Automatisch bij Google na 3 maand geschiedenis verwijderen

Google verzamelt gegevens van alle activiteiten die je op het web onderneemt (zoekopdrachten, bezochte websites), je locaties en wat je op YouTube zoekt en bekijkt. Deze gegevens gebruikt Google om zijn diensten aan jouw wensen aan te passen én om persoonlijke advertenties aan je te laten zien (want Google is in eerste instantie een advertentiebedrijf).

Nu ook na drie maanden automatisch laten verwijderen

Je kunt uitzetten dat Google je volgt op internet, of je kunt deze verzamelde gegevens automatisch na anderhalf jaar en nu ook na drie maanden laten verwijderen. Mensen die hun privacy het belangrijkst vinden, zullen zoveel mogelijk de dataverzameling en volgactiviteiten van Google uit willen schakelen.

Als je het handig vindt dat Google zijn diensten zo goed mogelijk op jouw wensen laat aansluiten dan kun je ervoor kiezen om de gegevensverzameling voor anderhalf jaar of drie maanden in te stellen en daarna alle data te laten verwijderen. Als bestaande Google-gebruiker zul je nog wel zelf moeten instellen na hoeveel tijd Google jouw zoek- en locatiegegevens en bezochte websites moet verwijderen. Want anders bewaart Google voor altijd jouw webactiviteiten. Wij laten zien hoe je dit automatisch verwijderen instelt.

Google automatisch jouw web- en zoek-activiteiten laten verwijderen

1. Ga naar Activiteitsopties van Google
(log in met je Google-account als daarom gevraagd wordt)

2. Klik onder Web- en app-activiteit op Automatisch verwijderen (dat nu nog op Uit staat)

3. Kies voor Activiteit ouder dan 3 maanden automatisch verwijderen (of 18 maanden als je dat ook wel prima vindt) en klik Volgende

4. Klik Bevestigen (je ziet nog enkele voorbeelden staan van je webactiviteiten die Google verzameld heeft)

5. Ga daarna iets naar beneden en klik onder Locatiegeschiedenis op Automatisch verwijderen

6. Kies weer voor Activiteit ouder dan 3 maanden automatisch verwijderen (of 18 maanden als je dat ook wel prima vindt) en klik Volgende en het scherm daarna op Bevestigen.

7. 5. Ga daarna iets naar beneden en klik onder YouTube-geschiedenis op Automatisch verwijderen

8. Kies weer voor Activiteit ouder dan 3 maanden automatisch verwijderen (of 18 maanden als je dat ook wel prima vindt) en klik Volgende en het scherm daarna op Bevestigen.

Nu heb je voor Web- en app-activiteit, Locatiegeschiedenis en YouTube-geschiedenis ingesteld dat Google deze automatisch verwijdert na drie maanden en niet meer gebruikt om diensten en advertenties voor je te personaliseren.

Privacy bij Google maximaliseren

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb het account van Google aangepast.
Bedank voor de tip.

Kreeg vrijdag een bericht van Google om mijn accountopties te beheren, een van de eerste dingen die ik heb gedaan is alle gegevens wissen na drie maanden.
Google moet niet tot in de eeuwigheid bijhouden wat ik doe.

Geef het voorbeeld, stop het virus!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ooste_rijk