik deze tip gevonden heb, mijn googke account (drive, foto's) waren al voor 99% vol, met name door whatsapp filmpjes. Bedankt

Ik zie het probleem niet zo, in Android zet je het uit bewaar je niets, zet je het aan komen ze in een eigen map, zoals de gifjes en filmpjes ook een eigen map krijgen.
Dus ze komen zeker niet in mijn "camera" map, die ik overigens weer regelmatig op schoon door de foto's weer in diverse mappen te zetten.

Heb een IPhone. Zelf indien ik de foto’s in een album bewaar, blijven ze op mijn ‘filmrol’ staan. Dubbel dus! Kan mijn filmrol niet ‘opschonen’.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hong_rije