Windows 11 doe het zelf: Taakbalk en Start links in plaats van middenin

Windows 11 verschijnt in het najaar van 2021. Wij geven alvast tips voor het werken met Windows 11. Hoe zet je Windows 11 helemaal naar je hand? Met onze 'Windows 11 doe het zelf'!

Taakbalk en menu Start links in plaats van gecentreerd

Kenmerkend voor Windows 11 is dat de Start-knop en taakbalk middenin zitten op de menubalk onderaan. Maar je kunt Start en de taakbalk net zo goed weer aan de linkerkant plaatsen zoals je gewend bent in Windows 10.

1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Taakbalkinstellingen (of ga naar Instellingen | Persoonlijke instellingen):

2. Scroll iets naar beneden naar Gedrag van taakbalk en klik daarop:

3. Kies achter Uitlijning van taakbalk voor Links:

Nu staan het Startmenu en de taakbalk weer gewoon linksonderaan op je bureaublad in Windows 11.

Deel dit artikel: 

Reacties

Dank voor dit bericht

Gecentreerd of weer links vind ik een beetje spielerei. Een veel handiger/ nuttiger optie, die ook in Windows 10 zit en die ik al jaren gebruik, is de positie van de taakbalk zelf. Met die moderne breedbeeld schermen is het veel praktischer om de taakbalk links te hebben, of rechts wat je voorkeur is. Zo hou je verticaal meer schermruimte over. Het is misschien even wennen, maar dan wil je niet meer anders.

HELEMAAL MEE EENS !!!!
Indien dit niet mogelijk wordt, denk ik er nu al over om Win 11 maar te laten voor wat het is ......

ik heb windows 11 beta geïnstalleerd de insta was snel en zonder problemen.alleen ik krreg problemen met mijn keyboard soms kon ik niet typen ik moest mijn computer op nieuw op starten toen kon ik weer typen.en dat ging wel 10x heen en weer niet typen en wel typen ik werd er gek van dus maar weeer mijn windows 10 er op gezet en geen probleem meer met typen

Zo heb ik 't nu in win 10 juist al middenin staan en met de bureaublad achtergrond van win 11 kan ik al wat vooruitlopen in het wennen aan...