Wat te doen als je telefoon niet meer oplaadt? Tandenstoker!

Soms wil je smartphone (iPhone of Android telefoon) of tablet (iPad of Android) gewoon niet meer opladen. Je stopt het laadkabeltje in je telefoon of tablet en de stekker in het stopcontact en er gebeurt niks. De batterij/accu laadt simpelweg niet op.

Tip om uit te proberen: tandenstoker

Er kan van alles aan hand zijn, maar een makkelijke tip om als eerste uit te proberen is om te kijken of er in de oplaadpoort van je telefoon of tablet (waar je het laadkabeltje insteekt) geen stof of andere viezigheid zit. Hierdoor kan het soms gebeuren dat het kabeltje niet diep genoeg zit (net geen contact maakt) en je telefoon of tablet niet oplaadt.

Om de oplaadpoort schoon te maken kun je met een houten tandenstoker (geen metalen voorwerpen gebruiken, dan beschadigt je toestel) voorzichtig de stof of viezigheid eruit peuteren. Zorg dat de tandenstoker niet afbreekt!

Als er echt wat stof uitkomt dan kan dit de reden zijn geweest waarom je telefoon of tablet niet meer wilde opladen. Hopelijk nu wel weer.

En als dit ook niet helpt kun je nog eens naar de oplaadkabel of -stekker kijken om te zien of daar geen beschadigingen aanzitten. En anders zul je toch even langs de telefoonwinkel moeten.

Deel dit artikel: 

Reacties

Wat ik zelf vaak toepas is het gebruik van Contactspray, bv. van Kontakt Chemie. Wees gerust: het veroorzaakt geen kortsluitingen!
Ook als er geen vuiltje te zien is dan helpt dit goed. Bij hardnekkige contactvervuiling helpt het om van dik stevig papier een strookje te maken die in de aansluiting/breedte passen.
Door 1 of meerdere strookjes dik papier te gebruiken maak je een niet te strak "poets-tooltje". Spuit dit in met die contactspray en beweeg het in de contact-aanluiting, het vuil van de contactjes zie je terug op de papierstrookjes!
Als je het "poets-tooltje" wat langer maakt dan kan je het meteen nog een keer gebruiken door het vuil er af te knippen :)
Overigens niks forceren, met lichte druk "aaien" is genoeg :)
IK GEBRUIK DIT OVERIGENS HET MEEST BIJ USB-POORTEN EN USB-STEKKERS!!
Bij modem- en internetkabelverbindingen is het meestal al genoeg om de kabelstekkers een paar keer uit-en-in te steken, deze zijn "zelfreinigend":)
Succes! :)

Ik zei toch ook dat ze beiden werken. Ik gebruik zelf altijd een plastic tandenstoker want dan hoef je ook niet bang te zijn dat het puntje afbreekt.

Goede tip, behalve dat een tandenstoker niet hetzelfde is als een cocktailprikker (foto) werken ze beiden voor deze oplossing.

Haha, ja klopt. Maar houten cocktail prikkers werken ook als je voorzichtig peutert.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
frank_ijk